Når a-kassen skal være næsten gratis – her er de billigste

// Annoncørbetalt indhold

Samarbejde med GulogGratis branded content

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Du kender det sikkert. Du kæmper med at få månedens budget til at gå op i en højere enhed, så der skal helst spares på nogle poster for at få råd til det, du egentlig har lyst til at bruge dine hårdttjente penge på. A-kassen er ingen undtagelse. Og den holdning er du ikke alene om. Der findes ikke noget værre end at betale for noget, du ikke umiddelbart ser eller får noget udbytte af med det samme. Alligevel ved du godt, at det er fornuftigt at være medlem af en a-kasse og måske en fagforening også. Men er der prisforskel på dem? Og kan de noget forskelligt? Det er måske de væsentligste parametre, og dem ser vi nærmere på nedenfor.

Hvor finder jeg den billigste a-kasse?

Lad os være ærlige. Gratis bliver a-kasserne aldrig. Men der er alligevel en væsentlig prisforskel på den billigste og dyreste a-kasse, hvis du ser på de årlige omkostninger. Find en billig a-kasse her. Og der er en helt særlig årsag til, at du – i mange tilfælde – bør gå efter prisen. Det er, fordi at det slet ikke er den pågældende a-kasse, der udbetaler dine dagpenge, hvis du mister dit arbejde. Det er staten. Og dagpengesatsen, du vil få, er faktisk også den samme på tværs af de forskellige a-kasser.
Derfor kan man sige, at det månedlige kontingent, du betaler, kommer helt an på, hvor store administrationsomkostninger, den pågældende a-kasse har. Som du kan se via linket ovenfor, ligger de fleste a-kasser i nogenlunde samme prisleje, og derfor kan man også nemt argumentere for, at når prisforskellen er så lille, er det i stedet bedst at se på andre faktorer.

Hvad skal jeg basere mit valg af a-kasse på?

Når du ved, at dagpengesatsen er baseret på lovgivning – og ikke a-kassen selv – bliver det logisk, at du skal vælge den a-kasse, der er bedst for dig. Og hvilken er det så? Spørger du måske. Og det er helt forståeligt. For det første er det vigtigt at huske på, at en a-kasse er til for meget mere end bare at hjælpe dig med at få dine dagpenge. A-kassen er et godt redskab, når du har brug for hjælp og rådgivning i forbindelse med dit fag. Derfor skal du basere dit valg på deres kundeservice og den vejledning, de kan give dig. Ligeledes er det vigtigt at undersøge, om de har kendskab til din branche.

Hvilken er den bedste og billigste?

Det er godt spørgsmål, og fandtes der et svar, var artiklen her overflødig – for så enkelt er det desværre ikke. Tidligere foretog STAR, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, uvildige tilfredshedsmålinger, der gjorde det nemmere for den enkelte at vælge en a-kasse. Det gør de dog ikke længere, og derfor må du selv undersøge det. Heldigvis findes Trustpilot, hvor du kan finde adskillige vurderinger af de forskellige a-kasser. Dermed kan du altså selv danne dig et indtryk og overblik over dine forskellige muligheder.
Overordnet set er det forståeligt, at du gerne vil spare penge på din a-kasse Dog er virkeligheden, at prisforskellen på de enkelte a-kasser er meget lille. Derfor vil vi anbefale dig, at du undersøger, hvad a-kassen står for, inden du vælger. Ligeledes kan det være smart at undersøge og vide på forhånd, hvilken rådgivning og vejledning, de kan give dig, hvis du skulle få behov for det. 
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.