Barudstyr du bare skal have i hjemmebaren

// Annoncørbetalt indhold

Samarbejde med GulogGratis branded content

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Er du så privilegeret, at du er indehaver af en hjemmebar? Eller står du med de skæbnesvangre overvejelser, om du skal anskaffe dig en? I begge tilfælde er du kommet til det helt rette indlæg. For i denne artikel vil vi komme ind på det absolut vigtigste barudstyr, som du simpelthen bare skal have i din egen bar.

Har du allerede en god idé om, hvilket udstyr du mangler, men ikke lige ved hvor du skal anskaffe det henne, så kan du finde alt hvad hjertet begærer af spiritus, glas, barudstyr og meget mere hos BarLife.
Men vi vil nu gennemgå de helt basale værktøjer, som du skal have, når du skal brilliere med flotte og lækre cocktail til dine gæster.

Shaker, Jigger & Muddler

Vi starter ud med værktøjet. Her vil gerne sætte to streger under disse tre barredskaber, som du nærmest ikke kan klare dig uden. I hvert fald ikke hvis du ønsker at lave mere komplicerede cocktails end en klassisk Gin & Tonic eller Rom & Cola.
Cocktailshakeren er jo i realiteten bartenderens bedste ven, og du kan virkelig få de forskellige ingredienser til at smelte sammen, når de rystes, end hvis du blot omrørte dem direkte i et glas. Desuden giver shakeren dig også muligheden for at eksperimentere med flairbartending, hvor du gør et større show ud af det at servere en forfriskende drink.

Sammen med shakeren følger Jiggeren. På godt dansk vil Jigger blive oversat til målebæger, og det er i princippet også det, som Jiggerens vigtigste funktion er. Den sørger for præcision, når du hælder de forskellige ingredienser til en drink op i shakeren. Du kan godt lave gode drinks på slump. Men skal de være perfekte, så kræver det ingen slinger i valsen, hvad angår mængden af spiritus, mixervand og diverse tilbehør. Derfor er Jiggeren et nødvendigt redskab i baren.
For at afrunde det vigtige værktøj vil vi også anbefale dig at anskaffe en Muddler. Lidt i samme boldgade som en morter, har muddleren til opgave at presse saft og kraft ud af limefrugter og mynteblade. Især hvis du vil lave en rigtig god Mojito, vil muddleren hurtigt blive din tro følgesvend.

I stedet for at anskaffe barværktøjet i små etaper, kan du også købe et samlet barsæt. Et perfekt starterkit hvis du skal til at begynde helt forfra med at indtage cocktailverdenen med storm.

De rigtige glas

En ting er at kunne lave flotte og farverige cocktails. Men har du ikke nogen smukke cocktailglas at servere i, så kan det næsten være lige meget.
Det kan måske lyde voldsomt, men glas betyder utroligt meget for det samlede indtryk af en drink. Glasset præsenterer cocktailen, og så er det jo også af glasset, at der drikkes fra. Derfor skal det føles lækkert i hånden og samtidig være behageligt for læberne.

Der er en række glas du bør have i baren, hvoraf cocktailglas er et af dem. Derudover bør du også have en række af forskellige ølglas og vinglas som en god standard.
Har du gæster, som gerne nyder et godt glas rom eller whisky, er det ekstra overskudsagtigt at kunne servere det i et flot romglas eller whiskyglas, derfor kan du også overveje om disse skal indgå i dit glasarsenal.
Hav gerne en række af forskellige slags glas, så du altid er rustet til at byde dine gæster, det de ønsker sig.

Udstyr til de lækre cocktails

Vi kommer naturligvis ikke udenom hjemmebarens store omdrejningspunkt – nemlig spiritus. Fint nok at du har anskaffet dig det rette udstyr og de rette glas, men hvis ikke du har ingredienserne til at lave de lækre cocktails, så kan det hele jo være nyttesløst.

En klar anbefaling herfra er altid at have et solidt basislager af forskellig spiritus i barskabet. Herunder vodka, rom, whisky og gin, som de absolutte standardflasker. På den måde har du altid fundamentet til at blande samtlige drinks der findes.
Udvid løbende sortimentet med spændende shots, tequila, cognac osv., så du altid kan byde dine gæster, på det de lige har lyst til.

Har du drikkevarer, som har bedst af at stå på køl, kan du installere at barkøleskab under bardisken, så du altid har de nødvendige mixervand lige ved hånden.

Og hermed har du fået vores klare anbefalinger for, hvad du i hvert fald skal have anskaffet, hvis du har en hjemmebar, eller du tænker på at anskaffe dig en. Har du grundudstyret i orden, så kan du virkelig komme vidt omkring i den store barverden.
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.