Disse ting bør du være opmærksom på, hvis du overvejer at få installeret et overvågningskamera

// Annoncørbetalt indhold

Samarbejde med GulogGratis branded content

 Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Der er bare ting, som man ikke kan være for sikker med. Én af dem er sikkerheden i hjemmet.Der sker så mange indbrud og diverse ting i og omkring ens hjem. Hjemmet er det sted, hvor man altid skal kunne føle sig tryg, uanset tidspunkt på året eller dagen, og derfor er der rigtig mange danskere der i disse tider overvejer at få installeret overvågningskamera derhjemme, og især de udendørs af slagsen er mere populære end nogensinde - og med god grund. Der er dog nogle enkelte ting, som man som køber og forbruger skal være opmærksom på, inden man erhverver sig et udendørs overvågningskamera. 


Det er helt lovligt at filme sin egen grund

Lad os starte med at slå fast, at det er helt lovligt at overvåge sin egen grund. Der findes mange misforståelser, men det er også vigtigt sætte sig ind i tingene, før man hænger et overvågningskamera op. Et kamera må nemlig ikke filme din nabos grund eller offentlige arealer. Det er kun til din egen grund. Oftest er dette naturligvis også længe nok, da man skal huske, at kameraerne er til for at fange kriminelle på din egen grund, og ikke kigge ind i naboens have, eller se om folk kører for hurtigt på villavejen. 


Du må ikke dele dine optagelser

Her er der faktisk lidt forskellige regler, alt efter om du er privatperson eller erhvervsdrivende. Som privatperson er det nemlig strengt forbudt at dele de optagelser, der kommer fra dit overvågningskamera, med andre end politiet. Har du haft indbrud, ville det jo helt naturligt give rigtig god mening, at politiet fik fat i disse optagelse. Men du må altså ikke lægge dine optagelser på Facebook, og advare dine naboer mod mistænkelige personer på villavejen. For et par år siden, kom der dog en lov der siger, at netop erhvervsdrivende rent faktisk godt må advare hinanden. 


Det kan være en rigtig god idé at skilte med overvågning

Til slut bør du overveje at få skilte op på din grund, der fortæller at du har overvågning. Ofte kan et lille klistermærke i vinduet være en rigtig god idé. På den måde viser du potentielle tyve, at der er overvågning på grunden, og de vil gå ud fra, at der derfor er styr på sikkerheden på din grund og i dit hjem. Sandsynligheden for, at du får indbrud bliver dermed mindre, og dine kameraer - og deres klistermærker - har derfor rent faktisk en præventiv funktion i sig selv. 

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.