6 spørgsmål og svar om LED-belysning

// Annoncørbetalt indhold

Samarbejde med GulogGratis branded content

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Er du endnu ikke helt overbevist om, hvorvidt LED-belysning er det smarteste? Så kan du her læse mere om denne lyskilde, der findes mere og mere i de danske hjem samt virksomheder. 
Der er nemlig en lang række af fordele ved LED-lys. Bliver du efterfølgende interesseret i at kigge efter LED-belysning til dit hjem eller din virksomhed, er PlusLED et rigtig godt sted at starte. 

Hvad står LED for?

LED er en forkortelse for Light Emitting Diode, hvilket på dansk betyder lysdiode. Det er en nyere teknologi, der har indtaget markedet for lyskilder. Teknologien er blevet udviklet over en periode, hvor den kun er blevet bedre og bedre. 

Hvad er specielt ved LED-lys?

LED-lys er fri for kemikalier, og så udsender de ikke UV-stråler. LED-lys er også 100 % genanvendelige og kan reducere dit CO2-fodaftryk markant. 
Vælger du en LED-pære, får du en pære, der er i stand til at lyse lige så længe som omkring 25 glødepærer i løbet af dens levetid. Herved hjælper denne belysningskilde også med at spare på materialer og produktion.

Hvorfor vælge LED-belysning?

Der er mange gode grunde til at vælge LED-belysning. LED er nemlig en yderst energibesparende løsning, hvilket kan hjælpe dig med at reducere dine elregninger. 
Desuden har LED-pærer en lang levetid, så du behøver ikke at udskifte dine pærer særlig ofte. Sidst men ikke mindst er LED en miljøvenlig lyskilde, hvilket altid er et plus.

Hvorfor er LED-lyskilder så populære?

Den største fordel ved LED-lyskilder er, at de, som nævnt, er ekstremt energieffektive. LED-pærer bruger langt mindre energi sammenlignet med glødepærer, sparepærer og halogenpærer. 
Udover at være energieffektive har LED-pærer også en længere levetid, når der sammenlignes med de andre traditionelle pærer. Disse to fordele gør, at LED-lyskilder er populære både indendørs og udendørs, da LED på denne måde sparer forbrugeren for en masse penge på den lange bane. 

Hvad er fordelene ved LED-pærer?

Har du LED-pærer i dine forskellige lamper både ude og inde, får du en masse fordele, som er værd at lægge mærke til:
  • LED-pærer har en lang levetid, fordi komponenterne i LED, og den måde hvorpå det genererer lys, forlænger deres levetid betydeligt.
  • LED-pærer er utrolig energieffektive.
  • LED-pærer har en høj lysstyrke og intensitet.
  • Du får en enestående farvegengivelse.
  • LED-pærer udvikler en meget lav strålevarme.
  • LED-pærer er pålidelige i mange timer.
  • LED-pærer tåler lavere temperaturer og rystelser meget bedre end andre pærer.
  • LED-pærer kan klare at blive tændt og slukket mange gange.
  • Du får øjeblikkeligt lys, når du tænder for en LED-pære.
  • Du får en retningsbestemt belysning.

Hvad er ulemperne ved LED-pærer?

Som du kan se, er der mange fordele ved at vælge LED-pærer i forhold til andre typer af pærer. Men der er også en enkelt ulempe ved disse pærer. Den ene ulempe er, at LED-pærer er dyrere at investere i end andre pærer. 
Dog sparer LED-pærer dig penge på elregningen, og du skal også kun sjældent investere i nye pærer. Herved sparer du penge i det lange løb. Derfor kan det altid svare sig at bruge LED-pærer både indendørs og udendørs. 

Denne artikel indholder sponsoreret indhold

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.