Kommercielt samarbejde med Intelligent Banker. Hele denne side er en annonce.

Minilånet er til dig der lige mangler lidt ekstra

Minilån giver dig de ekstra midler du mangler til hvad end du står overfor. Projekter til hus og have er ikke længere uden for rækkevidde med minilånet. Find det bedste tilbud på minilån nedenfor – vi har samlet alle Danmarks bedste banker.

Vi har fundet 0 lån til dig

Minilånet er til dig der lige mangler lidt ekstra

Minilån, kviklån, quick lån, hurtiglån, lynlån... Kært barn har mange navne, men essensen er den samme for dem alle – det går vildt hurtigt. Modsat de store forbrugslån med renter og lange tilbagebetalingsperioder er minilån en nem løsning, med lave renter, og ofte er tilbagebetalingsperioden for minilån 12 måneder. Derfor er det for mange præcis det lån, der kan give dem luft i hverdagen til de små projekter der venter lige om hjørnet. Måske har du et drivhus der skal stå klar til sommeren, en bil der trænger til et ordentligt syn, eller måske mangler du bare lidt ekstra til hverdagen. Uanset hvad er hurtige minilån klart noget for dig!

Hvor meget kan man låne?

Beløbet for et minilån afhænger af hvilken bank du låner hos. De fleste bankers minilån ligger mellem 1.000 - 10.000 kr., men nogle banker kan låne dig helt op til 50.000 kr. Betegnelsen ‘minilån’ er egentlig bare et kaldenavn for forbrugslån under 50.000 kr., for udover beløbet, er de to lån ikke så forskellige.

Derfor er minilån ofte mere tilgængelige til alle de små fornøjelser i livet, hvor du lige mangler de sidste penge for at realisere det. Eller for at lette lidt i tilværelsen, så der er plads til hobbyer og andet fedt.

Ofte vil vi dog altid forsøge at holde folk fra at låne penge, hvis de ikke kan se sig selv betale dem tilbage indenfor en hvis tidsramme. For minilån hedder det sig ofte at man skal kunne betale dem tilbage indenfor f.eks. 12 måneder, når du endelig får udbetalt feriepenge, eller har fået den forfremmelse, så kan du betale pengene tilbage. Det vil ofte være indenfor 12 måneder, da kortvarige låne som disse ofte har en højere rente end langvarige lån, som f.eks. forbrugslån over 10 år. Dette afhænger dog af banken, da et Vivus minilån måske er helt anderledes end et Leasy minilån. Hvis det skal fungere som en lille buffer, så kan du endda tilbagebetale dit minilån 30 dage efter det blev udstedt.

Krav til et minilån?

Det er vigtigt at sætte nogle regler for hvem der må låne hvad. Heldigvis for dig, så er der meget få krav til minilånet, hvilket gør det tilgængeligt for rigtig mange mennesker.

  • Ligesom ved mange andre lån, så er alderskravet fra at tage et minilån 18 år. Nogle udbydere vil gøre det for yngre lånere, men er du fyldt 18, har du flere muligheder for at få en god deal flere steder.
  • Du skal have NemID. Dit NemID kort bliver brugt til at underskrive diverse aftaler, og er for danskere en verificeret online underskrift. På trods af at det er et lille bitte kort du glemmer i din pung, så er det super vigtigt i låneprocessen.
  • Du skal have bopæl i Danmark, og derudover skal du også have en form for fast indkomst. Indkomsten giver udtryk for at du er i stand til at kunne betale lånet tilbage, hvilket altid er et grønt lys for bankerne. Derfor vil et arbejde, en sidegesjæft eller anden indkomst være en stor fordel i processen. Under indkomst hører f.eks. SU, dagpenge og deltidsarbejde også.
  • For at du kan modtage pengene, er det vigtigt at du har en dansk bankkonto. De skal jo alligevel ende i Danmark, og for at undgå komplikationer med satser på valutakurser, er det bare meget nemmere!
  • Du må ikke være medlem af RKI. RKI kommer vi ind på lidt senere, men kort sagt er det en klub du ikke har lyst til at være æresmedlem i, da det er et register for “dårlige betalere”, altså folk der ikke har betalt deres lån tilbage. De sidder ofte i gæld til halsen, og derfor er det for mange banker vigtigt at de bliver identificeret, så andre banker ikke også låner til dem.

