Studiebøger

47.675
Black, Listed

Black, Listed

138 kr.

A groundbreaking book celebrating the words and phrases that by choice or by circumstance define the Black British experience.

8800 Viborg
i dag
Plusbog.dk
Study Guide for Essentials of Nursing Research

Study Guide for Essentials of Nursing Re...

448 kr.

Study Guide for Essentials of Nursing Research

8800 Viborg
i dag
Plusbog.dk
Gordon Ramsay's Ultimate Cookery Course

Gordon Ramsay's Ultimate Cookery Course

323 kr.

A lifetime's worth of expertise from one of the world's finest chefs.

8800 Viborg
i dag
Plusbog.dk
Flying Enterprise

Flying Enterprise

35 kr.

Kurt Carlsen og det skæve skib. En livshistorie fortalt af Bjarne Bekker. Udgivet 2011. 175 sider. Rigt illustreret.

5953 Tranekær
i går
Strategisk kommunikation

Strategisk kommunikation

110 kr.

Strategisk kommunikation Mie Femø Nielsen 2. udgave - 2020 243 sider Indbundet i gennemsigtig plast! Fremstår som ny!

5250 Odense SV
i går

Strategisk kommunikation for praktikere

175 kr.

Strategisk kommunikation for praktikere Jens Otto Kjær Hansen & Hanne Birgitte Jørgensen 2. udgave - 2018 442 sider Indbundet i gennemsigtig plast Fremstår som ny!

5250 Odense SV
i går

Bøger til social og sundhedsassistent ud...

2.000 kr.

Sælger mine studiebøger da jeg er færdig som social og sundhedsassistent og ikke længere har brug for bøgerne. E nøglerne mindes at være ubrugte. Start pris 2.000kr. De fejler absolut ingenting, meget få noter i farmakologi bogen, naturfag og opgave bogen. Ingen andre fejler noget.

4171 Glumsø
i går

Håndbøger for sygeplejersker

500 kr.

5 stk RetroHåndbøger for sygeplejersker, skindindbundne. Alt inden for anatomi, fysiologi, sygepleje er beskrevet. kr 500

8362 Hørning
i går

Fagbøger socialrådgiver m.m

Sælges

Fagbøger i god stand lidt brugt . Giv et bud, mængde rabat gives.

7800 Skive
i går

Affective Ecocriticism

380 kr.

Affective Ecocriticism

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Practical NATS

489 kr.

Practical NATS

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Metode, cases, opgaver til Organisation

80 kr.

Rigtig fin stand. Ingen overstregninger. Kan godt sendes.

5250 Odense SV
lør.

Organisation

70 kr.

God men brugt. Få overstregninger. Kan godt sendes.

5250 Odense SV
lør.

3 ledelsesbøger - i alt kr. 40

40 kr.

Grundstof 12 - Ledergener i salget - Dan Iversen og Henrik Olsen Udgivet 2010 - 1. udgave, 1. oplag Kr. 20,- Ledelseskonsultation med tillid og kant - Jørgen Brask (red.) Udgivet 2012 - 1. udgive, 1. oplag Kr. 20,- Succes - Jack Welch Udgivet 2007 - Jyllands-Postens Forlag Kr. 10,- Samlet pris for alle tre bøger: Kr. 40,- Alle bøger er nye og ubrugte Sender gerne - Køber betaler omkostningerne

9900 Frederikshavn
lør.

Kvinde, kend din mand - få det bedste ud...

250 kr.

Endelig kommer bogen, hvor en mand tager bladet fra munden og afslører de dybeste hemmeligheder om sig selv og andre mænd. Hvorfor mænd tænker og opfører sig, som de gør.  Det her er redskabet til kvinder, der gang på gang bliver frustrerede over deres mands reaktioner og handlinger. Til kvinderne, der i årevis har ledt efter mr. Right, og som stadig ikke fatter, hvorfor de ikke har fundet ham. Til kvinderne, der er i forhold der knager, og som ikke aner, om det virkelig er reglen om. at toiletbrættet skal være slået ned, der gør, at han ikke gider have sex med hende.  Og i korte ord: til kvinder der gerne vil vide lidt mere om mænd, så de bedre kan forstå dem " og ikke mindst håndtere dem! Her er sex gode råde om alt! Hvordan du tiltrækker ham, hvordan du forfører ham, hvordan du binder ham og hvordan du beholder ham!  Det er ikke så svært ... når man først får det lært!  Om forfatteren Jakob Olrik blev for alvor kendt i programserien "I seng med DR2". Herefter gik det stærkt som fast sexekspert i Go" Morgen Danmark (sommeren2010), debatør i diverse aviser og blade, "sexguide" i det Københavnske natteliv for Politiken og meget mere. Tidligere har han været med til at etablere sexologuddannelsen samt kognitiv parterapeut uddannelsen, der begge stadig har til huse i Wildersgade i København. Og i 2010 udkom Jakobs første bog: "Mer´ og bedre sex".

