Kommercielt samarbejde med Intelligent Banker. Hele denne side er en annonce.

Forbrugslån - store lån til store drømme

Forbrugslån er en af de mest populære lånetyper på markedet - med god grund. Forbrugslån skaber nemlig muligheder, og forbrugslån giver frihed - uanset hvad dine behov måtte være. 

Vi har fundet 0 lån til dig

Forbrugslån – lån, der giver værdi

Måske er du stødt på ordet før, måske er du ikke. Men har du først igangsat jagten på dit kommende onlinelån, er forbrugslån en af de første, du skal hilse på. Lige i hælene på Danmarks number-one-favorit, kviklånet, finder du nemlig forbrugslån, og det er ikke et tilfælde. 

Forbrugslån er ikke et nyt fænomen i låneverdenen, tværtimod er det snarere en gammel kending. Men vi har støvet forbrugslånene af og gjort dem præsentable til at blive reintroduceret. Står du overfor at skulle tage en beslutning om et kommende lån, eller er du blot nysgerrig? 

Få den vigtigste viden om en af de mest populære låntyper i Danmark lige her. 

Hvad er et forbrugslån? 

Forbrugslån er den type af onlinelån, der minder mest om det, vi kender fra banklån. Normalt når forbrugere tænker på onlinelån, er det typisk kviklånsformatet, der popper op i tankerne, men online lån er meget mere end det. Forbrugslån er en mere traditionel form for online lån, hvor du, som forbruger, ofte låner et større beløb, men også afbetaler over en længere periode. Forbrugslån er af samme årsag ikke blot et lån, du tager, til den blomstervase, du har kigget på, eller den nye vinterjakke – forbrugslån er typisk lån til større forbrug. 

Der er dog ingen, der som sådan kan bestemme over dit forbrugslån. Du kan bruge det lige præcis, som du ønsker, men vi anbefaler dog ikke, at du tager et forbrugslån, hvis det er en vinterjakke, du skal finansiere – så skal det sørme være en stor en af slagsen, der kan alt muligt lir

Hvem tager forbrugslån? 

Forbrugslån er ikke skabt til bestemte mennesker eller behov. De er altså ikke begrænset til specifikke forbrugere, men i stedet findes der nærmere et forbrugslån til alle – og til alle behov. Når det er sagt, er det ikke alle, der bør tage et forbrugslån. Fordi billige forbrugslån uden sikkerhed er en anden størrelse end fx kviklån eller sms lån, kræver det først og fremmest flere overvejelser. 100.000 kr. er mange penge kontra 5.000 kr., og derfor kræver det, at dit behov rent faktisk er så stort, at du ikke kan ’nøjes’ med mindre.  

For én ting er, at onlinelån i dag er mere normaliseret end nogensinde før, og at det bliver mere sikkert at låne, så er det at låne aldrig for sjov. Du går heller ikke banken og låner 100.000 kr., medmindre der er en reel grund til det. Banken og onlinebanken er ikke så forskellige fra hinanden, og derfor skal du som forbruger have lige så stor respekt for forbrugslånet, som du skal have for et banklån. Alle kan i princippet tage et forbrugslån, men vi anbefaler, at der ligger grundige overvejelser til grund for det, hver gang du tager et lån. 

Krav til forbrugslån 

Vi er nok ikke så meget for at indrømme det, men som mennesker er der stort set krav til os, uanset hvad vi gør. Adgangskrav til uddannelse, økonomiske krav for at købe hus, erfaringskrav for at få job – ja, det er svært at komme udenom kravene, og af og til hænger det dig sikkert langt ud af halsen at læse, hvor mange ting vi som mennesker egentlig skal leve op til. 

Heldigvis er det langt fra det, du bliver mødt af, når du ansøger om billige forbrugslån.  

Billige forbrugslån på markedet kræver nemlig kun få ting af dig, og de fleste af kravene er endda ting, du sandsynligvis lever op til uden at gøre det store. 

