Det Gode Liv tilbyder effektiv behandling

// Annoncørbetalt indhold

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
 
Et hashmisbrug har meget store konsekvenser for misbrugeren selv, men også for de pårørende til denne. Et misbrug kan resultere i en hashpsykose; ifølge sundhed.dk er der omkring 250 tilfælde af hashpsykoser årligt. En psykose kan optræde under men også op til to uger efter brugen af stoffet. Det er helt fundamentalt at søge hjælp til behandling, hvis du, en af dine nærmeste eller en du kender lider af et hashmisbrug. Livet kan synes lykkeligt når følelserne kastes ud af vinduet væk med hashen – men vi synes det gode liv er effektiv behandling, hvorfor vi opfordrer dig til at læse nærmere her.
 
Det kan være svært at skjule glæden ved euforiserende stoffer i form af den gode og behagelige følelse de giver i kroppen. Derfor bliver det også hurtigt og meget nemt en flugtvej for mange, unge som gamle. Trods en kontrolleret periode er det ikke ensbetydende med, at det fortsætter således. Med tiden vil stofferne tage styringen, og dermed vil man få sværere ved at lægge det på hylden. Stofferne udnytter kroppens naturlige lykkestof, og kan give livsvarige mén; hjernen vil tage skade og kroppen vil blive psykisk afhængig.

Det Gode Liv – Ressource- og behandlingscenter

Går du med en mistanke om, at en pårørende ryger hash, bør du med sikkerhed gøre vedkommende opmærksom på din bekymring – uden at moralisere eller skælde ud, da dette kan have en modsatrettet effekt for misbrugeren.
Det er også en mulighed at tage kontakt til Det Gode Liv, som har erfaring med behandling af misbrugere i forskellig omfang. Faktisk vil misbrugsbehandling altid være at foretrække, såfremt man ønsker at komme sin (eller en andens) afhængighed til livs.

Tegn og Symptomer under og efter misbrug

Her følger nogle mulige tegn og symptomer på et hashmisbrug. Førstnævnte vil være at genkende mens misbruget står på, hvorimod sidstnævnte vil være efterfølgende. Nedtrykthed, pjækkeri, en hemmelighedsfuld adfærd og/eller færden, tiltagende tendens til at låne penge, udfordringer med at holde aftale, og oftest virker vedkommende ligeglad med sig selv og sin tilværelse. Symptomer efter et misbrug kan være tankemylder, angst, problemer med søvn, uro i kroppen, koncentrationstab og humørsvingninger. Såfremt du ønsker yderligere tegn og symptomer på et hashmisbrug, vil vi anbefale dig at læse nærmere i linket øverst i teksten.

Er der en udvej – i så fald, hvilken?

Har du brug for hjælp, kan du via linket øverst i teksten finde et telefonnummer direkte til Det Gode Liv, som vil hjælpe dig på professionel vis.
Som fortalt kan brugen af hash resultere i en psykose, og symptomerne herfor er forskellige; nogle hører stemmer, mens andre føler sig overvågede eller forfulgt. Det er derfor meget vigtigt at være opmærksom på vedkommendes adfærd, da det kan være farligt ikke at behandle i et sådant tilfælde. En hashpsykose kan ende ud i skizofreni.
Det Gode Liv står klar med hjælp og vejledning, hvad end det drejer sig om dig eller en pårørende.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.