Kommercielt samarbejde med Intelligent Banker. Hele denne side er en annonce.

Lån penge i dag, i morgen eller når det passer dig

Sammenlign dine lånemuligheder kvit og frit lige her - dette er sammenligningsportalen til dig, der søger de tre T'er: tryghed, troværdighed og tilfredshed 

Vi har fundet 0 lån til dig

Lån penge – uden at gå på kompromis med kvalitet og sikkerhed

Hvor mange gange om dagen tror du, at du er online? 

Hvis du virkelig tænker dig om. Vi er næsten online fra morgen til aften – vi er på Facebook, vi tjekker e-mails, vi shopper tøj, køber madvarer, betaler regninger. Ja, vi bestiller endda tid til lægen og frisøren online. Den digitale tidsalder er landet med et drøn, og vi befinder os lige midt i den. Alt skal være nemt, og alt skal være tilgængeligt. Endda også lån af penge. Vi vil gerne kunne gøre alt hjemme i vores private gemakker, hvor vi hverken skal ’dresse up’ eller have børstet tænder for at ordne dagens gøremål. 

Onlinelån giver derfor ikke bare mening – det giver rigtig god mening. Vi rykker banken hjem i sofaen, så du slipper for at traske ned i banken og forklare din bankrådgiver, hvorfor du skal godkendes til endnu et lån – og måske ende med at trisse bedrøvet hjem. 

Men det kræver alligevel lidt mere viden at gå sin økonomi igennem og tage et onlinelån, end det gør at bestille de der fede efterårsstøvler, du har kigget på over en længere periode. Derfor får du her den nødvendige viden om at låne penge, så du ikke skal have hjemsøgende tanker om at låne penge akut, men at du i stedet kan gennemføre det uden slinger i valsen. 

Vil du undgå at stå midt i en verden af onlinelån, hvor du ikke forstår budskabet, får du her de vigtigste need-to-knows. 

Vi siger; lån penge snart, men lån penge smart.  

Lån penge online

Hvis du tror, online lån fungerer som banklån, kan du godt tro om igen – online lån er bedre. Til nogle ting. Skal du købe et hus til flere millioner, bør du helt klart tage i banken, men mangler du en ny opvaskemaskine, tilskud til en rejse eller til studiestart, er online lån ofte en bedre løsning. 

Online lån er dog mange ting og bør ikke defineres som en enkelt ting. I virkeligheden er online lån nærmere et paraplybegreb for flere typer af lån online til dig, der ønsker at låne penge hurtigt – du har måske hørt om internetlån og weblån før, og de er blot synonymer for online lån. 

Online lån er gennem de seneste par år blevet en god og fornuftig løsning til dem, der gerne vil låne penge hurtigt, og dem, der gerne vil låne penge billigt. Men hvad er forskellen egentlig på et banklån og et online lån? 

Med et banklån kræver det, at du booker et møde med din bankrådgiver og begiver dig derned. Det betyder også, at din økonomi ofte bliver vurderet af banken og dermed også grundigere end ved et online lån. Med online lån er det noget helt andet. Her skal du hverken booke et møde, forberede salgstale eller vurderes fra top til tå. 

Online lån gør vejen kortere til at få et lån, men uden at gå på kompromis med sikkerhed, pris og kvalitet. 

Lån penge billigt – hvilken type lån skal du vælge? 

Selvom det er enkelt at låne penge online, er det ikke ensbetydende med, at dine valgmuligheder er få. I takt med at online låns popularitet er steget, er der nemlig kommet flere til, og det betyder, at der i dag eksisterer meget mere end blot kviklånet. Som med alt andet i livet tager vi dog de bedste beslutninger, når vi er velinformeret. Så for at du kan tage den bedste beslutning om et fremtidigt lån, får du her en kort gennemgang af de forskellige typer af lån, du kan vælge mellem. 

Lån penge med forbrugslån 

Forbrugslån er et af de mere traditionelle online lån – eller i hvert fald er idéen, forbrugslån er bygget på, mere traditionel end fx et sms lån. Forbrugslån er bygget på idéen om, at vi låner penge til vores forbrug. Helt kort er forbrugslån nemme at kende på deres størrelse. At låne penge med forbrugslån betyder nemlig typisk, at du låner et større beløb, hvor løbetiden ofte løber over en længere periode. Almindeligvis taler man om et forbrugslån, når beløbet overstiger 10.000 kr. Det betyder også, at forbrugslån inden for online lån er en stor størrelse, der bevæger sig mellem 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. – og endda lidt længere endnu. 

