Skønlitteratur

12.265
Sara og August - Indbundet

Sara og August - Indbundet

186,95 kr.

Sara og August August er søn af Dagmar og Johannes og vokser op i Aabenraa i 1930’erne. August bliver drillet i skolen og bliver først ladt i fred, da han bliver venner med Herman. Hans familie er meget interesseret i de nye strømninger fra Tyskland og følger Hitlers handlinger tæt, hvilket smitter af på August. Sara vokser op i en jødisk familie i Berlin. Jødeforfølgelsen i Tyskland tager til, og Saras far forbydes at praktisere som læge. Den daglige chikane kulminerer dramatisk på Krystalnatten, hvor familien bliver overfaldet i deres hjem. Det lykkes Sara og hendes forældre at flygte til Danmark, hvor de slår sig ned i Aabenraa. August og Saras veje krydses. De er på én gang hinandens store modsætninger og dog draget af hinanden. Deres møde får August til at indse, hvilken magt Herman og hans familie har haft over ham. Under 2. Verdenskrig spidser situationen til. Jødehadet er også kommet til Sønderjylland, og Sara har brug for hjælp. Men kan hun stole på August, og kan han redde hende?

WebshopCoop.dk

  Sponsoreret

  De heldige - Paperback

  De heldige - Paperback

  126,00 kr.

  De heldige Storslået historisk roman baseret på forfatterens egen families fortælling fra Holocaust Radom, Polen, 1939: Tre generationer af den jødiske familien Kurc samles for at fejre Seder. De taler om forelskelser, barnefødsler og andre livsbegivenheder og gør deres bedste for at fokusere på alt andet end den krig, der nærmer sig fra vest. Men snart spredes familien for alle vinde for hver især at finde en vej i sikkerhed for rædslerne i de europæiske koncentrationslejre. En tvinges i eksil, en anden forsøger at flygte fra kontinentet, mens andre kæmper for at undgå den visse død ved at arbejde umenneskeligt hårdt i ghettoens fabrikker eller slet og ret udgive sig for ikke at være jøde. Kurc-familien er drevet af en ubændig trang til at overleve og frygten for aldrig at se hinanden igen, og med kun håb, opfindsomhed og indre styrke som våben kæmper de sig frem gennem nogle af de mørkeste år i det tyvende århundrede. Da forfatteren Georgia Hunter var femten år gammel, fandt hun ud af, at hun er efterkommer af polske jøder. Dette er fortællingen om hendes ophav, og om en hel generation af polske jøder, hvoraf kun de allerheldigste overlevede og måtte læge deres sår, begræde det mistede og skabe en ny tilværelse for dem selv og deres familier.

  WebshopCoop.dk

   Sponsoreret

   Rimus – Året i vers og viser - 1974

   Rimus – Året i vers og viser - 1974

   25 kr.

   Kan sendes for købers regning Med tegninger af PEP Vibe-bøgerne – 1974 – krt. – 48 sider – fin stand Per Vers er jo ikke den eneste fremragende rimer Danmark har fostret, Rimus var også aldeles fremragende med han kommentarer på vers om politik og politikere I 1974-samlingen går han bl.a. i flæsket på Helle Virkner i Frederiksberg byråd, borgmester Marius Andersen i Aalborg og affald i Romdrup/Klarup, borgmester Poulsen i Hjørring, køreprøver for 15-årige knallertkørere, Anker Jørgensen og Mogens Glistrup er begge medlemmer i Klitmøller fiskeriforening, Ole Olsen, Gustav Winckler og Per Hækkerup i sønderjysk cykelløb, klitbonde kan blive millionær på at sælge markene ved Blåvand, 50 unge tyskere fejrer Hitlers fødselsdag på Sild, havregryns-bilisterne, medaljer til superbilister, Poul Hartling på skovtur med venstre, de 4 første kampe ved fodbold-VM i Vesttyskland, Pandrups Mette Madsen fyldte 50, Johan Neeskens i Barcelona må ikke leve på polsk, Johan Cruyff mopset på pressen, kommunisten Knud Jespersen bekriger Frelsens Hærs blad, prislejet hos Oscar Davidsen, kvindesagen i Esbjerg viser Chr. IV som folde-ud-mand, Hilmar Baunsgaard til Hartlings fødselsdag, J.O. Krag og afløseren Anker, Herning ny mener at H.C. Andersen skrev ”jyden han er stærk og sej”, den første kvindelige sergent i Jyske Telegrafregiment, Dirch Passer slået til ridder af Dannebrog, Prins Henrik sælger Danmark dygtigt til shahen af Iran, Kristen Poulsgaard blev folketingets udnævnte ”spørge-Jørgen”….. Se også mine øvrige annoncer på f.eks. gammel danmarks- og lokalhistorie og ikke mindst gemt og næsten forglemt musik på den rette medie: vinyl.....ja, hele slægtens læsestof og musik er i spil.