Løbetid

Hvis man nogensinde har søgt efter lån, er det tydeligt at det der står med småt betyder det helt store! De personer der ender i lånehelvede, også kendt som luksusfælden, har en masse lån de ikke kan betale tilbage på, og som kører med renter måned efter måned. Derfor er det vigtigt at du kun tager et lån du kan betale tilbage indenfor en hvis løbetid. For boliglån og store forbrugslån kan der være tale om 10 eller 20 års løbetid, da beløbene ofte er virkelig høje. Dette er dog også afspejlet af renten, der ofte er ret lav, for at gøre det attraktivt for kommende boligejere at slå til på drømmeboligen. Desuden vil det være svært for et par eller en nybagt familie at betale en høj rente på 500.000 af om året, hvis de kun tjener 450.000 tilsammen.

For minilån er det lidt anderledes. Siden det er små lån til nyt gear, ny pool eller anden festivitas, er renten oftest højere. Det bliver set som et supplement, hvorfor bankerne ofte kræver pengene tilbage rimelig hurtigt. Afhængig af størrelsen på minilånet vil løbetiden ligge mellem 12 og 120 måneder, men oftest i den korte ende af spektrummet. En god tommelfingerregel er at jo kortere lånet er, jo højere renter er der, og jo vigtigere er det at betale det tilbage til tiden. Sådan sørger du for at få det billigste minilån.

Hvad kan man bruge et minilån til?

Et minilån får dig ikke til at hoppe op i det økonomiske hierarki, men det kan give dig de penge du venter på før tid, så du hurtigere kan få projektet færdigt. Et minilån på 3000 kan være gear til din nye paddletennis hobby, et minilån på 5000 kan være til den hjemmebiograf du har drømt om længe og et minilån på 10.000 kan måske finansiere det drivhus du altid har drømt om. Det bedste minilån er det der passer til dig!

Kort sagt er det altså minilån til mini-fornøjelser. Hvis du vil låne større beløb, er forbrugslån, boliglån osv. en bedre mulighed.

For studerende kan det også være at et minilån på 500 eller 1000 kroner om måneden svarer til halvdelen af madbudgettet, og derfor kan selv de mindste beløb være velovervejede. For studerende har de dog mulighed for at tage et SU-lån, hvilket er det bedste løsning, da løbetiden er lang, og renten er særligt lav.

Minilån uden sikkerhed

For nye lånere kan det ofte skabe forvirring når banker skriver at deres lån er lån med sikkerhed. At låne med sikkerhed betyder at banken kræver at forbrugeren stiller noget som sikkerhed for betaling af lånet, så de sikrer sig at de får deres penge igen. Dette kan f.eks. være at du stiller dit hus som sikkerhed, når du tegner et boliglån. Dette betyder at banken ejer dit hus indtil lånet er betalt af, og skulle det ske at banken ikke får alle de penge du har lånt tilbage, så har de retten til at opkræve det ved at pantsætte dit hus, indtil lånet er betalt. Du har måske oplevet det i Monopoly, når du lander på din vens dyre ejendom, med så mange hoteller, at du bliver nødt til at pantsætte halvdelen af dine grunde.

Heldigvis er sikkerhed ikke noget du skal bekymre dig om her. Siden beløbet er lavere end ved et forbrugslån, kræver banken ofte ikke at du stiller hus, bil, opsparing, hund og bedstemor som sikkerhed. Derfor kan du roligt tage et minilån og betale det af indenfor det næste års tid, uden at skulle være usikker på om din ferieopsparing bliver opkrævet hvis du misser en deadline for tilbagebetaling. Din tur til Malta er i sikkerhed, så pak du bare solcreme og solhat!

