Kommercielt samarbejde med Intelligent Banker. Hele denne side er en annonce.

Kviklån - Danmarks foretrukne onlinelån

De små lån, der giver meget igen. Søg efter din kommende kviklånsudbyder her - find, ansøg, underskriv og nyd! 

Vi har fundet 0 lån til dig

Kviklån – sådan låner du smart, simpelt og selvsikkert

De fleste mennesker har en holdning til kviklån – uanset om de har erfaring med det eller ej. Men kviklån er mange ting, og derfor er debatten om dem ofte unuanceret og ukorrekt. Når vi har at gøre med lån, kommer vi dog sjældent udenom kviklån, da det er en af de foretrukne lånemuligheder i Danmark. 

Kviklån er nemme at finde, men de er endnu nemmere at forstå. Hvis man gider. Og faktisk er det en af de ting, der bliver nemmere at finde – og endda finde i høj kvalitet – jo mere man gider at informere sig selv om det. 

Sidder du med tanker om at optage nye kviklån? Så lad os hjælpe dig godt i gang. Få svar på alle spørgsmål fra A til Å lige her. 

Hvad er et kviklån? 

Spørgsmålet er kort, så man kunne godt tro, at svaret var det samme. Men på trods af at kviklån egentlig er ret ukompliceret, er det ikke så nemt at give en konkret definition på, hvad kviklån er. Årsagen til det er, at kviklån ofte er kendt under en masse synonymer – og du har garanteret hørt nogle af dem: minilån, hurtiglån osv. 

Låneudbydere definerer kviklån meget forskelligt, og det er der en grund til; det er nemlig ikke alle udbydere, der tilbyder den samme slags lån – eller samme slags lån med samme lånebeløb. Det betyder, at de enkelte udbydere naturligvis taler højere og bedre om de respektive lån, de har på hylderne. 

Vi taler ofte om kviklån som en hurtigløber. Har sport aldrig sagt dig noget, kan det selvfølgelig være en ligegyldig reference, men prøv at hæng ved – vi lover, at det giver god mening! 
En hurtigløber er typisk modsætningen til en maratonløber, og i den her sammenhæng handler det om især to parametre: lånebeløb og låneperioden, også kaldet løbetid. Løbetiden er den periode, hvor du afbetaler lånet. 

Grunden til, at kviklån er en hurtigløber, er, at de typisk har at gøre med mindre lånebeløb og en kortere løbetid. Ikke nok med det har kviklån også hurtig udbetaling, og på den måde optræder de tit som modsætningen til fx et banklån, der ofte tager længere tid at få igennem. Det ligger lidt i navnet, at tingene går kvikt, og der går ganske kort tid, fra du har ansøgt, til at du får svar fra udbyderen – derfor går der også max et par dage, før pengene rent faktisk står på din konto. Ved nye kviklån foregår alt online, og derfor siger det hurtigere ’ka-ching’ på din konto, end hvis du skulle trække dig selv ned i banken. 

Behøver vi at sige, at kviklån er det bedste fra to verdener? Med kviklån online kan du optage et lån, der matcher dit behov, og du er fri for at skulle i banken og se bankdamen i øjnene. 

Hvis det ikke er kvikt (og smertefrit), ved vi ikke, hvad er. 

Hvem optager kviklån? 

Vi har nu opsat rammerne om kviklån og skabt et fundament for din forståelse af kviklånet, men der er mange flere guldkorn at komme efter. 

Næste skridt er nemlig at finde ud af, hvem der kan optage nye kviklån. Kviklånets størrelse betyder, at det (næsten) er allemandseje. Det er dog vigtigt at pointere, at låneudbydere frit kan vælge, hvilke krav de opstiller til låntagere. Typisk er minimumsalderen på kviklån 18 år. Nogle udbydere vælger dog også en minimumsalder på 21 eller 25 år, men fælles for alle kviklånsudbydere er, at de foretrækker, at låntagere er myndige. Årsagen til dette er, at du ofte skal have en form for indkomst for at kunne optage et lån – ikke kun kviklån, men et hvilket som helst lån. Men det er primært derfor kviklån og 18 år typisk er et godt match.  

Fællestræk ved kviklån er derfor, at de henvender sig til voksne, uanset hvor i livet de er; mangler du indskud til første lejlighed, penge til en mindre renovering, eller til familieturen til Mallorca, så er kviklånet et rigtig godt bud på, hvad du skal kigge efter. 