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Packet Guide to Voice Over IP

179 kr.

With this concise guide, you'll learn about services involved in VoIP and get a first-hand view of network data packets from the time the phones boot through calls and subsequent connection teardown.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Sammen om historie - Følgeforskning bag ...

149 kr.

En række lærere deltog i 2016-2018 i kompetenceløft-forløbet Sammen om historie. Dette er følgeforskningen bag uddannelsen. Gennem tre analyser sætter forskningen fokus på lærernes udvikling af faglige kompetencer som historielærere, på aktionslæringsforløb som afsæt for relationer mellem teori og praksis og på samarbejder om at bruge kulturinstitutionen som læremiddel i historieundervisning.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Ud af rimtågen - Komiske og kosmiske rim...

248 kr.

Der hænger en rimtåge over dansk lyrik.  Kun få har beskæftiget sig indgående med rimet i dansk poesi. Derfor mangler der klarhed omkring rimets særegne natur og dets poetiske potentialer. Mange har ment, at rimet blot er en begrænsende, klanglig spændetrøje, men sandheden er, at rimet kan være et frugtbart poetisk materiale, som på egen hånd fremtvinger, manipulerer og omfortolker betydning og skaber smuk poesi.  I denne bog forsøger Niklas Ilsted Smith at gennemlyse rimtågen ved at fokusere på rimets poetiske potentialer, og ved at afsløre, at der løber to poetiske rimspor gennem dansk lyrik " et komisk og et kosmisk.  Sporene forfølges op gennem litteraturhistorien hos digterne Jens Baggesen, H.C. Andersen, Tom Kristensen, Thorkild Bjørnvig, Dan Turèll samt i hiphopkonceptet Rap Slam Battles. Bogen er selvsagt fuld af rim. Med Turèlls ord: Blad og sé Blad og lé Her vil falde rim som sné

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Litterær komposition

248 kr.

I Litterær komposition beskrives de mønstre og principper, hvorefter en række kortere og længere litterære tekster er bygget op. De analyserede tekster er udvalgt fra klassisk dansk, svensk, engelsk, tysk, fransk og romersk litteratur. Analyseresultaterne benyttes i hvert enkelt tilfælde som et skridt i retning af løsningen på et problem, texten eller forfatterskabet har rejst for den hidtidige litteraturforskning eller -kritik.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Ordblindhed

259 kr.

Dette er en flergangsbog henvendt forældre til ordblinde børn. Tilgang Alt for mange børn med ordblindhed går gennem et skoleforløb uden den fornødne støtte og uden at blive mødt med de realistiske krav og forventninger, som er forudsætningen for, at børn kan udvikle sig og lære. Ordblindhed. En håndbog til forældre er henvendt forældre til ordblinde børn, der er bekymrede for deres barns læseudvikling, og til fagfolk, som har lyst til at læse med. Bogen formidler gode forslag og idéer til, hvordan forældre kan møde deres barn med forståelse, og hvordan de stiller realistiske krav og forventninger. Indhold Bogen kommer rundt om mange forskellige områder: - Hvad er ordblindhed? - Betydningen af tidlig indsats, skoleforløb og specialundervisning - Forløbet af den normale læse- og staveudvikling - Hvordan man undgår, at lektier bliver en plage - Oplysninger om ungdomsuddannelser - Svar på mange stillede spørgsmål om ordblindhed.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Lean in the Classroom

373 kr.

This book defines Lean education in all its aspects: course design, actual teaching and learning processes, school management, and the organization of supporting processes.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Life from an RNA World

229 kr.

A majority of evolutionary biologists believe that we now can envision our biological predecessors - not the first, but nearly the first, living beings on Earth. This title is about these vanished forebears, sketching them in the distant past just as their workings first began to resemble our own.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Et ordsprog i hånden

220 kr.