  • Alder: Alder er et af de mest almindelig krav, du støder på, når du ansøger om forbrugslån. Det vil dog typisk afhænge af, hvor stort et forbrugslån du ansøger om, hvor gammel låneudbyderne kræver, du er. Har du sat næsen op efter 250.000 kr. eller mere, kan du risikere, at nogle udbydere kræver, at du er 21 eller 25 år. Det mest almindelige alderskrav er dog 18 år – dvs. når du er myndig. Er du 18 år, bør du derfor være opmærksom på, hvilke låneudbydere af forbrugslån der hæver alderskravet. I værste fald kan du dog finde et mindre forbrugslån eller alternativt et minilån.
  • Bopæl: Som regel kræver enhver låneudbyder, at du har fast bopæl i Danmark – andre kræver også, at du har dansk statsborgerskab. Derudover skal du have et NemID, da det er med det, du underskriver et online forbrugslån.
  • Dansk statsborgerskab: Du synes måske, det lyder uretfærdigt, at du skal have statsborgerskab i Danmark, men faktisk er reglen en stor sikkerhedsfaktor, der er skyld i, at mennesker uden relation til Danmark ikke kan optage lån inden for de danske grænser – og det kan du som dansker finde en masse tryghed i.
  • Fast indtægt: De fleste udbydere kræver også, at du har en form for fast indtægt. Kravet er deres forsikring om, at du har mulighed for at betale forbrugslånet tilbage. Nogle udbydere har også krav til størrelsen på din indtægt, men det er langt fra alle.
  • Du må ikke være medlem af RKI.

Kravene skal tages som et udgangspunkt for dit billige forbrugslån, men de varierer naturligvis fra udbyder til udbyder. Det betyder, at du som låntager skal være opmærksom på, hvilke krav de enkelte udbydere har. Er du i tvivl om, hvorvidt du lever op til nogle af kravene, eller er du lidt usikker, er det måske en god idé at undersøge kravene nærmere, så du ansøger hos udbydere, der rent faktisk kan hjælpe dig med at finde billige forbrugslån uden sikkerhed. 

Hvad koster et forbrugslån? 

Når du søger rundt på nettet efter forbrugslån, vil du hurtigt opdage, at der findes noget, der hedder en forbrugslån beregner – og at der findes mange af dem. På mange af de lånesider, du finder, vil du sandsynligvis kunne spotte en forbrugslån beregner. Man kunne spørge sig selv, om det egentlig er relevant for låntagere at bruge en beregner til at udregne billige forbrugslån – og til det har vi ét svar: ja, hvis det giver mening for dig. 

Hele din låneproces fra tanker og sammenligning af forbrugslån til låneaftale og underskrift handler nemlig om, at du skal gøre, hvad der giver bedst mening for dig. For at finde det bedste forbrugslån, skal du derfor lytte til dig selv. 

En forbrugslån beregner bruges af mange låntagere for at finde ud af, hvor billige forbrugslån uden sikkerhed de kan få. Men det er ikke altid så ligetil at finde ud af, hvad et billigt forbrugslån i sidste ende vil koste dig. 

Det er vigtigt at pointere, at prisen på et billigt forbrugslån ikke udelukkende bestemmes på baggrund af renten, du bliver tilbudt eller kan se på en forbrugslån oversigt. Der findes nemlig en masse gebyrer og omkostninger, der ikke nødvendigvis falder i øjnene, når du i første omgang søger efter forbrugslån, fx administrationsomkostninger, månedlige gebyrer og stiftelsesomkostninger, men det er ikke desto mindre alt sammen noget, der tæller med i den samlede pris. 

Et eksempel på et forbrugslån med et lånebeløb på 50.000 kr. og en forbrugslån rente på 12% kan fx se sådan her ud: 

  • Lånebeløb: 50.000 kr.
  • Løbetid: 5 år
  • Årlig rente: 12%
  • Stiftelsesomkostninger: 3.200 kr.
  • Gebyr pr. betaling: 30 kr.
  • Betalingsform: månedlig
  • Renter i alt: 15.807 kr.
  • ÅOP: 13,32%
  • Gebyr: 1800 kr.
  • Månedlig ydelse: 1.126,78 kr.
  • Samlet pris: 67.607 kr.

Ud fra denne forbrugslån beregning vil forbrugslånet koste dig 17.607 kr. at have i de 5 år, det er sat til at løbe over. Vælger du at benytte dig af en forbrugslån beregner, er det dog vigtigt, at du læser alt, du præsenteres for. Det er ikke kun de største tal, der er vigtige. Du skal også være opmærksom på, at den forbrugslån beregner, du har valgt at benytte, medregner alle de ting, vi har nævnt ovenfor. Her har vi medregnet både renter og gebyrer, men husk at det kun er et eksempel. Nogle lån er dyrere end det ovennævnte, og andre vil være billigere.