Mange låntagere sammenligner forbrugslån med onlinebankernes ’’almindelige’’ banklån. Og det er ikke helt forkert. Forbrugslån er, hvis vi skal sammenligne, det, der kommer tættest på det, vi kender fra et banklån. Når det er sagt, er der nogle ret vigtige forskelle – i hvert fald hvis du spørger eksperterne. 

For det første kræver et online forbrugslån ikke, at du stiller sikkerhed for lånet. For det andet er låneprocessen kortere ved et online forbrugslån end et banklån, men vigtigst af alt undgår du at skulle fortælle, hvad lånet skal bruges på. 

Som sagt; nogle ret vigtige forskelle. 

Lån penge med kviklån 

Kviklånet er ofte det, mange låntagere forbinder med lån af penge online. Idéen om, at låneprocessen skal gå kvikt, er nemlig grundstammen i et kviklån – det skal gå stærkt, og det er ofte pengebeløb af den mindre slags, som forbrugeren har brug for her og nu. 

Hvis du vil låne penge nu, er kviklån ofte dit go-to-lån, fordi låneprocessen er hurtig. Ansøger du i dag, kan du mange steder allerede modtage pengene i morgen. Det går lynhurtigt. Til gengæld kan du risikere, at renten og ÅOP’en er højere på kviklån – og du er også begrænset til at kunne låne mellem 1000 kr. og max 10.000 kr. 

Kviklån er heller ikke just kendt for at være et bekendtskab, du har over en længere periode. Tværtimod. Kviklån løber ofte over en kortere periode, fx 9 måneder, hvor forbrugslånafbetalingen ofte løber over flere år. 

Lån penge med samlelån 

Samlelån er, som navnet antyder, et lån, hvor du kan samle dine eksisterende lån til ét samlet lån. Fordelen ved det er, at du ikke skal betale gebyrer, renter og andre omkostninger ved flere lån – for det kan godt blive dyrt i længden, hvis du skal betale renter x3 over en periode på flere måneder. Samlelån er muligvis et af de mindre kendte online lån, der eksisterer. Men det er en kæmpe fejl, for samlelånet er – hvis ikke det mest brugbare, så i hvert fald et af de mest brugbare online lån, vi har. Det er ingen hemmelighed, at de fleste optager et eller flere lån i løbet af deres liv. Når man først har taget sit første online lån, bliver processen nemmere og nemmere, og til sidst er man så godt inde i at låne penge online, at det er svært at huske tiden inden den her ’lån penge tid’. 

Med årene er der kommet flere og flere udbydere til, som gør det lettere for os at låne penge, men beslutningen sværere. Nu skal vi nemlig til at vælge mellem dem, og det er som at vælge ét korn i en bunke af ris; de ligner hinanden, og de tilbyder mange af de samme ting. 
Ender forbrugeren med at have flere lån i gang, kan det være svært at holde styr på – og der er især mange udgifter, renter osv. at holde styr på. Derfor blev samlelån introduceret.  

Samlelånet er med andre ord oplagt, hvis du gerne vil samle dine lån til ét. 

Hvor gammel skal jeg være for at låne penge nu? 

Der er ikke noget konkret svar på, hvor gammel du skal være for at låne penge. For at låne penge skal du være myndig, og det er ofte det første krav, låneudbydere stiller. Herfra varierer det dog, hvad låneudbydere betegner som 'myndig', og i mange situationer vil det i sidste ende afhænge af dit lånebeløb. De fleste kviklånsudbydere kræver, at du er 18 år, mens de større lånebeløb ofte kræver, at du er 21 eller endda 25 år. 

Alderskravet for at kunne låne penge er dog ikke nær så stringent og tarveligt, som det måske lyder, for der er en god grund til det. Årsagen til, at alderskravet stiger i takt med lånebeløbet, er, at låneudyderne vil sikre sig, at du er i stand til at betale pengene tilbage. De vil helt basalt gerne undgå en ’’lån penge nu uden at kunne betale dem tilbage’’ -situation, og første skridt dertil er, at du fx er gammel nok til at have et job, der betaler bedre end pligterne hjemme hos mor og far.  