Denne bog er en vejledning og idébog til dig, der ønsker at arbejde med ordsprog i din klasse.  Indholdet knytter sig til den populære letlæsningsserie "Klog på ordsprog",udgivet af Turbine Undervisning, som primært henvender sig til 2., 3. og 4. klasse.   I fagformålet for dansk hedder det, at faget skal fremme elevernes historiske forståelse, og endvidere at eleverne skal udvikle en åben og analytisk indstilling til samtidens og andre perioders udtryksformer. Da ordsprog har eksisteret i sproget i mange år, samtidig med at vi stadig møder dem i daglig tale, vil det være ganske nærliggende, at de indgår som en del af både litteratur- og læseundervisningen. Med udgangspunkt i serien "Klog på ordsprog" samt denne idébog er det muligt at kombinere letlæsning og læsetræning med et fælles klasse-tema om ordsprog. I klassens fælles arbejde med bøger fra serien lærer eleverne, hvad et ordsprog er. De bliver ledt på sporet af ordsprogenes almen gyldige indhold, og med inddragelse af temaarbejde baseret på "Et ordsprog i hånden" får eleverne  en række redskaber, der kan berige deres selvstændige læsning af en teksttype, som stiller krav til såvel refleksiv som abstrakt tænkning.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Reading for Today 5: Topics

471 kr.

Reading for Today 5: Topics

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Aarhus-København

75 kr.

Forfatter er tidligere lektor på Viby Amtsgymnasium Jens Dalsgård, der flere gange har udsendt bøger, hvori han har demonstreret evner som fotograf. I denne bog har han søgt at finde de samme motiver i Aarhus som i København.  Vi møder vores eget rådhus og det samme i København. Vi ser eksempler på teatre, kirker, over badeanstalter til hoteller, kirkegårde samt vort smukke tinghus sat over for Domhuset i hovedstaden. Der er prøver på bylivet ved ??en og tilsvarende fra Nyhavn. Det er dristige og morsomme billeder, der med et glimt i øjet giver et portræt af den mindre by og hovedstaden. Stort og småt er kort og godt sat sammen lige fra kloakdæksler til kongelige bygninger.  Det er en bog, man bliver glad for at bladre i. Selvfølgelig skal det understreges, at den ikke giver udtryk for mindreværdskomplekser. Vi er fortsat glade for vores by, selv om dimensionerne er større i hovedstaden.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Faust, Romantic Irony, and System

425 kr.

Kierkegaard readers are familiar with his dogged polemicagainst Hegelianism, his critique of Friedrichvon Schlegel"s Romantic irony, and his visit to Schelling"slectures in Berlin. However, these are only a fewwell-known examples of a much deeper relation ofinfluence and inspiration. Kierkegaard read Germanfluently and was interested in many different authorsand thinkers from the German-speaking countries.The auction catalogue of his personal library revealsa wealth of works in German from a number of differentfields.Given his famous criticisms of the Hegelians,Schlegel, and Schelling, one might be tempted to believethat Kierkegaard was anti-German. But this isclearly not the case since he had high praise for someGerman thinkers such as Hamann, Lessing and Trendelenburg.The present work is dedicated to an explorationof Kierkegaard"s relation to different aspectsof Germanophone culture. Its goal is to gain a betterappreciation of the importance of his various Germansources for his thought. The points of contact are sonumerous that it can truly be said that if it were not forthe influence of German culture, Kierkegaard wouldnot have been KierkegKiaard and the Danish GoldenAge would not have been the Golden Age.Jon Stewart is Research Fellow at the Institute of Philosophyat the Slovak Academy of Sciences. He is the founderand general editor of the series Kierkegaard Research:Sources, Reception and Resources (Routledge), Texts fromGolden Age Denmark and Danish Golden Age Studies(both Museum Tusculanum Press).

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Eggs and larvae of North Sea fishes

375 kr.

Eggs and larvae of North Sea fishes

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Bordering

217 kr.

Bordering

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Frontlines

235 kr.

Take a journey to the shadowy frontlines of the world's global economy. Nick Meynen reveals powerful stories of the fight for justice and proposes ways out of this mess.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Negotiation Preparation in a Global Worl...

434 kr.