Hvor store kviklån kan jeg få? 

Lige så svært det er at definere, hvad et kviklån er, ligeså svært er det at komme med et konkret svar på størrelsen af det. Generelt associerer man billige kviklån med lånebeløb mellem 100 kr. og 10.000 kr. Kviklån er med andre ord ofte forbundet med mindre beløb, som et quick-fiks, hvis du står og mangler penge til noget nu og her. Efter den nye kviklånslovgivning skal kviklån dog ikke forstås på helt samme måde som tidligere, og den gamle tankegang med små beløb, kort løbetid og drønhøj ÅOP er fortid. 

Tidligere ville et nyt kviklån fx typisk se sådan her ud: 

  • Lånebeløb: 8.000 kr.
  • Løbetid: 30 dage
  • ÅOP: 381,34%

Efter den nye lovgivning, hvor ÅOP’en ikke længere er skyhøj, ser et kviklån nærmere sådan her ud: 

  • Lånebeløb: 8.000 kr.
  • Løbetid: 9 mdr.
  • ÅOP: 24,99%

Den optimale størrelse på et kviklån afhænger dog først og fremmest af én ting: din private økonomi. Det er nemlig den, der afgør, hvor hurtigt du kan betale lånet tilbage – og hvor meget du kan betale tilbage hver måned. Den kortere tidshorisont på kviklån skyldes, at kviklån renten ofte er højere sammenlignet med mange andre onlinelån, og derfor kan det sjældent betale sig at optage et stort kviklån med lang løbetid, kontra fx et forbrugslån

Helt kort betyder det, at du bør overveje, hvor stort et råderum du har på månedlig basis. Har du et stort råderum i din økonomi, hvor du har mulighed for at afbetale meget hver måned, kan du bedre ansøge om et større beløb. 

Det er der vel meget logik i, ik? Du køber jo heller ikke en Porsche, hvis det er en Volkswagen, du har råd til, vel? 

Hvilke krav er der til kviklån?  

Et ægte politikersvar ville være – det varierer. For det gør det. Udbyderen selv er i høj grad medbestemmende for, hvilke krav der skal være til dig som låntager. Når det er sagt, er der nogle krav, du nogenlunde kan regne med at støde på.

Alder: Du skal være 18 år for at optage lån i Danmark. Enkelte låneudbydere kræver dog, at du har rundet et andet skarpt hjørne – fx 21 eller 25 år, men det vil fremgå hos den enkelte udbyder, når du ansøger. Ofte hænger alderskravet sammen med, hvor stort et lån der er tale om. Jo større lånebeløb, og jo mere omfattende et lån er, jo ældre skal du typisk være. Men den optimale alder for en godkendt låneansøgning til et nyt kviklån er 18 år. 

Bopæl: For at kunne tage et lån i Danmark, skal du have bopæl i Danmark. Kravet gælder for alle udbydere med base i det danske land – bemærk dog, at Grønland og Færøerne er undtaget. 

RKI: Står du i RKI, kan du ikke tage et kviklån. Her er der ingen smuthuller. 

Nogle andre krav indebærer fx indkomst. Det er dog en god idé at tjekke kravene hos den enkelte udbyder, du gerne vil ansøge hos, så du med sikkerhed ved, at du lever op til kravene. På den måde undgår du også en unødvendig og demotiverende afvisning. 

Hvem tilbyder kviklån? 

Kviklån er en af de mest populære låneformer i Danmark – med god grund skulle vi mene. Det betyder også, at udvalget blandt udbydere, der tilbyder nye kviklån, er steget med årene og fortsat stiger. Nogle af de populære og billigste kviklån på markedet indebærer fx L’easy. 

L’easy har deres egne lån såsom L’easy Minilån og L’easy Lavrente, men de står også bag kendte udbydere såsom Spargo Finans, Føniks Privatlån og Modus Finans for bare at nævne nogle få. 

Det er ikke alle tjenester, der inddeler deres lån i kviklån og forbrugslån, og derfor kan det være klogt, at du nøjes med at kigge på de beløb, de tilbyder. Tilbyder de beløb fra 10.000 kr., vil de almindeligvis ikke være karakteriseret som et kviklån, men nærmere et forbrugslån. 

Hvis du er på udkig efter et nyt kviklån, bør du derfor kigge på lån, hvor 10.000 kr. er det maksimale beløb. 