Er du dog over 18 år, har du sjældent noget at bekymre dig om, men tjek alligevel de enkelte udbydere og deres alderskrav – det er en god start for at kunne låne penge uden afslag. 

Lån penge billigt ved at leve op til kravene 

Online lån er generelt ikke et koncept, hvor det regner ned over dig med krav. Det ville i den grad tage noget af glæden fra det, hvis du skulle leve op til en frygtelig masse ting. Der skal dog være et par krav, og nogle af de mest almindelig krav til dig som låntager er derfor: 

 • Alder: Du skal være mindst 18 år for at låne penge i Danmark. Nogle udbydere kræver, at du er 21 eller 25.
 • Bopæl og statsborgerskab: Du skal som minimum have fast bopæl i Danmark, hvis du vil låne penge hos en dansk låneudbyder. Derudover kræver nogle låneudbydere også, at du har dansk statsborgerskab.
 • NemID: I Danmark underskriver du et online lån med dit NemID. Det betyder, at uden et NemID kan du ikke ’seal-the-deal’.
 • Fast indkomst: De fleste låneudbydere kræver, at du har en form for fast indkomst – nogen har endda krav til minimum indkomst, men det er langt fra alle.
 • Ikke medlem af RKI: Er du medlem af RKI, kan du ikke låne penge i Danmark.

Listen af krav er kort, og de fleste kan sætte flueben ud for alle krav. Det er dog altid en god idé at tjekke den specifikke låneudbyder, om de har andre krav, du skal kende til. Det er også én af grundene til, at du altid bør ansøge om lån af penge flere steder ad gangen. På den måde stiller du dig i en bedre situation for at modtage et godt lånetilbud fra en låneudbyder. 

Lån penge nu med den vigtigste viden i bagagen 

Det kan umiddelbart virke nemt at låne penge – og det er det også. Det skal der ikke være tvivl om, men det er også nemt at skrive en sms, når først du ved, hvordan en telefon virker. Når du kan skrive. Alt vi finder nemt har på et eller andet tidspunkt været nyt for os, og når noget er nyt, skal vi lære. Derfor bør du også stifte bekendtskab med følgende begreber, inden dit online lån-eventyr begynder: 

Rente 

Vi taler om renter hele tiden: ’’wow, renten er høj’’, ’’har du tjekket renten?’’. Men hvad er en rente egentlig? Og hvorfor skal vi låne penge med lav rente? Vi svinger rundt med begrebet uden måske helt at vide, hvad det er. 

Renten er en procentdel af lånets samlede pris og er et beløb, udbyderen tager i provision for at låne dig pengene. Helt kort er det sådan, en låneudbyder tjener penge. 

Når du sammenligner lån, kan du typisk se renten i procent. Det skal ses som procentdelen af det samlede lånebeløb. Låner du fx 5.000 kr. med en rente på 5%, skal du betale 5% af beløbet tilbage om måneden. Jo lavere renten er, jo mindre skal du betale tilbage hver måned. Du skal derfor forsøge at låne penge med en lav rente – og det kræver, at du kigger på mere end ét lån, så du kan tegne et billede af, hvad en lav rente egentlig er. 

ÅOP 

ÅOP’en er i virkeligheden det, der er rigtig interessant ved at låne penge online. Renten er nemlig hverken den eneste eller vigtigste faktor, du skal kigge på, når du låner penge. ÅOP’en står for de årlige omkostninger i procent og vil altid være skrevet som en procentsats. 

I Danmark siger lovgivningen, at finansielle virksomheder skal angive ÅOP’en på deres produkter. Som låntager betyder det, at du altid har adgang til det vigtige tal – og derfor er det endnu vigtigere, at du forstår, hvordan du skal læse det. 