Når det er sagt, bør første skridt i din ansøgningsproces være at finde ud af, hvad du egentlig har råd til at låne. Her er det især vigtigt, at du holder øje med den månedlige ydelse – for selvom du synes, det ser overkommeligt ud over en årrække, skal du kunne afbetale selv det bedste forbrugslån hver måned. 

Hvor meget kan jeg låne med et forbrugslån?

Forbrugslån er typisk karakteriseret af lånebeløb mellem 10.000 kr. og helt op til 600.000 kr. Vi er altså kommet langt væk fra kviklån, minilån og sms lån, og det er, som du nok har opdaget, især lånebeløbet, der adskiller forbrugslån fra de andre låntyper.

Når du beregner, hvad et forbrugslån koster, får du et tydeligere billede af, hvad du kan låne. Du kan i princippet låne det, du ønsker. Men – og det er et stort men – du bør kun låne det, du har råd til. Forbrugslån strækker sig over mindre store og meget store lånebeløb, og derfor skal du som låntager af et forbrugslån huske dig selv på, at dit behov ikke nødvendigvis er til de helt store beløb. 

Hvis dit behov er 100.000 kr., er der ikke grund til, at du ansøger om 600.000 kr. Jo større lånet er, og jo længere en løbetid du vælger, jo dyrere er lånet typisk. 

Vi anbefaler, at du først og fremmest finder ud af, hvad du har mulighed for at betale på månedlig basis. Har du ikke et budget, er det på høje tid, at du får et. Med den størrelse de fleste forbrugslån har, bør du nemlig inkludere lånet og dets udgift i dit kommende budget, og budgettet kan samtidig give dig overblik over dine eksisterende udgifter. Når du har fundet ud af, hvor meget du har tilovers hver måned, efter alle udgifter er betalt, ved du nemlig ca., hvad du har mulighed for at tilbagebetale på et eventuelt lån. 

Hvis dit budget fortæller dig, at du har 3.000 kr. tilbage som rådighedsbeløb hver måned, nytter det ikke noget, at du har et af de hurtige forbrugslån, hvor du skal tilbagebetale 2.000 kr. hver måned. I et sådan tilfælde har du kun 1.000 kr. tilbage om måneden, og det kan godt være et knebent rådighedsbeløb at leve efter for selv de mest garvede. 

En anden årsag til, at du ikke bør optage alt for store forbrugslån, er, at jo længere en løbetid du vælger, jo dyrere vil dit lån ofte blive. Jo længere en periode dit forbrugslån løber over, jo flere renter og gebyrer skal du eksempelvis betale. Derfor ligger der en masse overvejelser bag at optage selv billige forbrugslån – og løbetiden har meget at sige for fx prisen på forbrugslånet. 

Hvad skal jeg vide, inden jeg tager et forbrugslån? 

Har du aldrig taget et lån før – og slet ikke et onlinelån – kan det godt virke som en jungle at finde rundt i. Begreber, du aldrig er stødt på før. Oversigter du skal forholde dig til. Og ikke mindst en hulens masse holdninger til, hvad der er godt og dårligt. 

Det er ikke mærkeligt, at de fleste låntagere sidder med forvirrede spørgsmålstegn over sig foran computeren, når ansøgningsprocessen når et kritisk punkt, hvor beslutninger rent faktisk skal tages. Vi forstår det godt. Hver gang vi står over for noget nyt i livet, vil der være nye ting at forholde sig til – og onlinelån er ikke anderledes. 

Nogle af de vigtigste begreber at stifte bekendtskab med, komme på fornavn med – ja, hvad du vil kalde det, er: 

Forbrugslån rente 

Første begreb i forbrugslånsordbogen er renter. Det er ikke nødvendigvis, fordi forbrugslåns renter er det vigtigste at kende til, men det er sandsynligvis et begreb, du har hørt om før – og derfor er det et godt sted at starte.  

Renten er en procentdel af lånets samlede pris og er typisk kendetegnet som det beløb, en udbyder tager i provision for at låne dig penge. For at sige det på godt dansk er det sådan, låneudbydere tjener deres penge. 

Du vil typisk støde på forbrugslåns renten som en procentsats. Procentsatsen (renten) skal ses som procentdelen af det samlede lånebeløb. Låner du fx 5.000 kr. med en forbrugslån rente på 5%, skal du betale 5% af beløbet tilbage om måneden. Det betyder, at jo lavere forbrugslåns renten er, jo mindre skal du betale tilbage af beløbet hver måned. 

