Sådan sikrer du dig bedst muligt, når du køber online

// Annoncørbetalt indhold

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Internethandlen boomer derudaf, og pandemien har kun gjort internethandel endnu mere populært. At købe på nettet er nemt og bekvemt for de fleste. Samtidig med det, så er det for mange mere overskueligt at shoppe online ift. at finde det bedste udvalg og de skarpeste priser.

Men desværre betyder det også, at der sidder nogen derude og forsøger at udnytte folk der shopper online. Alt fra at hacke til at lave falske webshops. Sidstnævnte er noget vi ser mere og mere af – og desværre kan det for mange være svært at spotte falske webshops, som snyder folk for deres penge uden de får deres varer.

I artiklen her forsøger vi at komme med råd til, hvordan du sikrer dig bedst muligt, når du handler online.

Lav lidt research på virksomheden inden du køber

Uanset om du skal købe nyt tøj til sommer, udstyr til padel tennis eller nipsting til køkkenet, så er det vigtigt, at du undersøger virksomheden, hvis du ikke har købt der før. Her er 3 ting, som du som min. bør tjekke;

1.    CVR-nummer: Har siden/virksomheden et gyldigt CVR-nummer? Hvis ikke bør du undersøge nærmere. Oftest viser de det i bunden på deres side eller i kontaktoplysninger. Kan du ikke finde det betyder det selvfølgelig ikke at det nødvendigvis er en falsk virksomhed, men det er en god indikator for, om der er tale om en reel virksomhed

2.    Anmeldelser: Har siden nogle eksisterende anmeldelser? Har siden anmeldelser og flere af dem (helst gode), så er det også en god indikator på, at siden er reel nok. Vær særlig obs på dårlige anmeldelser hvor folk måske har skrevet at de ikke har fået deres ting. Har siden ingen anmeldelser, så kan det være fordi den er helt ny selvfølgelig, men kan også være en helt nyoprettet, falsk side.

3.    Generelt indtryk: Nogle sider kan være ret dårligt sat op og virke mistænkelige. For eksempel ved at sproget på siden er dårligt og måske endda virker som om der er brugt Google Translate fra et sprog til dansk. Det kan også være et advarselstegn, da det ofte er folk fra udlandet, som laver disse fake-webshops. Man skal selvfølgelig skelne mellem, om der bare ikke er læst grundig korrektur, for bare fordi der er lidt stavefejl, betyder det ikke nødvendigvis at virksomheden er fake. Andre tegn kan også være en dårlig opsætning af siden og finurlige løsninger, som fx kan tyde på den er lavet hurtigt og med det eneste formål at smide en hurtig side online for at snyde folk og så lukke den få dage efter.

Brug almindelig sund fornuft

Ovenstående er blot nogle af de ting, som du kan kigge efter, men oftest kommer du langt med sund fornuft. Det du bare skal passe på er, at du ikke køber uden videre fra en ny webshop, uden du lige har kigget lidt på siden og tjekket om den virker reel, som du ikke kender.
 Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.