Unikke oplevelser du kan prøve i Danmark

// Annoncørbetalt indhold

Samarbejde med GulogGratis branded content

 Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Der er mange unikke oplevelser i Danmark. Adskillige af dem handler om at overnatte unikke steder med alt fra ude i skoven til i et fængsel. Der er dog også andre dagsaktiviteter, som du sent vil glemme. Nedenfor inspirerer vi dig til otte unikke oplevelser, som du kan prøve i Danmark.

Overnat i en trætop
I Danmark er tæt på 15 procent af landet dækket af skove. Derfor kan du nyde mange unikke oplevelser ude i den danske natur. Blandt andet kan du overnatte i et trætophotel ved Mariager Fjord. Stedet er tegnet af den prisvindende arkitekt Sigurd Larsen.

Hvorvidt der er trådløst internet er ikke til at sige, men de fleste danskere har et mobilabonnement, som dækker internet på mobilen. Siden du ikke rejser udenfor de danske grænser, kan du stadigvæk surfe online på alt fra sider som comeon.com til YouTube og andre sider.

Regnbuens flotte farver
ARoS er en af de største turistattraktioner i Danmark. Her er der blandt andet Your Rainbow Panorama. Det er en regnbue, som ligger oven på kunstmuseet. Den dansk/islandske kunstner Olafur Eliasson har designet det farverige kunstværk. Der er tale om en cirkelformet struktur. Den er 150 meter lang og giver et panorama på 360 grader ud over Aarhus. Her kan du se Rådhuset, Domkirken og andre bygninger i byen på måder med farver, som du aldrig har oplevet før.

Gå på Den Gamle Lillebæltsbro
Du kan tage på brovandring på Den Gamle Lillebæltsbro. Det hedder også Bridgewalking Lillebælt. Du kan kun gå på brovandring fire steder i verden. Det eneste sted i Europa er på Den Gamle Lillebæltsbro. Broen forbinder Middelfart og Fredericia, og meget andre ord forbinder den Jylland og Fyn.

Naturligvis kommer du højt op. Helt specifikt er den i 60 meters højde. Du bliver ført an af en guide, som fortæller spændende ting undervejs. Måske lyder det langt, men der er ikke tale om en voldsomt lang tur. Den er i alt på 2,5 kilometer lang.

Der er tale om en oplevelse for livet, som du må huske på. Det er nemlig ikke muligt at tage ting med op på brovandringen. Derfor kan du ikke tage dit kamera eller din mobil med. Mens guiden sørger i stedet for at tage billeder undervejs. Alt i alt en unik oplevelse for livet.

Sov i et fængsel
Du kan frivilligt lege Egon Olsen og sove bag tremmer i en nat. Det er muligt at overnatte bag tremmer i SleepIn. Vandrehjemmet den tidligere sygeafdeling i Nordgården i Fængslet i Horsens. Der er 22 celler, og hver celle har en unik historie. Den er forbundet med en tidligere indsat, som lige præcist har sovet i den celle.

Stedet tiltrækker ikke kun danske turister. Britiske Sidemen, som er kendt fra YouTube, har overnattet hos SleepIn. Gruppen består af syv mænd, og deres video om overnatningen i Fængslet er blevet vist mere end 3,7 millioner gange på YouTube. Horsens Statsfængsel var aktivt frem til 2006. Det åbnede på ny i 2012 med turistattraktioner. Du kan blandt også gå på museum, mens du er der.

Sov på danske spøgelseshoteller
Der er mere end 40 hjemsøgte hoteller i Danmark. Blandt andet kan du tjekke ind på Hvedholm Slotshotel, der ligger tæt på Faaborg. Især i slotslokalerne går der historier om at besøgende og personalet har oplevet ting, som får dem til at mene, at det er hjemsøgt.

Stå på ski på CopenHill 
Der er ikke mange bakker i Danmark, men du kan stå på såvel ski som snowboard i den danske hovedstad. Amagerbakke er også kendt som Copenhill. Her kan du have det sjovt på tre mindre pister. Det er endda muligt at kælke. Der er også en klatrevæg samt løbestier.

Besøg en historisk mølle 
Det er også en god idé at komme udendørs i den danske natur. Du kan også slå turen forbi en historisk mølle. Nylandsmøllen er mere end 150 år gammel. Dog er der ikke tale om gamle møbler, da møllen blev renoveret i 2019. Den ligger ud til Dybsø Fjord i et smukt naturreservat. Der er et vidunderligt fugleliv, som også byder på en unik oplevelse.

Se sort sol i Danmark
Du kan også se Sort Sol, og vi tænker ikke på bandet. Der er tale om et naturfænomen, når stære samles i enorme flokke. Det sker om foråret og efteråret. Hvis du er heldig, vil du overvære et fænomen med op til en million fugle, der er samlet på den danske himmel på den samme tid. Her kan det især være en god idé at tage til Tøndermarsken, som er det største marskområde i Danmark.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.