Minilån udbetaling

Når du skal tegne et lån i en bank, er det en lang proces, der ofte trækker tænder ud på selv den mest tålmodige låner. Det kræver beskeder frem og tilbage med banken, derefter et møde, hvor du bliver bombarderet med spørgsmål om hvad lånet skal bruges til. Sveden pibler ned af din ryg, da du ikke føler at et nyt skur i haven er et fyldestgørende svar for den gnavne bankdame du sidder overfor. Man bliver stresset bare ved tanken, og du kunne bare godt tænke dig et minilån nu og her.

Heldigvis lever vi i en tid hvor minilån med straks udbetaling aldrig har været mere tilgængeligt. Med et virvar af banker til rådighed, kunne processen ikke være nemmere, og du kan finde et hurtig minilån overalt. På meget få steps kan du hurtigt få flere penge mellem hænderne til hvad end livet bringer:

  1. Brug 5-10 minutter på at sende en ansøgning til en bank
  2. Vent et par timer på svar
  3. Sammenlign bankernes svar, og find den der passer bedst til dig
  4. Skriv under digitalt, og få udbetalt pengene indenfor 2-3 dage, og nogle gange får du endda pengene fra et minilån på dagen!

Af alle lån er minilån klart det hurtigste og smarteste. Billige minilån er overalt, og er oftest de hurtigste, dette afhænger dog af den enkelte aftale med bankerne. Derudover har man gennem online minilån også mulighed for at se på nye minilån, som man ellers ikke ville have set hos fysiske banker. Mulighederne er altså langt større, og chancen for at få en god deal er langt større, hvis du søger efter minilån online.

Hvad er RKI?

Udover ÅOP, renter, afdrag og alle de andre koncepter man skal have styr på, så er RKI også en svær størrelse hvis man ikke er kendt indenfor lånescenen - hvilket nok er noget man ikke burde sigte efter, da det ofte er en negativ ting. Og de fleste kommer heller ikke til at skulle bekymre sig om det.

Helt kort er RKI et register for dårlige betalere. Banker overalt i Danmark kan registrere dårlige betalere i systemet for at advare andre banker om at låne ud til dem i fremtiden. Det er lidt det samme som en “wanted - dead or alive” plakat i det vilde vesten, men forhåbentligt er der ikke en dusør (...af hvad vi ved). Hvis du har en profil i systemet, vil langt størstedelen af bankerne ikke give dig et lån, da de er bange for ikke at få pengene tilbage. Nogle banker reklamerer med ‘minilån trods rki’ eller ‘minilån med rki’, men det er undtagelsen fremfor reglen. Det er også her at nogle banker vælger at lave lån med sikkerhed som nævnt ovenfor, for at sikre at de får pengene tilbage. Det er sjældent at banker udsteder minilån uden kreditvurdering af deres lånere, så jo bedre stillet du er økonomisk, jo større chance er der for at du slipper for at skulle forholde dig til RKI.

Økonomisk overblik

Fælles for alle lån vil vi dog altid anbefale én ting - få styr på din økonomi inden du gør noget! Det kan godt virke overvældende at skulle samle forskellige betalinger over det hele, og håbe at din løn, din pantbon og de penge dine kammerater skylder for pizza, er nok til at dække dem. Men så snart man får sat sig ned, er det ikke så svært igen, det er kun plus og minus, og jo helst plus. Du sover langt bedre, hvis du ved at du kommer til at ende måneden i overskud, så der er flere penge til hobbyer, ferier eller andet i fremtiden. Derudover vil du også tage flere gode økonomiske valg, fordi du nu har fået et indblik i din økonomiske situation. Og hvis du vælger at tage flere gode økonomiske beslutninger, er chancerne for at bankerne gerne vil tegne dig et lån langt bedre. Der findes nemlig ikke noget som et gratis minilån, men du kan øge chancerne for et billigt et af slagsen med lidt forarbejde.