Markedet er stort, og markedet vokser konstant. Derfor bør du holde godt øje med tjenesterne – for der kommer sandsynligvis flere på listen, mens du læser disse ord. 

Hvad koster et kviklån? 

Du har måske kunnet læse dig frem til, at prisen på et kviklån kommer ’an på dine lånevilkår’. Men hvad betyder det egentlig? 

Prisen på et kviklån er individuelt og vil afhænge af en lang række ting. Derfor er det vigtigt, at du ikke æder en pris i dig, før du får et reelt tilbud fra en udbyder, hvor kviklånets rente også er udregnet på baggrund af dine personlige oplysninger.  

Når du vil have et indblik i prisen på de billigste kviklån, skal du kigge på faktorer såsom: lånebeløb, løbetid, månedlig ydelse, rente og ÅOP. 

Nøglen i udregningen er dog i sidste ende ÅOP’en. De færreste låntagere er klar over, hvor stor en rolle ÅOP’en i virkeligheden spiller, men det er klart den, der har scoret hovedrollen i filmen. Når vi taler om lånets samlede pris, er det nemlig ÅOP’en, der tegner det tydeligste billede. ÅOP står for årlige omkostninger i procent og er en procentsats, der viser, hvad lånet koster. Jo højere ÅOP’en er, jo dyrere er dit lån. Det, et låneeksempel nemlig ikke viser, er, at ÅOP’en er det eneste tal, der inkluderer omkostninger såsom: 

  • Stiftelsesomkostninger
  • Administrationsgebyrer
  • Andre potentielle gebyrer fra udbyderen

Vi anbefaler dog, at du også husker at kigge på de månedlige ydelser. For nok kan tilbagebetalingen samlet set virke overkommelig, men du skal være sikker på, at du kan betale af hver måned. Du kan tjekke, om du har råd til kviklånet på månedsbasis ved at udregne et budget over dine eksisterende udgiftsposter. Ved at lægge et budget kan du få et overblik over, hvad du har tilbage at kunne afbetale for hver måned. 

Fordele ved kviklån 

De fleste mennesker elsker en oversigt over fordele og ulemper. Vi forstår dem godt. Derfor skal du naturligvis ikke snydes for en overkommelig og gennemskuelig oversigt over fordele og ulemper ved nogle af de billigste kviklån på markedet: 

  • Hurtig udbetaling og kort svartid
  • Få krav til dokumentation
  • Fleksible lånevilkår
  • Ingen spørgsmål fra udbyder angående lånets formål (modsat banken)
  • Ingen sikkerhedsstillelse
  • Alt foregår online

Ulemper ved kviklån

  • Lånet bliver vurderet ud fra det enkelte låns vilkår
  • Lånet kan risikere at blive dyrt, hvis tilbagebetalingen ikke bliver overholdt
  • Der er højere omkostninger, fordi kviklånet er uden sikkerhed

Hvad er et kviklån uden sikkerhed? 

Et kviklån uden sikkerhed er på godt dansk bare et lån, du kan tage uden at skulle stille noget i sikkerhed. Ved et billån eller boliglån stiller du boligen eller bilen som sikkerhed for lånet, og derfor kan banken typisk tilbyde dig en lavere rente (en voksenudgave af at skulle aflevere din telefon eller noget andet værdifuldt for at få en bordtennisbold i SFO’en). Ved et nyt kviklån slipper du derfor for at stille noget i sikkerhed, men til gengæld skal du ofte betale en højere kviklåns rente. 

Hvornår skal jeg vælge kviklån? 

Kan du af og til være i tvivl om, hvornår det er rigtigt eller forkert at gøre noget? Du har med garanti flere gange i dit liv oplevet tvivl. Er det nu rigtigt? Vil jeg fortryde? De fleste mennesker sørger for at dække sig godt ind, så de ikke fortryder en handling – uanset hvor umuligt det er at forudse livet. 

Derfor er der også mange, der er i tvivl om, hvornår det er det rigtige tidspunkt at optage et nyt kviklån. Svarene er mange, for der er mange grunde til, at et kviklån er den rigtige løsning. 