ÅOP’en er vigtig, fordi det er det eneste tal, hvor alle skjulte omkostninger er medregnet. Det betyder, at ÅOP’en tegner det tydeligste billede af, hvad lånet i sidste ende kommer til at koste. Typisk vil disse ting være inkluderet i ÅOP’en: 

 • Stiftelsesomkostninger
 • Administrationsgebyrer
 • Rente og månedlige ydelser
 • Variabel tinglysningsafgift
 • Dokumentgebyr

ÅOP’en vil af samme årsag typisk være højere end renten, fordi alt bliver medregnet – helt ned til de mindste gebyrer. Et lån kan derfor godt se billigt ud med en rente på kun 6%, men samtidig have en stjernehøj ÅOP på flere hundrede procent og derfor stadig være et dyrt lån. 

I dag er der dog kommet et ÅOP-loft på det danske marked, der betyder, at det er forbudt at udbyde lån med en ÅOP på over 35%, og det er samtidig forbudt at markedsføre lån med en ÅOP på over 25%. Den nye lov har også sat en grænse for, hvor meget en forbruger maksimalt kan betale tilbage til udbyderen i renter og gebyrer, så du som låntager maksimalt kan betale det dobbelte tilbage. 

Har du fx lånt 1.000 kr., vil du maksimalt skulle betale 2.000 kr. tilbage i samlet tilbagebetaling. 

Løbetid 

Løbetiden på et online lån er ligeledes relevant at overveje, inden du låner penge. Det er nemlig vigtigt, at du hverken vælger en for kort eller for lang løbetid. 

Vælger du en for kort løbetid, kan det blive presset for dig at betale pengene tilbage. Det er ikke kun risikabelt for din økonomi, der måske ramler om ørene på dig, det kan også være hårdt for krop og sind at have løbetiden til at ånde dig i nakken for at betale penge, du ikke har. 

Nogen tror, at løsningen er at sætte løbetiden helt modsat og give sig selv så lang tid som overhovedet muligt til at afbetale beløbet. Men det er langt fra den rigtige løsning, når du låner penge akut. Risikoen ved dette er, at du skal betale renter og gebyrer i længere tid. Fremfor ’’kun’’ at betale dem i fx 9 måneder, kan du ved en lang løbetid risikere at skulle betale det ekstra beløb i flere år – og det kan i sidste ende være rigtig mange penge at slippe. 

Det handler om at finde en balance. En måde, du kan gøre det på, er ved at kigge på de månedlige ydelser. 

Månedlige ydelser

Den månedlige ydelse er vigtigere, end mange tror. Når du vil låne penge billigt, skal du nemlig først og fremmest finde ud af, hvad lånet koster om måneden. Når du først ved, hvor dyrt/billigt det er om måneden, ved du også, om det er realistisk for dig at optage lånet. 

Hvis du ikke allerede har det, er dette en oplagt mulighed til at udarbejde et budget. Det er 100 gange lettere for dig at finde ud af, hvad der er realistisk, når du ved, hvad dine månedlige udgifter er. Når du ved, hvor meget du har tilbage at afbetale med, ved du bedre, hvor stort et lån du kan optage, og hvor lang (eller kort) en løbetid du kan overkomme. 

Undervurder ikke de månedlige ydelser – for selvom din løbetid (måske) er lang, skal du kunne afbetale lånet hver måned. Derfor nytter det ikke noget, at du vælger et beløb og en løbetid, der kun stemmer overens med nogle af årets måneder. 

Kreditværdighed 

Kreditvurdering er en vurdering af din økonomiske situation. Ordet kreditværdighed lyder dog værre, end det er. I mange tilfælde er det mere en formalitet, der skal være der, når låntagere ansøger om et lån. Det er ikke noget, der er unikt for online lån. Tværtimod er det banken, der i sin tid startede med at lave kreditvurdering – og i dag foregår deres nok endda mere grundigt end online bankernes. 

Kreditvurderingen er typisk baseret på følgende ting: 

 • Dine månedlige indtægter og udgifter
 • Dine personlige skatteforhold (disse oplysninger kan bankerne tilgå direkte fra Skat selv)
 • Din tilbagebetalingshistorik

Kreditvurderingen i din bank kræver ofte en del forarbejde. Det kræver et møde med din bankrådgiver, og det kræver en grundig gennemgang af din privatøkonomi. Kreditvurderingen i forbindelse med at låne penge hurtigt online handler blot om, at udbyderne vil være forsikret om, at du kan betale pengene tilbage. Typisk sker vurderingen helt automatisk på nul komma dut. 