Forbrugslån gebyr 

Renter er dog ikke det eneste, du skal betale i din låneproces. Der vil også være nogle gebyrer, du ikke kan komme udenom. De færreste mennesker gør sig overvejelser om gebyrer, når de først har besluttet at låne penge og ansøge om hurtige forbrugslån, men de er ikke desto mindre vigtige at medregne. Der findes forskellige gebyrer ved onlinelån, du skal holde øje med: 

Stiftelsesgebyr: det ligger lidt i navnet, men et stiftelsesgebyr er et beløb, du skal betale, når du stifter et lån. Det er dog hverken alle låntyper eller alle låneudbydere, der kræver stiftelsesgebyr, og derfor kan du sagtens opleve, at det varierer. Stiftelsesgebyret udgør som tommelfingerregel omkring 2% af lånets totale sum. 

Administrations- og faktureringsgebyrer: de fleste hurtige forbrugslån vil blive pålagt et eller flere gebyrer for administration af lånet, fx fakturering og betaling. Det er ikke unormalt, at en låneudbyder opkræver et faktureringsgebyr på fx 33 kr. samt et betalingsgebyr på omkring 25 kr. Det lyder ved første øjekast ikke som en større betalingspost, men de små beløb bør stadig medregnes i den samlede pris, du skal give for lånet. Afbetaler du fx lånet over flere år, løber disse beløb hurtigt op. 

Forbrugslån ÅOP 

Med forbrugslån rente og gebyrer på plads er det på tide at introducere en afgørende spiller: ÅOP. Hvis du ikke har hørt om forkortelsen før, så spænd sikkerhedsselen og tag læsebrillerne på, for ÅOP’en er et af de vigtigste begreber at kende til, inden du ansøger om billige forbrugslån uden sikkerhed. 

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent, og begrebet dækker over alle de omkostninger, der er forbundet med et lån. Det er med andre ord ÅOP’en, der kan fortælle dig, hvad lånet i sidste ende kommer til at koste dig. Modsat fx forbrugslån renten tæller ÅOP’en eksempelvis gebyrer med, og det betyder, at procentsatsen, der præsenteres som ÅOP, ikke kun vil være på 5-6% som forbrugslån renten ofte er, men den vil i stedet være lidt højere. 

Har du før i tiden set ÅOP’ere på svimlende 600%? Du har ikke set forkert. Det er heldigvis fortid, men årsagen til, at ÅOP’en ofte har været så høj, især ved kortere privatlån end forbrugslån, er, at ÅOP’en altid medregner omkostningerne pr. år. Så selvom dit lån løb over 6 måneder, vil procentsatsen fra ÅOP’en stå som om, lånet forløb over 12 måneder. 

Vil du have et klart billede af, hvad dit lån kommer til at koste samlet set? Så er ÅOP’en uden tvivl den vigtigste faktor. 

Forbrugslån løbetid 

De fleste låntagere vælger at have fokus på forbrugslån renten og glemmer derfor, at der eksisterer virkelig mange faktorer i en låneproces. Løbetiden er ofte en af de faktorer, der ikke får samme opmærksomhed, fordi det ’’bare’’ er en periode, der er valgt – for nogen måske endda lidt tilfældigt. 

Men løbetiden og dit valg af løbetid har meget at sige om et forbrugslån – både hvordan du finder de bedste forbrugslån, hurtige forbrugslån og endda billige forbrugslån uden sikkerhed. 

Løbetid er nemlig langt fra en tilfældig periode, du bare skal vælge. Den bør overvejes. Løbetiden er det perfekte eksempel på, hvad god balance kan gøre. Når det gælder løbetiden for et forbrugslån, handler det nemlig om at finde det gyldne sted mellem at vælge en for lang løbetid og en for kort.  

Helt kort defineres løbetiden som den periode, hvor du har lånet, og hvor du afbetaler på lånet. Problemet ved en kort løbetid er, at du kan blive økonomisk presset af at skulle betale lånet tilbage på for kort tid. Selvom de fleste kloge hoveder vil anbefale dig at afbetale hurtigst muligt, skal det stadig være inde for en tidsramme, der matcher din økonomiske situation – det nytter ikke noget, at du betaler alt tilbage på 3 måneder, hvis du derefter er i en økonomisk kattepine. Den modsatte løsning må være at forlænge løbetiden så meget som muligt – skulle man tro. Men det er langt fra den rigtige løsning. En for lang løbetid kan nemlig risikere at blive en dyr fornøjelse for dig, da du i så fald skal betale renter og gebyrer over en længere periode. 