For det første er en af de helt store fordele ved kviklån uden sikkerhed, at du ikke skal fortælle, hvad beløbet skal bruges til. Det betyder, at du har en enorm frihed. Frihed til at gøre, hvad du har lyst til. For mange er hele livet tilrettelagt for os – ta’ en uddannelse, få et arbejde, bliv gift, få børn, gå på pension. Hverdagen kan hurtigt suge vores sjæl ud, og derfor bør vi af og til huske os selv på, at livet er mere end den grå og kedelige hverdag. Med et af de billige kviklån kan du fx finde midlerne til at gøre livet lidt mere appetitligt og ’livligt’. Tidspunktet for, hvornår det er en god idé, vil derfor også variere fra person til person – og derfor ved kun du, hvornår det er det rigtige tidspunkt. 

For det andet kan vi heller ikke forudse uventede udgifter – og de opstår ærlig talt altid ubelejligt. Pludselig står du med en uforudset regning i hånden, og det er sikkert bare én i rækken, for når en kommer ubelejligt, vælter det typisk ind. Kviklån er for mange betegnet som lånet, der hjælper én ud af kniben, fordi kviklån har hurtig udbetaling. Når der pludselig lander regning efter regning i postkassen, eller hvis din vinterdepression er så hård ved dig, at du ikke kan tænke på andet en sol og sangria, er kviklånet derfor en fornuftig løsning. 

Det var en lang smøre for meget lidt; for kort fortalt ved du bedst selv, hvornår du skal vælge et kviklån. Mere er der ikke i det. 

Hvordan ansøger jeg om kviklån? 

For at finde billige kviklån anbefaler vi, at du inddeler din ansøgningsproces i 3 step – tre nemme step vel at mærke. 

  1. Første step er, at du gør dig overvejelser om, hvad du egentlig har behov for at låne. Har du fx behov for at låne til en ny vaskemaskine, behøver du ikke et nyt kviklån på 10.000 kr. For at få en god låneproces, er det derfor vigtigt, at du har helt styr på, hvad dit behov er, og hvad der er realistisk.
  2. Derefter bør du sammenligne dine muligheder via fx kviklån renten. Sammenligningstjenester gør det muligt for dig at sammenligne lån fra forskellige udbydere, og det giver dig et overblik over, hvad der bedst kan betale sig for dig. Husk, at når du sammenligner kviklån, skal du sammenligne lån med samme lånebeløb og løbetid for at få det mest virkelige billede af, hvilket lån der er bedst.
  3. Når du har fundet matchet. Ikke bare et hvilket som helst lån, men det kviklån der har dit navn skrevet på sig, skal du udfylde en ansøgning. Ansøgningen skal indeholde personlige oplysninger såsom alder, bopæl, økonomiske situation m.m. 
    Når du har udfyldt ansøgningen, underskriver du med NemID – og det er det.

Din ansøgning foregår 100% online. Som regel får du allerede svar på den inden for et par timer, og hvis du bliver godkendt, vil du modtage en reel lånekontrakt på e-mail. Det er lånekontrakten, der er dit egentlige lånetilbud, og det er her, du kan se specifikke krav og betingelser for lånet. 

Et godt råd er, at du læser kontrakten grundigt igennem og ikke blot stoler blindt på det, du har fået tilsendt. Tjek, at kviklånets rente, ÅOP, løbetid osv. er magen til de betingelser, du har søgt ud fra. 

Kviklån til studerende 

At være studerende er både en velsignelse og en forbandelse. For selvom du nok aldrig får mere fritid og frihed til at gøre lige præcis det, du har lyst til, er det samtidig den tid, hvor du har mindst økonomisk råderum. Det kan være en hel videnskab at regne ud, hvordan du får hverdagen til at hænge sammen økonomisk – særligt når månedens sidste dage kigger dig dybt i øjnene. 

Kombinationen af et stramt budget, et nyt liv og nye venner samt en lav månedlig indtægt hænger ikke altid lige godt sammen, og det er her et potentielt kviklån til studerende træder frem på scenen. 

Der findes som sådan ikke specifikke kviklån til studerende, men der eksisterer kviklån, hvor du ikke er nødt til at fremvise en stor, månedlig indtægt. Dog gælder de samme krav som ved andre kviklån; alder, bopæl i Danmark, og at du ikke må stå i RKI.

Det kan dog også være, at du skal undersøge muligheden for et SU-lån, der er kendetegnet ved at have en lav rente og lang tilbagebetalingstid. Men kviklån til studerende er bestemt også en mulighed. 