Lån penge hurtigt – sådan gør du

Dét at låne penge akut kan koges ned til få trin, og det er derfor typisk på dette parameter, at vi adskiller online lån fra banklån. 

Sådan tager du et online lån: 

 1. Find ud af, hvor meget du ønsker at låne
 2. Find en oversigt over dine lånemuligheder inden for dette beløb
 3. Sammenlign udbyderne, så du finder den laveste rente og ÅOP
 4. Når du har fundet din foretrukne udbyder, er du klar til at låne penge. Nu vil du blive sendt videre til den valgte udbyders side
 5. Udfyld låneansøgningen. Herefter udfører låneudbyderen en kreditvurdering af dig
 6. Hvis din ansøgning bliver godkendt, vil du få det reelle lånetilbud tilsendt, som du skal underskrive med dit NemID
 7. Afvent – pengene vil komme ind på din konto hurtigst muligt

Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvor hurtigt pengene vil blive udbetalt. 

Lån penge uden sikkerhed 

At låne penge uden sikkerhed betyder ikke, at låneprocessen nærmer sig noget utrygt eller noget usikkert. At låne penge uden sikkerhed betyder helt konkret, at du ikke stiller noget i sikkerhed hos låneudbyderen. 

Når du låner penge i banken, fx til en bil eller en bolig, er det boligen og bilen, der står som sikkerhed for lånet. Det betyder, at du ikke skal eje noget af værdi for at kunne tage et online lån. At låne penge uden sikkerhed er en af de største fordele ved online lån, og det er især det, der tiltrækker rigtig mange låntagere. 

Lån af penge uden sikkerhed betyder også noget for fx renten. Fordi der ikke er stillet noget i sikkerhed for, at du kan betale pengene tilbage, er renten typisk højere, så låneudbyderen ikke risikerer at tabe alt, de har lånt dig. 

Der er en årsag til alt, og hvis du har studset over renten eller ÅOP’en ved online lån, ved du nu, at det hænger sammen med, at du kan låne penge uden at skulle værdisætte noget – modsat et banklån. 

Lån penge uden kreditvurdering 

Som udgangspunkt kan du ikke låne penge uden en kreditvurdering. Kreditvurderingen er dog ikke en praksis, du skal frygte. I stedet skal du blot se det sådan, at bankerne foretager den for at sikre, at du har økonomisk råderum til at betale af på et lån. Kreditvurderingen sker helt automatisk af låneudbyderen selv, der vurderer, om du er i stand til at betale pengene tilbage inden for den aftalte tidsramme. 

Din kreditvurdering bliver påvirket af, hvilken type og størrelse lån du gerne vil have. Jo mindre et lån du ansøger om, jo mindre omfattende vil kreditvurderingen typisk også være. Modsat kan du også komme ud for, at låneudbyderen beder dig om at sende ekstra dokumentation for din økonomiske situation, jo højere lånebeløbet er. Det kan fx være billedlegitimation, gamle lønsedler, din årsopgørelse osv. 

Hvad koster det at låne penge akut? 

Der er ikke noget rigtigt eller forkert svar på, hvad det koster at låne penge. Prisen på at låne penge akut bliver nemlig afgjort af din økonomiske situation. Her spiller ikke kun én faktor ind, men flere. 

Når du overvejer at låne penge, er din første tanke sikkert, hvad det kommer til at koste dig. Det er meget normalt, men svaret er ikke helt så enkelt, som vi gerne vil have, det skal være. 
Som en tommelfingerregel bør du kun ansøge om lånebeløb, der udgør maksimum 90% af din samlede årsindkomst. Reglen er lavet for at sikre dig mod, at du pludselig ikke har råd til at afbetale på dit lån. 

Det er meget normalt, at renten på lånet ændrer sig af og til, og derfor skal du som låntager altid sørge for at holde dig opdateret på de lån, du overvejer at ansøge om. Det betyder, at det lån, der umiddelbart er billigt i skrivende stund, ikke nødvendigvis er billigt i morgen. Det er også derfor, at det er vanskeligt at besvare, hvad det koster at låne penge nu. Det er samtidig en vigtig pointe, at den rente og ÅOP, du ser på lånet, ikke vil være den samme, som du får tilsendt, efter din ansøgning er godkendt. Det er nemlig først, når din ansøgning har været igennem godkendelsesprocessen, at du får tilsendt et reelt lånetilbud – og derved også den rente og ÅOP, der er udregnet til dig og din økonomiske situation. 

