Få beskedNår der er nye resultater i Humaniora

Lup med søgeord i
Nordiske Gude og Heltesagn - Nordiske Guder

Nordiske Gude og Heltesagn - Nordiske Guder

100 kr.

Sælger her en Nordiske Gude- og Heltesagn En rigtig lækker bog. Der ikke ser så billig ud som andre udgaver jeg har set. Flot stand trods den har noget alder. Forsendelse: DAO 1Kg/39Kr. GLS Pakke 1Kg/41Kr. Bring 1Kg/41Kr. PostNord Pakke 2Kg/50kr. ALT kører efter først til mølle princip. Ingen aftaler er bindende før der er betalt. Bud inklusiv porto ignoreres automatisk, portoen er oplyst. Vil i forhandle om portoen, kontakter i postvæsenet. Modtager Mobile Pay, Bankoverførsel eller kontanter. Afhentning foregår helst aften eller efter aftale. Se også mine andre spændende annoncer der oprettes næsten dagligt.

Arden·25. apr. 2023·

En Orm - En Gud

En Orm - En Gud

75 kr.

Softcover, 212 sider. Som ny. Sendes gerne, porto = 50 kr. MobilePay. Da Grundtvig skrev artiklen "Om Mennesket i Verden" i 1817 levede han i en tid, hvis problemstillinger på flere måder minder mere om vor egne end dem, der siden kom til at præge den danske historie og selvforståelse. Den store interesse, der i dag er for filosofi, psykologi, bevidsthedshistorie, videnskabsteori og kosmologi, finder derfor større genklang i dette skrift end i så meget andet, Grundtvig senere har skrevet. Når "Om Mennesket i Verden" virker så aktuelt, skyldes det blandt andet, at den er fra en periode i hans liv, hvor det nationale spørgsmål ikke spiller en så stor rolle, som det siden kom til. Den nationale idé fik afgørende indflydelse på Grundtvigs højskoletanker. Men i virkeligheden er højskolen kun en del af et uhyre ambitiøst program, der som kronen på værket omfatter et universitet, som Grundtvig et sted kalder "Skolen for lyst". Når det gælder hans universitetstanker, blev selve grund-stenen lagt i "Om Mennesket i Verden". Det er her, han når længst med udformning af sin videnskabsteori, filosofi, psykologi, kosmologi m.v. "Om Mennesket i Verden" bliver i denne bog læst med fem forskellige indfaldsvinkler af Bosse Bergstedt, Niels Buur Hansen, Hans Hauge, Uffe K. Jonas og Ove Korsgaard.

Valby·12. apr. 2023·

Menneske, kultur, evolution

Menneske, kultur, evolution

120 kr.

Trine Kellberg Nielsen. 2019. Softcover, 279 sider. Helt ny og ubrugt. Sendes gerne, porto = 50 kr. MobilePay. Vi kan lige så godt indrømme det. Hver især finder vi os selv dybt interessante. Det er kun naturligt. Alle dyr er optagede af deres eget ve og vel. Men modsat alle andre dyr har vi mennesker udviklet så stor en hjerne, at vi kan reflektere over ikke bare vores egen adfærd, men hele den menneskelige evolution og kultur og deres indbyrdes sammenhænge. Vi kan faktisk lære en hel del om os selv ved at studere vores biokulturelle arv. Både hvorfor vi på relativt kort tid er endt med at dominere kloden, og hvorfor vi i alverden finder alt fra politik til gyserfilm og korsetter så utroligt ophidsende. Menneske, kultur, evolution - et biokulturelt perspektiv undersøger de biologiske og kulturelle træk, der både forbinder os med og adskiller os fra resten af Jordens dyrebestand og knytter os intimt til de menneskearter, der tidligere har levet og sat spor i vores DNA. Arven fra vores fjerne forfædre og formødre bærer vi med os hele tiden, selv når vi foretager noget så nyt og moderne som at lytte til musik og se tegnefilm. Eller bliver forelskede i andre end os selv.

Valby·3. mar. 2023·

Side:
af 3