Afslag på kviklån 

Det er aldrig rigtig skægt at få et afslag – uanset om vi taler i et forhold, job eller afslag på et lån. Når du ansøger om nye kviklån, skal du dog forberede dig på, at du kan risikere at modtage afslag. Det sker. Men det kan skyldes et hav af forskellige ting, og vores bedste råd er: mist ikke modet, hvis du har fået et afslag! 

Et afslag på kviklån kan fx skyldes den individuelle vurdering, en låneudbyder har lavet på baggrund af din kreditværdighed. Hvis vurderingen har vist, at du måske ikke har økonomi til et kviklån i den størrelse, du har søgt om, kan du risikere at få et afslag. Løsningen er dog enkel – prøv at ansøge om et mindre beløb og se, om det bliver accepteret. Det kunne fx være gældende, hvis det er kviklån til studerende, da råderummet for en studerende typisk er mindre. Mange låneudbydere af kviklån uden sikkerhed vælger dog også bare at godkende dig til et mindre beløb, som du herefter kan acceptere eller afvise. Det er helt op til dig. 

Et afslag af den mindre sjovere karakter kan dog også skyldes, at du står i RKI. Står du i RKI, betyder det, at du er registreret som dårlig betaler. Hvis det er tilfældet, handler det først og fremmest om, at du skal afbetale din eksisterende gæld på fx kviklån hurtigst muligt. 

En mindre afvisningsgrund kan dog også være, at du ikke lever op til et af udbyderens krav, fx alder. I så fald må du sætte jagten ind på et nyt lån hos en anden udbyder. Denne gang bør du dog tjekke grundigt, om du lever op til alle kravene. 

Vi anbefaler altid, at du ansøger om kviklån hos mindst tre udbydere. Jo flere du ansøger hos, jo større er chancen for, at du bliver godkendt hos en af dine valgte udbydere. 

Det koster ikke noget at ansøge – så du mister ingenting på det. Ikke engang tid, for det tager få minutter for dig at sende en ansøgning afsted.  

Hvorfor skal jeg sammenligne kviklån?

Dette er et af de spørgsmål, låneudbydere oftest bliver mødt af. Mange tror nemlig, at det er bøvlet og besværligt at sammenligne billige kviklån – og at det egentlig ikke giver et udbytte i sidste ende. Men hertil siger vi én ting: gør det! Der er absolut ingen negative ting ved at sammenligne lån, slet ikke når du først får det under huden; du finder både det billigste kviklån, den skarpeste kviklåns rente, den bedste udbyder, og du finder generelt det bedste match. 

Fandtes der en håndbog til låntagere, ville der på første side stå skrevet med store bogstaver: sammenlign nye kviklån. Vælger du alligevel at se bort fra vores anbefaling, risikerer du at blive snydt, taget ved næsen, taget med bukserne nede – ja, du forstår pointen. 

Det er selvfølgelig ikke nok, at vi taler om, hvor vigtigt det er. Vi bør vise det. Talk the talk, walk the walk. Derfor præsenterer vi dig nu for 3-trinsreglen. 

3-trinsreglen til sammenligning af kviklån 

Der er især tre ting, du skal have for øje, når du sammenligner kviklån: samlede kreditomkostninger, ÅOP’en og månedlige ydelser. 

De samlede kreditomkostninger viser, hvad et lån samlet set vil koste dig. Her vil kviklånets renter og gebyrer typisk være inkluderet, og det er derfor en god rettesnor for, hvad det vil koste dig. 

ÅOP’en er dog det, de fleste finans-nørder betegner som kernen. De årlige omkostninger i procent angiver, hvad et lån vil koste om året og dækker både over stiftelsesomkostninger samt andre øvrige omkostninger i forbindelse med et kviklån. Løbetidens længde og ÅOP’en hænger dog uløseligt sammen – og en god tommelfingerregel at kende er, at jo kortere løbetiden er, jo højere er ÅOP’en. Årsagen til det er, at renter og gebyrer vil være regnet sammen over en kortere periode. 

Til sidst er det en god idé at kigge på, hvad lånet egentlig koster om måneden. Dette er især relevant, hvis du optager kviklån med en løbetid på mere end 30 dage. 

Det bedste råd, vi kan give, er dog, at når du sammenligner kviklån, skal du sammenligne lån med samme lånebeløb og løbetid. Ellers vil du ikke få et reelt billede af, hvad forskellen på kviklånenes ÅOP, rente og kreditomkostninger er. 