Søger du billige forbrugslån, handler det derfor om ikke at gøre forbrugslånet dyrere, end det bør være – og at vælge den rigtige løbetid er en god start.

Forbrugslån månedlig ydelse

De månedlige ydelser er, ligesom løbetiden, en overset faktor i din låneproces – især når det gælder forbrugslån. Når vi taler om forbrugslån, der ofte er et større lån, der løber over længere tid, er det nemlig endnu vigtigere at huske på de månedlige ydelser. 

De månedlige ydelser er vigtige at huske, fordi selvom du tænker, at 3 års løbetid er lang tid, skal du kunne afbetale lånet hver måned. Når du beregner dit forbrugslån og løbetiden, er det derfor en god idé, at du starter med at kigge på dine månedlige udgifter. Når du har udregnet alle dine udgifter, vil du have en idé om, hvad dit forbrugslån skal have af løbetid – og også hvilket lånebeløb du bør sigte efter. 

RKI 

Ikke alle mennesker kender til RKI, og kender du ikke til det, er det ofte en god ting. Lige præcis RKI vil du nemlig ikke have en relation til. RKI er gruppen for dårlige betalere. Betaler du ikke dit forbrugslån tilbage, vil du lande her. 

Fordele og ulemper ved et forbrugslån 

Uanset om du er tiltrukket af forbrugslån, fordi der findes billige forbrugslån, hurtige forbrugslån og forbrugslån uden sikkerhed, er der fordele og ulemper ved at vælge et selv de bedste forbrugslån.  

Hvis du ikke er helt klar over fordelene ved billige forbrugslån, remser vi her et par stykker op: 

Først og fremmest er online forbrugslån meget tilgængelige. Når først du ved, hvor du skal kigge, er det nemt at finde og ansøge om de bedste forbrugslån. Hvis du ikke stoler helt på egne evner, findes der endda en forbrugslån beregner, der kan hjælpe dig i gang med at finde ud af, hvad du skal kigge efter af løbetid og lånebeløb. En anden fordel ved billige forbrugslån og deres tilgængelighed er, at det hele foregår online. Det betyder, at du slipper for at gå i banken og overtale din bankrådgiver. I stedet kan du slå benene op, tænde computeren og klare det hele fra sofaen. Derudover slipper du i de fleste tilfælde for at skulle stille sikkerhed for lånet. Når du låner penge i banken, fx til en bil eller en bolig, er det, du bruger lånet til, ofte en sikkerhedsstillelse for banken om, at de kan få deres penge tilbage. De fleste billige forbrugslån er uden sikkerhed. Det forklarer også, hvorfor forbrugslån renten typisk er højere ved online forbrugslån end i banken, da den høje renten er udbydernes måde at få en form for sikkerhed ind i udbetalingen af det online forbrugslån. 

Og netop den høje forbrugslån rente er en af ulemperne ved forbrugslån. Foruden de høje forbrugslån renter er også de høje samlede omkostninger og gebyrer en ulempe ved billige forbrugslån. 

Akut forbrugslån 

Det kan ske, at der opstår behov for et akut forbrugslån. Ingen af os kan forudsige, hvordan vores situation er i morgen, om en uge eller i næste måned. Et akut forbrugslån er derfor ikke ualmindeligt, men de færreste er måske klar over, at muligheden er der, fx som et alternativ til en kassekredit, et minilån eller andre billige lån. 

Der er nok forskellige holdninger til, om forbrugslån styres af spontanitet eller ej. For selvom vi anbefaler, at der bør ligge nogle overvejelser bag det, drages mange af den hurtige låneproces. Hurtige forbrugslån er attraktive, og 10.000 kr. kan gøre meget for en økonomisk situation, der måske er blevet overrumplet af uforudsete udgifter og regninger. 

Sidder du i en situation, hvor der er opstået et behov for et akut forbrugslån? Få her en oversigt over, hvor nem låneprocessen er for at få et akut forbrugslån. 