Det er selvfølgelig aldrig så simpelt, da der er mange ting i livet der kan komme i vejen. Men summa summarum er at et godt overblik over dine finanser er et godt første skridt!

Send, send, send!

Ligesom da du skulle søge om ungdomsjob ved siden af gymnasiet, eller måske i sabbatåret, er det vigtigt ikke at lægge alle sine æg i én kurv. Der handler det om at øge sine chancer for et job, ved at sende hundredvis af ansøgninger rundt omkring i hele nærområdet. Og ligesom når du sender jobansøgninger, er det også gratis at søge om minilån hos forskellige banker! Derfor kan du sende rundt til en håndfuld banker og vente på at få svar fra dem alle. Hvis du får flere muligheder for at tegne lån hos forskellige banker, er det altid smart at kigge på deres rentepriser, og specielt ÅOP, så du sikrer dig at få det bedst minilån. Dog er online minilån nok markant hurtigere til at svare dig end alle mulige arbejdspladser rundt omkring dig, for det kan godt tage sin tid...

Forskellige banker har forskellige måder at tiltrække lånere. Nogle reklamerer med en lav ÅOP, mens andre har lave etableringsomkostninger. Måske har du brug for lang løbetid, da din månedlige indkomst ikke er særlig høj. Eller måske søger du et særligt højt beløb, som kun nogle banker kan tilbyde. Du kan altid sende ansøgninger om minilån gratis, og håbe på det bedste. Uanset hvad, er der noget der passer til dine behov, og så undgår du at skulle stole på google når du søger minilån 5000 og krydser fingre.

Kan man tage flere minilån?

Selvom det er en mulighed at tage flere lån på samme tid, så fraråder vi kraftigt at tage flere lån på én gang. Du har måske set hvordan deltagerne i luksusfælden har 6-7 lån de ikke har fået betalt af på endnu. De skal betale renter på alle eksisterende lån, hvilket hurtigt kan løbe op i en sum der er svær at forholde sig til. Hvis du blot skal låne 10.000 kr., så er der ingen grund til at gøre det af flere omgange, da omkostningerne for at tegne lånet hurtigt kan løbe op. Hvis du vil låne meget store beløb, der ikke er dækket af minilånet, så er det langt bedre at omlægge det til et forbrugslån, boliglån eller andre muligheder. Disse lån giver dig mulighed for en længere løbetid, samt en lavere rente, så du ikke drukner i minilån med høje renter. Minilån er til små fornøjelser, derfor burde det også holdes til små beløb, som du har mulighed for at betale tilbage indenfor en overskuelig fremtid.

Ofte stillede spørgsmål om lån
Hvor meget kan man låne med et minilån?
Beløbet varierer fra bank til bank, men oftest vil du kunne låne alt fra 1.000 kroner og helt op til 50.000 kroner. Nogle banker kalder dog deres lån på 50.000 for forbrugslån, men det er stadig det samme koncept.
Skal man stille sikkerhed for et minilån?
De fleste banker kræver ikke at du stiller sikkerhed for et minilån, da beløb ikke er stort nok til at banken anser det som et sats. Kigger du i stedet på boliglån der er både 6- og 7-cifret, så er det oftest et krav at du stiller f.eks. dit hus eller andre værdi som sikkerhed.
Kan man tage et minilån hvis man er under 18 år?
Nej, du skal være fyldt 18 år for at kunne tage nogen former for lån. I visse tilfælde kan der være undtagelser, men i langt de fleste tilfælde skal man være fyldt 18 år, da man skal være myndig.
Kan man tage et minilån selvom man er registreret i RKI?
I 9 ud af 10 tilfælde vil banker give dig afslag på et lån hvis du er registreret i RKI, men nogle banker giver dig et tilbud. Vi fraråder dog stærkt at du tager et lån hvis du er registreret i RKI, da du allerede vil have indestående gæld der burde fokuseres på først.
Populære lån
Lendo
Saverium
Ferratum
Lånespecialisten
Leasy Minilån
DigiFinans
Lendo