Negotiation Preparation in a Global World guides the reader through a series of issues to consider in building international and intercultural business negotiation skills.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Viden om verden

440 kr.

Antropologien har i mange år været centralt placeret i udviklingen og brugen af nye teorier og metoder inden for human- og samfundsvidenskaberne. I Viden om verden demonstrerer en række danske forskere, hvordan generel antropologisk viden bliver til gennem en analyse af konkrete sociale forhold. Viden om verden kompletterer den stærkt roste Ind i verden (2003) - også redigeret af Kirsten Hastrup - der viser, hvordan afsættet for den antropologiske viden er et konkret personligt engagement i andre menneskers liv i form af det etnografiske feltarbejde. I Viden om verden er tyngdepunktet forskudt fra metoden til resultaterne, og dermed fra det personlige engagement i felten til det almene vidensudbytte. Den proces, hvormed man kommer fra det empiriske materiale til en egentlig videnskabelig viden, er en analytisk proces. Bogen viser, hvordan denne foregår i praksis i et teoretisk ræsonnement over det konkrete empiriske materiale. Resultatet af analysen er en viden af almen karakter om f.eks. socialitet, solidaritet, handling, intentionalitet, modernitet - for blot at nævne enkelte overskrifter på bogens kapitler. Bogen afsluttes med en diskussion af selve det vidensbegreb, der driver den antropologiske forskning, og det vises, hvordan viden om verden også er en viden i verden - dvs. en virkningsfuld del af samfundet. Viden om verden er redigeret af Kirsten Hastrup, professor ved Institut for Antropologi, Københavns Universitet. Bogens 20 bidrag er alle skrevet af antropologer tilknyttet danske universiteter og forskningsinstitutioner.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Fundamentals of Brain Network Analysis

915 kr.

Fundamentals of Brain Network Analysis

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Liquid Life

193 kr.

* A new book by one of the most original and brilliant social thinkers of our time. * Extends and develops some of the key themes in other Bauman titles, namely what it is like to live in a time of 'liquid modernity', identity, culture and consumerism.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

2030 NOW (DK)

375 kr.

2030 NOW beskriver FN's Sustainable Development Goals (Verdensmålene) som skal være opfyldt senest i 2030.Kunstnere, videnskabsfolk, aktivister, berømtheder, erhvervslivets ledere, politikere " over hele verden arbejder mennesker hårdt på at skabe et værdigt liv for os alle på en sund planet. FN"s bæredygtighedsmål for 2030 viser vej mod den fremtid. Denne bog handler om de 17 mål og om nogle af de mange mennesker, som kæmper for at gøre dem til virkelighed. Blandt bogens kunstnerne er Ai Weiwei, Yoko Ono, Olafur Elisasson og Jeppe Hein. Blandt ambassadørerne er Glenn Close, Zoe Saldana, Sir Richard Branson, Paul Polman og Nikolaj Coster-Waldau. Presse: Politiken 4 ud af 6 hjerterJournalisten 4  ud af 5 stjerner Netmediet P.O.V (Point of View) skrev bl.a.: "Da jeg fik bogen 2030 NOW med undertitlen 17 M??L, 9 MIA. MENNESKER, 1 FREMTID i hånden, var jeg ved at falde ned af stolen af ærefrygt. Hvor er det bare en flot bog. Nu kan ingen danskere længere komme og sige, at verdensmålene er for verdensfjerne for almindelige mennesker. Tænk, at man kan trylle noget så knastørt som 17 FN-verdensmål om bæredygtig udvikling om til et mesterværk, der pynter på kaffebordet, giver viden, underholder og inspirerer til handling."

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Paulo Freire

293 kr.

This book recounts the life and thought of Paulo Freire, a man who appeared at a critical point in history, and whose courageous, prophetic voice of conscience remains extraordinarily relevant.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Disaster Management and Sustainable Deve...

637 kr.

Disaster Management and Sustainable Development

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Creativity and Perversion

369 kr.

This is the best single account of the psychoanalysis of creativity, pseudo-creativity and the perverse mind. The author explores art, film and literature to show the relations between true creativity and the artful universe of the pervert.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Evidence-based Care for Breastfeeding Mo...

409 kr.

Promoting breastfeeding is a major public health goal and women need the support of their midwives and health visitors to give their babies the best start in life. This evidence-based new edition addresses all the updated UNICEF UK BFI Best Practice Standards for HEIs outcomes.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Effective Study Skills

285 kr.