Når man som låntager først er nået frem til tanken ’’lån penge nu’’, frygter mange, at den hurtige proces koster ekstra i omkostninger – især fordi de fleste mennesker ser online lån som en ’’lån penge nu, betal senere’’ form for lån. Men online lån behøver ikke bestå af ubehagelige overraskelser – så længe du er grundig, når du undersøger de forskellige låns omkostninger, inden du ansøger. 

Prisen på lånet vil typisk blive afgjort af faktorer såsom: 

 • Låntypen
 • Din økonomiske situation
 • Størrelsen på lånebeløbet

Forarbejdet er altafgørende, når du vil låne penge akut – og især hvis du vil låne penge billigt. Derfor kan der være mange penge at spare, hvis du sætter tid af til at sammenligne priser på forskellige lån. Det kan være svært som forbruger at gennemskue, hvad der er billigt og bedst, og derfor anbefaler vi, at du sammenligner dine forskellige lånemuligheder. 

Selvom du vil låne penge nu og her, kan det godt betale sig at sammenligne lån. Når du sammenligner lån, er det dog vigtigt, at du sammenligner lån med samme lånebeløb og løbetid, så du får det tydeligste billede af, hvilken rente og ÅOP der er bedst og billig. 

Husk, at de små, hurtige lån ofte er væsentligt dyrere end de større forbrugslån. Årsagen til det er, at forbrugslånets ÅOP ofte er lavere og vil strække sig over længere tid. Samtidig bør du også huske på, at hvis du tager et gratis lån uden renter, vil lånets ÅOP typisk også være høj i tilfælde af, at den aftalte løbetid overskrides. 

Lån penge akut - hvor meget kan jeg låne? 

Overordnet set skelner vi mellem små og store online lån – små lån indebærer typisk lånebeløb fra 500 kr. til 10.000 kr., hvorimod store online lån er alt fra 10.000 og helt op til 500.000 kr. Beløbsgrænsen varierer naturligvis fra udbyder til udbyder, og derfor er det vigtigt, at du sorterer i låneudbydere, hvis du vil låne penge uden afslag. Ønsker du fx kun at låne 5.000 kr., behøver du ikke ansøge om lån hos udbydere, der udlåner store lån, og vice versa hvis du ønsker at optage et større lån, bør du ikke ansøge hos udbydere, der hovedsageligt tilbyder små lån. 

Du bestemmer selv, hvor meget du ønsker at ansøge om, men du kan ikke regne med at blive godkendt til alt. Du bliver nemlig kun godkendt til lån, din økonomi kan håndtere. Derfor kan du også opleve at blive godkendt til et andet beløb, end det du ansøgte om, hvis låneudbyderen ser et andet lånebeløb som et bedre match til din situation. Derfor anbefaler vi, at du altid genovervejer, hvilket lånebeløb du skal ansøge om. Har du rent faktisk behov for at låne 100.000 kr., eller kan du nøjes med 50.000 kr.? Hvis du kan, undgår du dumme afslag – og det er i det hele taget federe at blive godkendt i første hug fremfor at skulle igennem processen igen og igen. 

Lån penge hurtigt 

Hurtigheden på udbetaling af dit online lån kan være alt mellem få timer, en dag og et par dage. Når du ansøger om et lån og tænker ’’ja tak, lån penge nu’’, kan det ikke gå for hurtigt med udbetalingen. Men det er vigtigt at være realistisk og huske på, at du først takker ja til et lån, når du har modtaget dit reelle lånetilbud fra en udbyder. 

Når det er sagt, kan der ved nogle låneudbydere gå helt ned til 1 minut mellem en godkendt ansøgning til penge på kontoen. Det er især dem, der er kendetegnet ved den lynhurtige låneproces, men det er ikke alle, der er helt så hurtige. Den maksimale ventetid på at låne penge og få dem med det samme er fem hverdage – afhængigt af ansøgningstidspunkt, da weekend og helligdage ikke tæller med. 