  1. Hvad er dit behov? Sidder du med spørgsmål til, hvordan du ansøger om forbrugslån, skal du først og fremmest stille dig selv et andet spørgsmål. Du skal spørge dig selv, hvad dit behov egentlig er. Har du behov for 10.000 kr. eller 250.000 kr.? Der er stor forskel på de to beløb, og hvis dit behov ikke er til de helt store beløb, giver det ikke mening for dig at ansøge om så store forbrugslån.
  2. Sammenlign dine muligheder. Når du har sat lighedstegn under dit behov, bør du sammenligne dine muligheder – husk at sammenligne forbrugslån med samme beløb og løbetid. Kig efter, hvilke lån der har den laveste rente og ÅOP.
  3. Send ansøgninger. Når du har sammenlignet forbrugslån, og du har fundet billige forbrugslån, er det tid til at sende ansøgninger. Vi anbefaler, at du altid sender mere end én ansøgning. Du forpligter dig ikke et forbrugslån, før du får et reelt tilbud tilbage fra udbyderen, og på den måde vil du have flere tilbud at vælge mellem.
  4. Afvent godkendelse.
  5. Underskriv med dit NemID.

Hele låneprocessen foregår online, og et akut forbrugslån vil derfor max tage et par dage – inkl. godkendelsesproces og indbetaling af beløbet på din konto. Billige forbrugslån uden sikkerhed er med andre ord en nem proces, der hverken kræver meget af dig eller din tid. Det kræver egentlig mest, at du har internet, et aktivt NemID og en computer, der kan tænde. 

Hvad kan man bruge et forbrugslån til? 

Forbrugslånets størrelse giver dig uanede muligheder. Tænk bare, hvad du kan gøre med 10.00 kr., 20.000 kr. eller mere. Mange mennesker bruger de hurtige forbrugslån til at udleve drømme – hvad end det er oplevelser, bryllup eller noget helt tredje. Nogen vælger dog også at bruge billige forbrugslån til at dække deres forbrug. Mulighederne er mange, og da udbyderne af online forbrugslån ikke kræver en forklaring på, hvad pengene skal bruges til, har du frihed til at gøre med dem, hvad du vil. 

Forbrugslån ved boligkøb 

At købe sin første bolig er et stort skridt for de fleste mennesker – uanset om det er en villa eller lejlighed. Men lige så stor glæden er, lige så stor kan den økonomiske frygt være. At købe en bolig er ikke billigt. Du kommer nok ikke uden om at skulle igennem banken for at finde et boliglån, men for at kunne låne i banken, skal du typisk kunne lægge omkring 5-10% af boligens pris i egen udbetaling.  

Koster boligen, du har udset dig, omkring 2 millioner, skal du fx kunne betale omkring 100.000 kr. til banken. Er drømmeboligen sendt fra himlen og kommet ud af ingenting, har du måske ikke sparet alle pengene op, og det kan betyde, at du ikke kan få lov til at byde på boligen. Med et forbrugslån kan du fx optage et onlinelån, du kan bruge til indskud. 

Hvis du har sparet pengene op, men du bruger rub og stub på at lægge et indskud, så du ikke længere har penge til at købe den nye sofa, du har haft i kikkerten, eller udskifte trekvart-sengen med en dobbeltseng, så kan et billigt forbrugslån også være en mulighed. 

Det er helt op til dig, hvordan du bruger forbrugslån, men står du overfor at få en boligdrøm opfyldt, er forbrugslånet muligvis det bedste bud på at få det hele til at gå i opfyldelse. 

Forbrugslån ved bilkøb 

Biler er dyre, det er der ingen tvivl om. Men ikke desto mindre har mange brug for en eller to biler i hverdagen for at få det hele til at hænge sammen. Afleverer I børn, arbejder du langt væk, hvor den offentlige transport ikke når hen, eller bor I langt væk fra familie? Der findes et hav af årsager til, hvorfor en bil giver frihed. Men hvordan foregår finansiering af en bil egentlig? 

Prisen på en bil afhænger af flere forskellige ting, fx biltypen og bilens alder. Derfor kan der også være forskel på, hvordan du får bilen finansieret, og det kan gøres på flere forskellige måder, fx gennem banken, gennem bilforhandleren eller ved at ansøge om et forbrugslån. Det er dog vigtigt, at du undersøger, hvad der bedst kan betale sig for dig – et billån eller forbrugslån. 