   Frederikshavn·i dag

   Ny
   Bog, Isprinsessen

   Bog, Isprinsessen

   30 kr.

   Camilla Läckberg, "Forfatterinden Erica Falck vender tilbage til sin barndoms skærgård, Fjällbacka, for at gøre boet op efter sine afdøde forældre. Ved et tilfælde finder Erica sin tidligere sjæleveninde, Alexandra, liggende i badekarret i hendes barndomshjem, med håndleddene skåret over - forblødt til døde. Det lille samfund rystes yderligere af et mistænkeligt dødsfald, da den fordrukne Maler-Anders bliver fundet kvalt blandt sine vandaliserede kunstværker. 382 sider

   Billund·i dag

   Få beskedNår der er nye resultater i Skønlitteratur

   Lup med søgeord i
   Heltenes sommer - Venner og fjender 7 - Indbundet

   Heltenes sommer - Venner og fjender 7 - Indbundet

   224,95 kr.

   Heltenes sommer Sensommeren 1944. Kassandra, Peter, Alexander og Debora deltager i opstanden i Warszawa, som Den Polske Hjemmehær (AK) gennemførte mod tyskerne fra august 1944 og et par måneder frem. Hvilket bliver fatalt for nogle af dem. De overlevende lever derefter skjult i ruinerne, mens byen bliver tømt for indbyggere og alle bygninger, der endnu står, bliver ødelagt af tyskerne som hævn for opstanden. Opstanden resulterede i vanvittige og heltemodige kampe, hvor AK's dårligt uddannede og ringe bevæbnede oprørere, holdt deres by i over to måneder mod de tyske styrker, der anvendte uhørt brutalitet og terror. Der blev kæmpet gade for gade, hus for hus, kælder for kælder og ikke mindst i kloakkerne. Imens befandt Den Røde Hær sig på den anden side af floden Visla, hvor den af politiske årsager lod opstanden blive knust uden at foretage sig noget.

   WebshopCoop.dk

    Sponsoreret

    Den sorte viking - En saga - Hæftet

    Den sorte viking - En saga - Hæftet

    269,95 kr.

    Den sorte viking Denne historie begynder i Rogaland i år 846 efter Kristus. Her fødtes en dag en helt speciel kongesøn. Han skulle blive ”Den sorte viking” – regnet for en af de største vikinger og den mægtigste landnamsmand i Island. Mørkhudet og med mongolske ansigtstræk stod ham i spidsen for en international fangstøkonomi. Han byggede et slaveimperium og havde hundredvis af slaver under sig. Kristne slaver fra Skotland og Irland. Men vi ved næsten ingenting om Geirmund Hel-skind, der findes ingen saga om ham, og eftertiden har forsøgt at glemme ham. Hvorfor? 1100 senere tager en fjern slægtning af Geirmund, forfatteren Bergsveinn Birgisson, fat på spørgsmålet om, hvordan Geirmunds liv formede sig, og hvorfor han gik i glemmebogen. Gamle fragmenter, moderne genetik og informationer indsamlet på rejser til fjerne egne er sammenstykket til en spændende skildring af en rå og poetisk fortid.