This is a high-quality, rigorous academic skills textbook providing essential guidance to the core areas of practical, aspirational and transferable skills needed by a student both to achieve success on any academic course and to secure improved grades. It will also develop key workplace skills that will enable them to achieve success in their onward career.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Fiktionsfri fiktion

198 kr.

Vi lever i en virkelighed, der forekommer mere og uvirkelig. Derfor er vi trætte af at læse historier om personer, der ikke findes. Vi længes efter at læse noget virkeligt og sandt. Karl Ove Knausgårds roman Min kamp er sand. Det har de fleste læsere fornemmet, og derfor har de læst den. Den handler om virkelige personer, oghandlingen er ikke opdigtet. Den er en fiktionsfri fiktion. Fiktionsfri fiktion af Hans Hauge er ikke blot en guide til Knausgård, men også til andre fiktionsfri fiktioner og fiktioner, der næsten er blottet for fiktion, faktuelle fiktioner, autofiktioner, friktionsfri fiktioner og "faking fictions". Udgangspunktet er bøger af danske, norske, svenske, russiske, tyske, franske, engelske og amerikanske forfattere.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Occupational Therapy Evaluation for Chil...

678 kr.

Providing an overview of theory as well as step-by-step coverage of techniques, this book includes clinical examples that illustrate the application of content, as well as client and family-centered practice; illustrations that demonstrate assessment techniques; and extensive tables that summarize key assessments, techniques, and actions.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Historie 9. Kommentarer og svar til kild...

335 kr.

Kommentarer og svar til kilder i Historie 9 knytter sig til Historie 9. Grundbog og er en vejledning henvendt til underviseren i historie.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Shakespeare's Dark Lady

148 kr.

Amelia Bassano Lanier is proved to be a strong candidate for authorship of Shakespeare's plays: Hudson looks at the fascinating life of this woman, believed by many to be the dark lady of the sonnets, and presents the case that she may have written Shakespeare's plays.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Practical Physiotherapy for Small Animal...

512 kr.

Practical Physiotherapy for Small Animal Practice provides a concise and accessible introduction to physiotherapy that demonstrates its benefits to both veterinary patients and practitioners.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Social Policy

558 kr.

The fourth edition of this well-respected textbook includes three new chapters on the history and development of social policy, making social policy in a global context, and how to research and write about social policy. It is up-to-date with the coalition government's welfare agenda, and remains the best introduction to social policy available.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Generic Instability and Identity in the ...

647 kr.

Contemporary aesthetics is characterized by generic mixing on the level of both form and content. The barriers between different media and different genres have been broken down in all literary art forms, whether it be theatre, poetry, or the novel.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Lewis Carroll in Numberland

138 kr.

Lewis Carroll's books have delighted children and adults for generations, but behind their exuberant fantasy and delightful nonsense was the mind of a brilliant mathematician. This title explores the curious imagination of this man who filled his writings with problems, paradoxes, puzzles and teasing games of logic.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Newly-Qualified Social Workers

327 kr.

A down to earth, practical guide to newly qualified social workers on their Assessed and Supported Year in Employment.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Corinne

148 kr.

Corinne

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Introducing Needs Analysis and English f...

434 kr.

Introducing Needs Analysis and English for Specific Purposes

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Introducing the Social Sciences for Midw...

459 kr.

This text makes clear the links between social, anthropological and psychological concepts, midwifery practice and women's experience of birth. Demonstrating how empathising with women and understanding the context in which they live can affect childbirth outcomes, this evidence-based text emphasises the importance of compassionate and humane care in midwifery practice.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Naturtro

249 kr.

Gavn og glæde " Et filosofisk forsvar for naturligheden I sin bog fremsætter Gemynthe den forjættende påstand: Vor " menneskets "  natur er langt bedre end sit rygte. Så god er den, at den tilskynder os til at søge de bedst mulige livsbetingelser for os selv, vore medmennesker og for jorden som sådan. Læren om arvesynden er således et groft justitsmord på vor uskyldige natur, hvor kulturen giver naturen skylden for kulturens forbrydelser. Gemynthe fremsætter på sin joviale, let humoristiske og filsofiske facon den opfattelse, at det er nødvendigt at finde et fælles grundlag, uanset om vi er kristne, muslimer, budhister, jøder, hinduer, taoister, ateister eller socialister --- og medlemmer af en boligforening i udkanten af byen. I bogen finder læseren et overflødighedshorn af naturtro og faunisk inspiration, til livsudfoldelse og fauniske fællesskaber.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Voices of Marginality

355 kr.