Hvorfor er ÅOP’en på kviklån høj?

Har du før i tiden set nogle vanvittige tal, når du kiggede på ÅOP’en for kviklån? Først og fremmest – cadeau for at du overhovedet har kigget på den. Det er den helt rigtige vej frem! Vi forstår dog godt, hvorfor du har studset over tallene. Så selvom den stjernehøje ÅOP er fortid på det danske lånemarked, er det stadig rart at vide, hvor de kom fra. 

Vi skelner hovedsageligt mellem to årsager: du skal betale en forholdsvis høj stiftelsesomkostning, og du ville tidligere have en forholdsvis kort løbetid. 

Når løbetiden er kort, som vi kender det fra gamle kviklån med hurtig udbetaling, vil stiftelsesomkostningerne spille en større rolle i udregningen af ÅOP, da den er baseret på en årlig beregning af de samlede omkostninger. ÅOP kan derfor godt være lidt tvetydig og svær at regne med, når du kigger på kviklån med kort løbetid – der er nemlig stor forskel på en årlig løbeperiode (12 måneder) og 30 dage, som kviklån primært er kendt for. 

Hvad er en kviklån rente? 

En rente er en af de ting, vi alle har hørt om, men ikke alle forstår – eller kan forklare. En rente er en procentdel af et givent lånebeløb, som en kreditor tager for at låne dig penge. Renter er dog ikke kun noget, der eksisterer for onlinelån. En rente tilskrives som regel et hvilket som helst lån – uanset om du er gået i banken, eller du foretrækker den online version med onlinelån. 

Når du skal beregne, hvad lånet vil koste, er det derfor en god idé at kigge på kviklånets rente, da den fortæller dig, hvor stor en procentdel, du skal betale månedligt. Jo lavere renten er, jo mindre er din månedlige ydelser.

En kviklån rente vil som regel være en anelse højere, end de renter du ser i banken. Det er ikke unormalt. Årsagen er faktisk kreditvurderingen i forbindelse med kviklån. Kreditvurderingen ved kviklån er ofte ikke så omfattende som i banken, men det øger risikoen for udbyderne ved at skulle låne penge ud, og derfor sættes kviklåns renten højere. 

Bare husk, at du skal give lige så meget – hvis ikke mere – kærlighed til ÅOP’en, som du giver kviklåns renten. 

Hvordan stopper jeg et kviklån?

Din ansøgning om kviklån er ikke bindende, før du har underskrevet det reelle lånetilbud fra en låneudbyder. Når du først har underskrevet kviklånet med dit NemID, stopper du lånet ved at indfri dit lån – enten før tid ved at afbetale mere end planlagt, eller ved den planlagte udløbsdato for lånet. 

Når du underskriver tilbuddet, skal du derfor være sikker i din sag. Opdager du efterfølgende, at du ikke har råd til at afbetale din gæld, er det vigtigt, at du søger hjælp og ikke blot fortsætter ned i en slem gældsspiral. 

Kan jeg fortryde et kviklån?

Ja, du kan godt fortryde dit kviklån. Ifølge kreditaftaleloven har du 14 dages fortrydelsesret. Din fortrydelsesret starter fra det øjeblik, du accepterer tilbuddet og underskriver din låneaftale med den pågældende udbyder. 

Du skal dog som låntager selv være opmærksom på, at der kan være produkter, der falder uden for kassen, hvor disse regler gælder. Du er selv ansvarlig for at tjekke oplysningerne på produktet og at kontakte udbyderen, hvis du har spørgsmål. 

Når du har bestemt dig for at afbryde lånet, har du 30 dage til at tilbagebetale din gæld – herunder gælder også eventuelle renter og gebyrer. 

Kan jeg tage et kviklån med en udenlandsk bankkonto? 

Det korte svar er nej. De fleste online kviklån underskrives nemlig med et NemID, der typisk er knyttet til en dansk konto. 

Tjek eventuelt med den enkelte udbyder, om de tilbyder andre løsninger. 

Kan jeg tage et kviklån uden en kreditvurdering? 

Kreditvurdering lyder både alvorligt og voksent, men ikke desto mindre er det en vigtig del af online lån. Kviklån uden kreditvurdering er derfor ikke noget, der findes, men bare rolig – det lyder værre, end det er. 