    WebshopCoop.dk

     Sponsoreret

     Patriarken falder - Hæftet

     Patriarken falder - Hæftet

     179,95 kr.

     Patriarken falder En livsform, måske et menneske, befinder sig i en nærmest uendelig nåletræsplantage og ved ikke, hvordan den er kommet dertil. Med hukommelsestab og uden nogen klar fornemmelse af sig selv må den fortabte livsform orientere sig i plantagen, som virker både fjendtlig og evigt penetrerende. Om forfatteren Lars Skinnebachs forfatterskab har haft grundlæggende betydning for poesien i Danmark, særligt med sin politiske digtning og økopoesi har han gjort sig bemærket som en af samtidens helt store digtere. "Patriarken falder" er - ligesom Skinnebachs tidligere bøger - et lysende eksempel på en litteratur, der er frembragt i de store forandringers tid.

     WebshopCoop.dk

      Sponsoreret

      Halfdans digte - Indbundet

      Halfdans digte - Indbundet

      224,95 kr.

      Halfdans digte 2022-udgave. "Halfdans digte" er den ultimative samling af alle de kendte og elskede digte for børn og voksne skrevet af Halfdan Rasmussen (1915-2002). Samlingen, der er på 544 sider, indeholder bl.a. alle digtene fra "Børnerim", "Tosserier", "Den lille frække Frederik" og "Noget om Nanette". Udvalg og efterskrift v/Torben Brostrøm (1927-2020). Forord v/Johannes Møllehave (1937-2021).

      WebshopCoop.dk

       Sponsoreret

       Generalens datter : Ellen og Kjeld Hillingsø : i samtaler om generationer, kærlighed og levet liv af Henriette Harris (Bog)

       Generalens datter : Ellen og Kjeld Hillingsø : i samtaler om generationer, kærlighed og levet liv af Henriette Harris (Bog)

       65 kr.

       Skuespilleren Ellen Hillingsø (f. 1967) og hendes far, den tidligere general, Kjeld Hillingsø (f. 1935) fortæller om fælles og egne erindringer, om mor Pylle, der kommer fra et adeligt miljø, og om deres vidt forskellige karrierer og fælles interesserForlag: Lindhardt og RinghofUdgivelsesår: 2019Sider: 222Sprog: Dansk Klik på 'Se annoncen hos forhandleren' for at se varen i vores webshop

       Slangerup·i dag·Orderly Shop

       Fremhævet
       En torn i øjet af Julie Hastrup (Bog)

       En torn i øjet af Julie Hastrup (Bog)

       65 kr.

       Krimi. Rebekka Holm fra Rigspolitiets Rejsehold bliver sendt til barndomsbyen Ringkøbing for at assistere med opklaringen af et brutalt mord på en ung kvinde. Hun konfronteres ikke alene med et mord med mange potentielle mordere, men også med egne indre dæmoner, der har holdt hende væk fra Ringkøbing i årevisForlag: RosinanteUdgivelsesår: 2010Sider: 342Sprog: Dansk Klik på 'Se annoncen hos forhandleren' for at se varen i vores webshop

       Slangerup·i dag·Orderly Shop

       Fremhævet
       Side:af 100
       Mine mænd - Hæftet

       Coop.dk

       Mine mænd - Hæftet

       224,95

       Brobyggerne - Det store århundrede 1 - Indbundet

       Coop.dk

       Brobyggerne - Det store århundrede 1 - Indbundet

       269,95

       Job på Håbets Allé - Indbundet

       Coop.dk

       Job på Håbets Allé - Indbundet

       134,95

       Oldtidssagaerne - Bind 7 - Indbundet

       Coop.dk

       Oldtidssagaerne - Bind 7 - Indbundet

       269,95