Forbrugslån til ferie 

Mange danskere tager ferier for givet. Det er nemlig ikke alle og enhver, der har råd til at tage på både skiferie, sommerferie og storbyferie i udlandet – langt fra. Men ferier er også mange ting, og det er meget mere end ture til udlandet, hvis du spørger os. Alle har dog behov for ferie fra tid til anden, og der er derfor flere og flere danskere, der vælger at optage forbrugslån, så de kan komme afsted. Et billigt forbrugslån uden sikkerhed er især relevant for dig, der har hævet alt ud fra din ferieopsparingskonto, fordi der er dumpet uforudsete regninger ind gennem postkassen de sidste par måneder. 

Når I så endelig har plads i kalenderen til at tage på ferie, er det ikke sikkert, at økonomien er enig, og derfor kan et forbrugslån være en stor hjælp. Det behøver ikke at være den helt store tur til Dubai på femstjernet hotel, det kan lige så godt være en skøn sommerhustur på Fyn. 

Husk dog at udforske dine muligheder for at finde det bedste forbrugslån, der giver dig mest værdi. Men du vil langt fra være den første til at optage et forbrugslån, så du og din familie kan komme på ferie.  

Forbrugslån til bryllup 

Kirkeklokker, brudekjole, blomsteranretninger og live musik. Det kan være opskriften på et bryllup. Uanset om dit drømmebryllup indebærer flotte madanretninger, stort band eller overnatning for gæster, så vil et bryllup ofte være dyrt. Det afhænger naturligvis også af både mængden af gæster, og hvor stort eller småt du ønsker dit bryllup, men for mange mennesker er bryllup en stor udgiftspost. 

Løsningen kan være et forbrugslån til bryllup. 

Man siger, at ens bryllup er ’once-in-a-lifetime’. Et forbrugslån kan sørge for, at du ikke går på kompromis med dine drømme, men at du i stedet får en bryllupsdag, du kan se tilbage på resten af dit liv med et smil på læben. 

Livet er langt, men livet er dog for kort til at lade penge styre dig – husk dog stadig, at selvom du skal nyde din bryllupsdag til fulde, skal du nøjes med at låne til det, du har behov for. Alt med måde. 

Hvad er forskellen på kviklån og forbrugslån? 

Når du først har besluttet dig for at ansøge om et onlinelån, går næste step ud på at finde frem til, hvilket slags lån du skal satse på – fx at kunne skelne mellem kviklån og forbrugslån. 

Før i tiden var det nemt at adskille forbrugslån og kviklån fra hinanden, og de to adskilte sig især fra hinanden på to parametre: lånebeløb og løbetid.

Tidligere ville et nyt kviklån fx typisk se sådan her ud: 

  • Lånebeløb: 8.000 kr.
  • Løbetid: 30 dage
  • ÅOP: 381,34%

Dengang var kviklån især kendt som et quick-fiks, hvorimod forbrugslånet havde karakter af noget mere forbrugsbaseret. Efter den nye kviklånslovgivning er den gamle tankegang med kviklånets små beløb, korte løbetid og skyhøje ÅOP dog fortid. 

I dag ser et kviklån nærmere således ud: 

  • Lånebeløb: 8.000 kr.
  • Løbetid: 9 mdr.
  • ÅOP: 24,99%

Selvom der stadig er forskel på kviklån og forbrugslån, er forskellene mellem dem blevet udvisket en smule, og derfor skal du være ekstra opmærksom, når du sammenligner lån. 

En anden forskel på de to låntyper er ÅOP’en. Kviklån har generelt en højere ÅOP, der typisk ligger på maksimum 25%. Modsat kan du opleve, at ÅOP’en på forbrugslån kan svinge mellem 5-20%. Det ville sandsynligvis have noget at gøre med løbetiden samt lånebeløbet at gøre. 

En anden forskel på kviklån og forbrugslån er, at du kan komme ud for, at en låneudbyder af et billigt forbrugslån kræver, at du har fast arbejde. Dette vil du sjældent opleve ved et kviklån. Ved forbrugslån har du dog også mulighed for at have en medansøger, hvilket du ikke har på kviklån. 

Når du skal vælge mellem kviklån og forbrugslån, bør du stadig tænke på, om du har behov for et quick-fiks med penge nu og her, eller du snarere har brug for et lån til at dække noget forbrug – fx et bryllup. 

Vælg kviklån, hvis du

  • Har brug for en mindre sum penge hurtigt
  • Gerne vil være gældfri hurtigt

Vælg forbrugslån, hvis du

  • Har brug for et lidt større beløb
  • Foretrækker lavere månedlige betalinger

Hvordan sammenligner jeg forbrugslån?