Voices of Marginality

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Democracy May Not Exist But We'll Miss i...

199 kr.

Did democracy ever exist? Why is it no longer possible?

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Fundamentals of Mental Health Nursing

398 kr.

This is a case-based, service user centred textbook for mental health nursing students to use throughout their pre-registration studies. The essential theory required for nursing care is explored alongside real service users' views and fictional cases providing excellent transferable skills for practice.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

SOLIDWORKS 2019 Advanced Techniques

669 kr.

SOLIDWORKS 2019 Advanced Techniques

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Teaching Art to Young Children

582 kr.

This fully updated third edition of Rob Barnes' classic text blends practical ideas with sound principles of art education. Teachers and student teachers will find a range of ideas and tried and tested classroom examples, whilst for those looking for firm principles of art teaching and 'best practice' this book presents many important issues in art education with clarity and insight.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Leading Change in the Early Years

398 kr.

Leading Change in the Early Years focuses on the type of leadership skill needed for leading the reform and change agendas that challenge the early years sector.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Hvad er så danskhed?

49 kr.

Danskheden er til debat - der siges og skrives i disse år mangt og meget om, hvad det vil sige at være dansk: Er det noget medfødt, eller kan det tilegnes? Er danskheden naturlig eller kulturlig?I denne bog tager 11 forskere fra danskfaget ved Københavns Universitet livtag med vores forestillinger og fordomme om danskhed.Udgangspunktet er sproget, som det kommer til udtryk i dansk litteratur, i medierne og i vores daglige samtaler med hinanden. Erik A. Nielsen argumenterer for, at vores modersmål er en betydningsfuld og uomgængelig realitet på linie med vores biologiske køn - en konstituerende betingelse for vores opfattelse af virkeligheden. Thomas Bredsdorff drager paralleller mellem vor tids forsøg på at afgrænse danskheden og 1770´erne, tiden efter Struensee, da Johannes Ewald skrev sin ode til Indfødsretten. Og Gunnar Syréhn bidrager med en artikel om Danmark - set med svenske øjne.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk

Billedkunst

299 kr.

"Billedkunst" i serien "Mål og midler" udforsker centrale og grundlæggende problemstillinger for en didaktisk forståelse af læremidler til skolens billedkunstundervisning. Billedfaget har ændret sig markant over de seneste godt hundrede år " fra faget hed Tegning i første halvdel af 1900-tallet, over Formning i 60"erne til 90"erne og til faget Billedkunst, som nu udfordres af et stadigt bredere billedbegreb, efterhånden som betydningen af visualitet i samfundet øges. Bogen illustrerer denne udvikling via en række tidstypiske læremidler.Desuden rummer bogen analyser af både læreplaner og læremidler til billedkunstundervisningen. At sammenholde læreplaner og læremidler og se dem i historisk perspektiv gør det muligt at reflektere over og diskutere fag, fagdidaktik og undervisning. Et andet væsentligt perspektiv er analyserne af "Forenklede Fælles Mål", som vi sammenligner med læreplanerne i Ontario og Norge, hvor man finder andre former for målstyring end den, der i øjeblikket gøres gældende i Danmark.Bogens kapitler bindes sammen af en narrativ struktur, hvor vi følger tre billedkunstlærere i deres møde med læreplanen og forskellige typer af læremidler. Et væsentligt mål med bogen er, at den bliver anvendelsesorienteret. Derfor følger vi også de tre lærere i forbindelse med analyse og brug af læremidlerne. I hvert kapitel formidles forskellig slags viden om læreplaner og læremidler inden for billedfaget. Undervejs i bogen er der blokke af arbejdsspørgsmål til læserens egen refleksion og videre studie på læreruddannelsen eller i lærerpraksis.Det nationale videncenter for læremidler, Læremiddel.dk, har gennemført et større udviklingsprojekt med fokus på forholdet mellem læreplaner, læremidler og skolens praksis. Resultatet er udgivelsesserien "Mål og midler", der præsenterer analyser af både læreplaner og læremidler i fagene.

8800 Viborg
lør.
Plusbog.dk
Side:af 100