Det bedste råd er dog at tjekke den specifikke låneudbyder. Især hvis du har krav til at låne penge hurtigt og få dem med det samme, for hvis du ikke kan vente fem hverdage, bør du kigge efter udbydere, der låner penge og udbetaler med det samme. 

Husk også på, at størrelsen på dit lån spiller en rolle. Mindre lånebeløb bliver almindeligvis udbetalt hurtigere end store forbrugslån. 

Lån penge billigt ved at sammenligne lån 

Det kan virke både uoverskueligt og kedeligt at skulle sammenligne lån for at låne penge med lav rente. Det er dog langt fra den store udfordring, mange mennesker gør det til. Derfor eksisterer der sammenligningssites. Med låneguides får du en oversigt over, hvilke banker der tilbyder lånemuligheder, der lever op til dine krav om fx lånebeløb. 

Dit job er dog at gennemtjekke lånene, efter vi har grovsorteret dem. Når du har angivet et lånebeløb, vil du få vist resultatet, og derfra er der kun én ting tilbage at gøre. Kigge på renten og ÅOP’en. Så længe du har brugt vores oversigt til at sortere i lånebeløb og løbetid, vil du få vist lånemuligheder, der er relevante at sammenligne. Blandt dem skal du kigge efter den laveste rente og ÅOP – men vi anbefaler dog, at du ansøger hos mere end kun den udbyder, der er billig, for jo flere du ansøger hos, jo flere reelle lånetilbud vil du få. Jo flere tilbud du får, jo mere har du at vælge mellem. 

Det er da logik, ik? 

Vi anbefaler, at du sammenligner lånene på baggrund af følgende faktorer: 

 • Hvilken type lån der er tale om
 • Hvor lang løbetid lånet har
 • Hvilken rente der er på lånet
 • Det månedlige afdrag
 • Etablerings- og stiftelsesomkostninger
 • Sammenlign ÅOP’en på lånet

Hvad kan jeg bruge online lån til? 

At låne penge billigt og akut sætter for alvor gang i tankerne om, hvad du kan stille op med fx 5.000 kr. Det gode ved online lån er dog, at du kan lade tankerne løbe frit – her er der ikke krav til, at pengene skal bruges til noget bestemt, og det giver stor frihed. Herunder kan du se, hvad danskerne helst bruger online lån til: 

 • Lån penge til at samle gæld
 • Lån penge til køkken og anden ombygning i hjemmet
 • Lån penge til bryllup og andre store begivenheder
 • Lån penge til motorcykel, bil eller cykel
 • Lån penge til rejser
 • Lån penge til elektronik

Mulighederne er næsten uendelige. I sidste ende handler det om, hvad dit behov for at låne penge uden sikkerhed er. Har du brug for at låne penge og få dem med det samme? Online lån og låneudbyderne står klar på første række til at hjælpe dig videre – og tager du bare halvdelen af den her viden med dig, så ved du stort set alt, du har brug for, inden du sætter din elektroniske krusedulle på et lån. 

Held og lykke! 

 

Ofte stillede spørgsmål om lån
Hvor kan jeg låne penge nemt?
Ved hjælp af sammenligningstjenester har du mulighed for at sammenligne de bedste låneudbydere på markedet. De hjælper dig nemt fra A til B ved at vise dig relevante udbydere på baggrund af dine lånebehov.
Hvor meget kan jeg låne?
Det varierer fra udbyder til udbyder, hvad du kan låne, men online lån løber typisk fra 100 kr. til 500.000 kr.
Hvem kan låne penge?
Kravene til dig som låntager varierer, men du skal minimum være 18 år og have fast bopæl i Danmark. Derudover kræver nogle udbydere, at du har en fast indtægt, og du må ikke være registreret i RKI. Hvis du lever op til disse krav, er du godt stillet til at ansøge om onlinelån. 
Hvor hurtigt bliver pengene udbetalt?
De fleste låneudbydere tilbyder straksudbetaling, hvilket betyder, at du kan have pengene relativt hurtigt efter at din ansøgning er blevet godkendt. Ellers går der maksimum et par dage - også afhængigt af, hvornår på døgnet du ansøger og hvilken dag (fx weekend eller helligdag). 
Populære lån
Lånespecialisten
Saverium
Lendo
DigiFinans
Leasy Minilån
Ferratum
Facit Lån
Unilån
Lånespecialisten