Indret hjemmearbejdspladsen med et hæve-sænkebord

// Annoncørbetalt indhold

Samarbejde med GulogGratis branded content

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold  
Sidder du mange timer foran computerskærmen og arbejder? Du kan øge din sundhed ved at få et højdejusterbart skrivebord. Hæve-/sænkeskrivebordet , der kan tilpasses dit behov for en varieret dag foran skrivebordet, hvor du har en god komfort både når du sidder ned og står op. Vi sidder i gennemsnit ned 12 timer om dagen, heraf er de 6-8 timer på skrivebordsstolen. Det er for lang tid og ikke sundt at være så stillesiddende. Med et hæve-/sænkebord får du varierende arbejdsstillinger i løbet af arbejdsdagen, der forbedrer din sundhed.

Hvilke fordele er der ved et hæve-/sænke skrivebord?

Når du skiftevis står op og sidder ned på kontorstolen, nedsætter og forebygger du risikoen for skader i nakke, skuldre, ryg, lænd og ben. Smerterne skyldes ofte gentagne og ensformige bevægelser samt at du ikke bevæger dig nok. Skrivebordet øger din generelle sundhed, da de afvekslende arbejdsstillinger mellem du sidder ned og står op aktiverer musklerne i ben og ryg. Det forebygger belastningsskader og øger din blodcirkulation, hvilket er godt for hjertet. Du får tilmed en bedre holdning. Din koncentration øges ved vekslende at arbejde stående og siddende. Reducerer du tiden på kontorstolen med to timer om dagen, mindsker du også risikoen for diabetes og hjerte-kar-sygdomme. Det kan være rart at have en ståmåtte at stå på, fodstøtter til at placere fødderne på til aflastning når du sidder ned, og balancebræt til balancetræning og for at styrke kropsholdningen. Fedtforbrændingen øges ved at stå op i et par timer i løbet af arbejdsdagen. Stillesiddende arbejde giver en konstant komprimering af spinalskiverne, som kan medvirke til en for tidlig nedslidning. Det handler om at finde den gyldne middelvej, da det omvendt kan belaste benene at stå op hele dagen.

Få bedre ergonomi
Dine arbejdsvinkler er vigtige at tænke på, når det handler om ergonomisk sundhed. Det er derfor vigtigt at du vælger den rigtige bordplade og hvordan du vender, når du arbejder. Et skrivebord med centerbue, venstrevendt eller højrevendt bue giver dig mulighed for at arbejde komfortabelt uanset hvordan du vender, uden at vride uhensigtsmæssigt i kroppen.

Indretning af hjemmekontor
Skal du have hjemmekontor og ikke har plads til at have kontor og hjem hver for sig, kan en lydabsorberende skærmvæg dele rummet op, så går du ind og er på arbejde. Indret kontoret med reoler i lækre farver, hæng glastavle/whiteboard på væggen til papirer og noter eller brainstorm på tavlen. På den måde kan du også forlade jobbet og ikke hele tiden være på arbejde, når du er hjemme. Det giver dig en work-life balance, så du ikke hele tiden er ”på”.

Hæve-sænkebord til både børn og voksne! 
Hele familien kan dele det samme skrivebord, I kan placere det i køkken-alrummet og have hjemmearbejdsplads og lektieplads det samme sted. Alle, uanset højde kan bruge skrivebordet. I justerer det hver gang, så det passer i højden. I kan efterlade det til den næste i familien i høj position, så bliver den næste mindet om at stå op ved bordet og får en god start på arbejdsdagen/lektielæsningen. Har du Teams/Skype møder er de gode at have stående, da du er mere opmærksom når du står. Desuden har du mere volumen i dine lunger når du taler, så du går bedre igennem til de online møder. Den bedste arbejdsstilling er den næste, så du skal sørge for at bevæge dig i løbet af dagen. Tag eksempelvis alle telefonsamtaler stående eller sæt en alarm, så du bliver mindet om at stå op i løbet af dagen.

Find skriveborde i alle størrelser, så de passer til indretningen
Skal der være plads på bordet til at have ringbind, stationær computer, brevbakke med papirer osv., eller skal der kun være en laptop? Find det størrelse skrivebord, der passer til dine behov. Der er på markedet højdejusterbare skriveborde ned til 70x60 cm og større. Små hæve-sænkeborde, der også er plads til i studielejligheder, hvor der er vægt på ergonomi og komfort. Bordene er lette selv at samle.
 Skal det matche med indretningen, så bordpladen er hvid og stellet sort, valnød og hvidt stel? Eller en anden kombination? Der er et hav af kombinationsmuligheder … 

Læs mere på Justmore.dk
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.