Sådan vælger du den bedste affugter

// Annoncørbetalt indhold

Samarbejde med GulogGratis branded content

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Luftfugtigheden i Danmark er relativt højt, og dertil kommer det svingende vejr og til tider meget våde klima. Det betyder at mange kan opleve problemer med fugt i deres bolig.

Ikke kun i kælderen men også i andre rum. En affugter kan være en rigtig god løsning uanset om du bor i hus eller lejlighed.

Det kan også være en løsning til sommerhuse der står tomme i perioder, udbygninger og andre steder der står tomme. Men hvordan finder du ud af hvad du skal vælge.

Vælg den bedste affugter ud fra en række kriterier som er beskrevet i denne artikel.
Temperatur i rummet
Du skal starte med at finde ud af hvilken affugtnings teknik du har brug for.
Enten kan du vælge en affugter der fungerer med kondensation, eller du kan vælge en sorptionsaffugter.

Den største forskel ligger i at du kan bruge sidstnævnte i minusgrader, det er særdeles velegnet hvis du f.eks. vil holde din campingvogn fugtfri om vinteren, eller evt. en garage, et anneks eller et skur hvor der ikke er varme på hele året rundt.
Rummets størrelse
Der er ingen grund til at bruge tusindvis af unødvendige kroner på at købe den største og bedste affugter hvis den dækker mange flere kvadratmeter end det rum den skal stå i.

Og ligeledes vil du bruge alt for meget strøm hvis du køber en affugter der er for lille, samt du heller ikke opnår det ønskede resultat.

Affugteren stopper nemlig automatisk med at køre når rummet har opnået den ønskede fugtighed. Det sker dog ikke hvis rummet er for stort i forhold til hvad affugteren kan klare.
Ekstra funktioner
Nogle affugtere har også ekstra funktioner som kan egne sig særlig godt til netop det formål du skal bruge den til.

En affugter kan især være god på et badeværelse og mange bruger den når de tørrer tøj, derfor har nogle affugtere også et særligt program til at tørre tøj ekstra hurtigt.

Har du astma eller allergi vil du opleve en renere luft med en affugter, og du kan få affugtere med specielle filtre der renser luften endnu grundigere.

Endelig findes der også affugtere som samtidig kan varme eller køle x antal grader hvilket også kan være en ekstra funktion som du kunne have brug for.
Fugt er sundhedsskadeligt
En affugter kan være rigtig god til at undgå fugt med, for hvis du først har fugt i din bolig så er det næste nemlig skimmelsvamp. Skimmelsvamp er rigtig farligt for dit helbred, og opdager du det skal du straks have det udbedret.

I nogle tilfælde kan du sagtens klare det selv, men er problemet omfattende skal du sandsynligvis have fat i en håndværker. Du kan evt. finde en håndværker der kan hjælpe her Boligmesteren.dk
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.