Sådan passer du på din krop når du spiller computerspil

// Annoncørbetalt indhold

Samarbejde med GulogGratis branded content

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Det er vigtigt at passe på ryggen, nakken og andre kropsdele, når du er på din computer. Uanset om du spiller spil eller arbejder, er det essentielt at følge en række tips og tricks. Nedenfor får du økonomiske tips og tricks til at indrette så du kan have det sjovt og passe på dig selv på samme tid. 

Løft din computer
Hvis du er på en bærbar computer, er det vigtigt at den er i den rette højde. Arbejder du på et skrivebord, vil du typiske kigge nedad eller forover, hvis din computer ikke er sat op i den rette højde. Det samme gælder naturligvis med andre fritidsaktiviteter uanset om du spiller på online casino eller ser Netflix.
Du kan købe en computerholder, eller et laptop stand, som det også hedder. De er ikke så dyre og der findes økonomiske løsninger. Alternativt kan du også benytte ting du måske allerede har i hjemmet. Fx kan det være at du har gamle kasser eller andre firkantede ting, som kan give dig mindst 10-15 cm højde, så du kan beskytte din nakke.

Benyt et tastatur og mus
Når du løfter din skærm op, kan du ende med en unaturlig position med at skrive på tastaturet og/eller at bruge din touchpad på computeren. Det kan føre til ondt i ryggen og andre steder i kroppen.
Her er det en god ide at købe et nyt eller brugt tastatur samt en mus. Måske har du ikke lyst til at bruge mange penge, og det kan være at du sparer disse to ting væk. Tro os, i det lange løb vil din krop være taknemmelig for at du køber både et tastatur og en mus.
Heldigvis er ingen af delene utroligt dyre. Desuden kan det blive dyrere hvis du skal til en fysioterapeut for at rette op på fejlene senere hen. Derfor er det bedre at forebygge eventuelle skader ved at indrette det perfekte skrivebord med din bærbare computer, mus, tastatur osv.

Beskyt dine fødder
Du kan også beskytte kroppen i den anden ende. Det kan du gøre med en fodstøtte. En fodstøtte kan hjælpe dig med den rette kropsholdning. På den måde slænger du ikke i din stol, og du får en hjælpende hånd til at sidde ret op. Igen er der økonomiske løsninger og du kan også købe dem brugt.

Hvil ryggen
Mange kurver i ryggen, når de sidder i en kontorstol. Her er der flere løsninger. Du kan købe en rygstøtte, som hjælper dig godt på vej. De findes i mere eller mindre avancerede design. Visse inkluderer en form for massage, hvis det skal være ekstra luksuriøst. Du kan også komme langt med en pude. På den måde kan du få hjælp til at hvile din ryg, mens du arbejder med computeren.

Undgå at arbejde i sengen
Det kan være fristende, men det er ikke en god ide at arbejde i sengen. Blandt andet kan det forstyrre din nattesøvn og reducere din energi den næste arbejdsdag. Desuden er sengen ikke skabt til at arbejde med computeren og her kan du ikke indrette med stativ, tastatur og de andre godterier, som vi har nævnt længere oppe. Sørg derfor for at indrette dit bord til at være mere fristende end din seng. I sidste ende er det blot en dårlig vane, som skal erstattes med en god vane.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.