Investér i dit gulv, og nyd det i længere tid

// Annoncørbetalt indhold

Samarbejde med GulogGratis branded content

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
I nye lejligheder med trægulv er der næsten med garanti blevet slebet gulve. Det indgår som regel i den normale istandsættelse af lejligheder og inkluderer en afhøvling – nogle gange flere omgange afhængigt af, hvor slidte gulvene er samt efterbehandling, mellembehandlinger mv. Dette er for at øge gulvets modstandsdygtighed over for almen slitage. Det kan være en fordel at optimere gulvet lidt oftere end de fleste gør, da gulvet – ligesom havemøbler og andre specielle træborde – bliver umættede med tiden på grund af f.eks. sollys og andre partikler, der er i luften. Gulvene har brug for at blive mættede, så de ikke begynder at suge alt det, der falder ned på dem. 

Man tænker ikke rigtigt over det, men gulve kan behandles og bearbejdes på en lang række forskellige måder, som det kan være en fordel at tage stilling til. Enten som vedligehold eller i forbindelse med nyt gulv.
For det første kan du tage stilling til den gulvservice, du gerne vil have – alt afhængigt at standen på dit gulv.
·      Gulvslibning: En let slibning af gulve som er meget slidte eller ridsede
·      Gulvafhøvling: En mere dybdegående slibning af gulve som er meget medtaget, malet eller fernisbehandlet
·      Gulvbelægning: En belægning på dit nuværende gulv – det kunne f.eks. være laminat, vinyl, klikgulv eller lign.

Efterfølgende kan det give god mening at se lidt ind i, hvilken type efterbehandling du gerne vil have. Dette bestemmes også af, hvilket udtryk du gerne vil have frem i gulvet – om det er det lidt lysere udtryk, det mere naturtro udtryk osv. Herunder finder du et par eksempler på efterbehandlinger til gulve:

·      Gulvlakering: Fordelagtig efterbehandling af nyslebet eller afhøvlet gulv, da gulvene fremstår ubehandlet. Et ubehandlet gulv er ekstremt modtageligt over for skidt og spildte ting, da træet suger det til sig. Lakeringen gør, at træet bliver mættet, samtidig med at der dannes en form for væskeafvisende lag (lakken). På den måde gøres gulvet mere modstandsdygtigt over for f.eks. rødvin eller fedtstof. Det er muligt at vælge mellem f.eks. en mat lak, som giver gulvet en mere naturlig overflade, mens den blanke lak giver gulvet et mere skinnende udtryk.
·      Ludbehandling: Med ludbehandling kræves der, at gulvet efterfølgende vaskes med sæbe mange gange, da det er sæben, der skal mætte gulvet. Ligesom med lak skal gulvet altid slibes eller afhøvles først, inden efterbehandlingen med lud skal foretages. Der er flere typer lud på markedet, og det handler om at finde det udtryk, der tiltaler dig mest.
·      Olie: Utroligt holdbar efterbehandling, som virkelig får træets årer frem. Med tiden skal det dog genopfriskes, da f.eks. sollys godt kan give gulvet et gult udtryk.

Uanset hvordan gulvet behandles, kan det være en fordel at få en professionel gulvsliber til at ordne gulvene. De har de rette remedier og kan langt bedre give et estimat på, hvordan gulvet kommer til at tage sig ud. Gulvene kræver kærlighed i vedligeholdelsen – især trægulve. Derfor kan det godt betale sig at investere i gode produkter og professionel udførelse. 
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.