Du har måske hørt, at det er vigtigt at sammenligne forbrugslån, inden du sender en låneansøgning. Men spørgsmålet er, om du ved hvorfor? Sammenligningen af lån er altafgørende for, at du ikke kun finder det bedste lån, men også et billigt. Sammenligner du ikke de bedste forbrugslån eller forbrugslån renter, risikerer du at betale for høje forbrugslån renter eller fx et meget højt stiftelsesgebyr. 

Der findes en god håndfuld tjenester, der kan hjælpe dig med at sammenligne forbrugslån – men selvom teknikken er på din side, er det stadig godt at kende en smule til sammenligning af lån, så du ved helt nøjagtigt, hvad du skal kigge efter. 

Vi anbefaler, at du starter sammenligningen ved at samle en bunke af potentielle lån. Det vigtigste er, at du samler lån med samme løbetid og samme lånebeløb. 

Når du har fundet de forbrugslån, du ønsker at sammenligne, kan du fx starte med at sammenligne lånenes ÅOP. Alle låneudbydere er forpligtet til at oplyse, hvad lånets ÅOP er, så du har fuld adgang til at sammenligne dem. Det er en god idé at starte med at kigge på ÅOP’en, da den dækker over alle de omkostninger, der er i forbindelse med at oprette lånet, samt de forbrugslån renter du skal betale. 

Når du kigger på ÅOP’en i sammenligningen af de bedste forbrugslån, skal du se på forskellen mellem ÅOP og renten. Hvis renten er på fx 5% og ÅOP på 5,2%, betyder det, at det er billigt at etablere forbrugslånet. Kig derfor især på, om renten og ÅOP’en er tæt på hinanden. 

Husk, at markedet ændrer sig konstant. Det betyder, at det lån, der var bedst i sidste måned, ikke nødvendigvis er det bedste forbrugslån i denne måned. Hvis du løbende holder øje med din egen økonomiske situation samt udbydernes oversigt over forbrugslån, sikrer du dig muligheden for det bedste forbrugslån. 

Forbrugslån uden sikkerhed 

Når forbrugslån – eller onlinelån generelt – er uden sikkerhed, betyder det, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet. Årsagen til, at forbrugslån er uden sikkerhed, er fordi låneudbyderen ikke har noget fysisk at tage sikkerhed i – ligesom banken gør ved et boliglån, billån etc. 

Fordi onlinelåneudbydere ikke stiller sikkerhed for lån, er renterne ofte større. Nogen finder tryghed i, at der stilles sikkerhed, og andre gør ikke. Èn ting er sikkert: fordi forbrugslån er uden sikkerhed, har du mere frihed til at bruge hurtige forbrugslån, som du gerne vil. Men alt er en præference. Sådan er det med de fleste privatlån på markedet. 

 

På en skala fra 1-10 er du lige nu klædt på til en 10’er, når det angår viden om forbrugslån. Den viden må du ikke se let på. Det er nemlig den viden, der i sidste ende sikrer dig det bedste forbrugslån på markedet – bare vent. 

Ofte stillede spørgsmål om lån
Hvor finder jeg forbrugslån?
På sammenligningstjenester har du mulighed for at sammenligne forbrugslån på tværs af låneudbydere. Her får du hjælp til at finde den rette låneudbyder ved at sammenligne relevante udbydere på baggrund af dine lånebehov.
Hvor meget kan jeg låne med et forbrugslån?
Forbrugslån er det største onlinelån på markedet og ligger typisk mellem 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr., men det varierer fra udbyder til udbyder, hvor meget du kan låne. 
Hvem kan ansøge om forbrugslån?
For at ansøge om forbrugslån skal du være minimum 18 år og have fast bopæl i Danmark. Derudover kræver nogle udbydere en fast indtægt - og nogle har endda en minimumsgrænse for, hvor meget du skal tjene. Du må heller ikke være registreret i RKI. 
Hvor hurtigt bliver et forbrugslån udbetalt?
De fleste låneudbydere tilbyder straksudbetaling. Det betyder, at du får udbetalt lånet relativt hurtigt efter, at din ansøgning er blevet godkendt. Det afhænger dog også af, hvornår på dagen du ansøger samt hvilken dag (weekend eller helligdag). I sådanne tilfælde vil du typisk få pengene udbetalt første hverdag efter. 
Populære lån
Lendo
Saverium
Ferratum
Lånespecialisten
Leasy Minilån
DigiFinans
Lendo