Alt du bør vide om elcykler

// Annoncørbetalt indhold

Samarbejde med GulogGratis branded content

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 
Hvordan fungerer en elcykel?
 Helt overordnet er en elcykel udstyret med et batteri, som assisterer dig når træder i pedalerne. Dette er den klassiske variant, som giver dig ekstra meget fart på. Visse versioner har også en throttle – eller et gashåndtag – så du kan sætte cyklen i gang, inden du overhovedet har trådt i pedalerne. Du kan så vælge, hvor meget assistance du vil have ved hjælp af cyklens styreenhed. Du skal være opmærksom på placeringen af motoren, da du kan finde versioner med centermotor, forhjuls - og baghjulsmotor. Centermotoren sidder på kranken, som giver en mere balanceret vægtfordeling. Forhjulsmotoren sidder foran og er oftest den billigste variant, og baghjulsmotoren er placeret over cyklens baghjul. Denne version giver oftest den mest autentiske cykeloplevelse.

Hvor lang tid holder batteriet på en elcykel?
 Batteritiden varierer, alt efter hvilket mærke og typen af batteri. Dens levetid bliver typisk ikke regnet ud i tid, men i kilometer. De mest almindelige elcykler på markedet kan køre 40 til 80 km på en opladning. Så afhængigt af om du tager en langsom tur langs margueritruten eller drøner afsted til arbejdet, så er det distancen og ikke tiden, som afgør hvor langt du kører.

Hvor langt kan en elcykel køre?
 Den typiske elcykel hos cykelhandleren kan som sagt køre op til 80 kilometer, men der findes også enkelte modeller, som kan få dig 250 km ud i verden på en enkelt opladning. Hvis du ligger mere end 80 km i benene om dagen, så vil du måske blive glad for at have mere end ét batteri.

Hvor hurtigt må en elcykel køre?
 Ifølge cykelbekendtgørelsens §13 må en elcykel kun afgive effekt ved hastigheder på 25 km/t eller derunder, og den må maksimalt have en effekt på 250 W.

Hvor meget motion giver en elcykel?
 Mange tror, at en elcykel ikke giver motion, men det er helt sikkert en skrøne. Mange af os elsker at få motion naturligt vævet ind i hverdagen, og det kommer du også til med din elcykel. Den fungerer præcist som en almindelig cykel – bare med lidt mere skub i. Vil du have maksimal motion, eller skal du brænde lidt ekstra energi af, så slår du bare batteriet fra eller sætter det ned på laveste niveau.

Hvad vejer en elcykel?
 Sammenlignet med almindelige cykler er en elcykel ret tung. De fleste elcykler vejer omkring 20 - 30 kg, primært på grund af batteriet og motoren. Dette gør elcyklen en del hårdere at cykle på, hvis batteriet løber tør for strøm. Hvis du vælger en elcykel med lad, bliver den naturligvis en del tungere. Så det er værd at tænke på, hvis du cykler langt hver dag. Bruger du en elcykel med lad i dagligdagen, vil vi anbefale, at du har mere et batteri i ladet.
 
Hvad koster en elcykel?
 En elcykel koster typisk fra 8000 kroner og opefter. Det er selvfølgelig mere end mange almindelige hverdagscykler, men sammenligner man det med prisen på en bil, så er det slet ikke så mange penge for et transportmiddel, som kan bringe dig hurtigt fra A til B – og så får du også motionen oveni.
 Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.