Overlad trygt dine ældre i andres hænder

// Annoncørbetalt indhold

Samarbejde med GulogGratis branded content

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Vi kender alle sammen nogen, som får eller skal have hjemmepleje. I takt med at vi bliver ældre, ændres vores behov for personlig pleje og omsorg. Vi bliver svagere med tiden og får brug for hjælp til nogle af de mest basale ting. Desværre kan der også være tilfælde, hvor omsorgsdelen mindskes i takt med, at der for nogle ældre går længere tid imellem besøg.

Derfor er det essentielt at få en hjemmehjælp, som kan gøre alle de praktiske gøremål, og som samtidig - måske endda i højere grad - kan drage den rette omsorg for den ældre. Det handler om tryghed og ro, der hvor den ældre er. Det samme gør sig gældende, når vi snakker om private handicaphjælpere eller personlige hjælpere, som kommer ud til en borger. Pleje er meget mere end blot at støvsuge og vaske op.
Uanset hvem borgeren er, er det enormt vigtigt, at der skabes et tillidsbånd til personen – og hvorfor er det så så vigtigt?

·      Det er vigtigt, fordi borgeren er meget sårbar i sin position. Det kan i forvejen være svært at skulle indse, at man har brug for hjælp, så den hånd, der bliver rakt ud, kommer med en tillid til, at den, der tager imod, vil det bedste.
·      Borgeren skal blotte sig fuldstændig og lukke en ’fremmed’ ind i sit liv - helt ind i sin intimsfære. Forestil dig, at du ikke længere kan vaske dig selv, og du nu skal have en fremmed til at vaske dig. For de fleste er det grænseoverskridende, indtil der er skabt et tillidsbånd og en relation, hvor det er blevet normalen.
·      Det stiller store krav til den hjemmepleje eller hjælp, der kommer udefra. Her skal personalet være knivskarpe på, hvor brugeren er, og møde dem i øjenhøjde. Relationen bygges stille og roligt op (dette kræver selvfølgelig, at det er den samme hjælper, som er tilknyttet mere eller mindre hele tiden). Derudover skal personalet gerne give en fornemmelse af, at disse mennesker faktisk vil borgeren det bedste.
·      Tillidsrelationen mellem hjemmehjælp og borgeren er ikke kun betydningsfuld for borgeren selv men også for de pårørende. Som nævnt tidligere, så kan der gå længere tid imellem besøgene hos den ældre, og dette kan der selvfølgelig være mange årsager til. Men i hvert fald er det mindst lige så vigtigt for de pårørende at vide, at deres kære er i gode hænder.

En helt anden ting er, at det i nogle familier aldrig har været diskuteret, om de selv kunne tage sig af den ældre, fordi den ældre selv føler for at få hjælp udefra. Den kan også være ydmygende for den ældre, hvis det er vedkommendes egne børn, der skal udføre den personlige pleje. Det er selvfølgelig en smagssag blandt de ældre, men man skal ikke underkende, at det for nogle kan være svært at få familien ind over.
Hjemmehjælpen er til for alle, der har behov for det. 
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.