Når du ansøger om online kviklån, foretager låneudbyderen en vurdering af din kreditværdighed – på dansk; din økonomiske situation. Det betyder, at låneudbyderen vurderer din evne til at betale kviklånet tilbage. I virkeligheden skal du nærmere se det sådan, at udbyderen vurderer risikoen for at låne penge ud. 

Din kreditvurdering kommer af samme årsag også, inden du modtager et reelt tilbud fra udbyderen. Renten på kviklånet vurderes nemlig på baggrund af din økonomi. Derfor kræver enkelte låneudbydere også, at du giver dem adgang til lønsedler, årsopgørelser etc. for at få et mere nuanceret billede af dig. 

Hvis du tidligere har været kendt som en låntager, der afbetaler efter planen, har du med andre ord ikke noget at være bekymret for. I så fald behøver du slet ikke overveje muligheden for kviklån uden kreditvurdering, og i stedet bør du bare nyde, at din kommende låneudbyder gør et grundigt stykke arbejde, så din låneproces bliver tryg. 

Kan jeg tage et kviklån uden NemID?

Dit NemID er på mange måder et identitetsbevis for dig, når du er online. Derfor er NemID vigtigt i en verden af onlinelån, da udbyderen knytter lånet til dine personlige data, de kan indhente fra persondataregistret – fx om du står i RKI. 

Har du ikke et NemID? Så er det på tide at blive en del af onlinesamfundet – det er din adgang til rigtig, rigtig mange ting – og så kan du endda nemt bestille et på borger.dk. 

Sådan får du styr på din gæld 

Det er ikke unormalt, at økonomien en gang i mellem løber lidt fra os, og det kan ske for alle. Det afgørende er, hvordan du håndterer situationen, hvis de økonomiske-bukser begynder at stramme lidt. Det bedste alternativ til at låne penge, når økonomien klemmer, er at få styr på eksisterende gæld. 

Uanset hvor uoverskueligt det virker, findes der en nem tre-step guide, du kan følge: 

  1. Start med at få det fulde overblik over dine kreditorer. Det er altid smart at skabe sig et overblik, så du ikke drukner i tal og kreditorer. Kan du heller ikke huske, hvor mange penge du skylder, er dine kreditorer forpligtede til at oplyse dig om din gæld.
  2. Når du har styr på størrelsen af din gæld, kan du begynde at kigge på dine samlede månedlige udgifter.
  3. Til sidst skal du lægge dine månedlige udgifter op mod dit månedlige rådighedsbeløb. Hele pointen ved dette step er at undersøge, om du har råd til at afdrage på din gæld. Hvis du ikke har plads til at afbetale på baggrund af dit rådighedsbeløb, betyder det, at du skal skære ned på dine udgifter, så du igen kan begynde at afbetale på din gæld.

Jo hurtigere du tager hånd om din gæld, jo hurtigere forsvinder den – og det er en fantastisk følelse at slippe af med! 

Kviklån kan rigtig mange ting; kviklån er uden sikkerhed, kviklån er hurtig udbetaling. Der er uendelige muligheder for at finde et nyt kviklån, og et virkelig godt et af slagsen, hvis bare du kigger lidt dybere end blot det første, du bliver præsenteret for. 

Ofte stillede spørgsmål om lån
Hvordan ansøger jeg om kviklån?
Du ansøger om kviklån ved de enkelte låneudbydere ved at udfylde en ansøgning og underskrive med dit NemID.
Hvor meget kan jeg låne med kviklån?
Kviklån er typisk mindre lån fra 500 kr. til 10.000 kr. 
Hvem kan ansøge om kviklån?
For at ansøge om kviklån skal du være minimum 18 år og have fast bopæl i Danmark. Desuden kræver nogle udbydere, at du har fast indtægt. Du må ikke være registreret i RKI. 
Hvor hurtigt bliver et kviklån udbetalt?
Ved små lån tilbyder de fleste udbydere straksudbetaling, hvor du får pengene udbetalt relativt hurtigt efter din ansøgning er godkendt. Udbetalingstiden vil dog også afhænge af, om du ansøger uden for bankernes åbningstid (fx hvis du ansøger i weekenden eller i helligdage)
Populære lån
Lendo
Saverium
Ferratum
Lånespecialisten
Leasy Minilån
DigiFinans
Lendo