5G i Danmark, og hvad så?

// Annoncørbetalt indhold

Samarbejde med GulogGratis branded content

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Efter mange år med 4G blev der i september 2020 udrullet 5G i Danmark. Med dette nye mobilnet får vi danskere en langt hurtigere hastighed. Med et 5G-mobilnetværk vil du opleve, at alting foregår i et højere tempo. I denne artikel kigger vi lidt nærmere på nogle af de mange fordele, som 5G bringer med sig.

1.     Hurtighed

Ja, det er blevet sagt én gang, men det er uundgåeligt det vigtigste ved 5G-dækning. Når du vælger et 5G-mobilabonnement, vil du opleve en markant hurtigere hastighed på din telefon. Dette gælder, både når du surfer på nettet og de sociale medier. Men det gælder også, når du streamer din yndlings-Netflix-serie.
Ligegyldig hvad vil du ikke opleve ventepositionen, mens filmen bliver downloadet. Du vil heller ikke opleve, at Instagram bruger unødvendigt lang tid på at downloade en livestream. Generelt bliver der med 5G ikke skabt ligegyldige ventetider. Du kan bruge din tid effektivt med et 5G-netværk.

2.     Kapaciteten

Ud over at vi som forbrugere vil opleve hurtigere hastigheder, vil vi også opleve, at kapaciteten bliver større. Overordnet betyder det, at når vi ved 4G har to spor på vores internetvej, som alle skal dele, vil der med 5G komme endnu flere spor. På den måde vil du aldrig opleve, at dækningen ikke rækker, når alle vil streame den samme Champions League-fodboldkamp tirsdag aften.
Du vil heller ikke opleve problemer, når du er et sted, hvor mange belaster netværket på samme tid. Disse problemer bliver med 5G elimineret. Men grunden til, at der er lavet disse ekstra veje, er, at vi går en tid i møde med endnu mere moderne teknologi.

3.     Moderne teknologi

Droner, intelligente køleskabe, operationer på afstand, selvkørende biler og så videre, listen med moderne teknologi, vi har hørt om, er lang. Men den kan fortsætte endnu længere – det 21. århundrede er årtiet uden teknologiske grænser. 5G gør lige netop alle disse ting mulige. Pludselig er det ikke utopi at snakke om selvkørende biler og køleskabe, der fortæller, hvornår du mangler mælk.
Du har sikkert hørt om selvkørende biler. Med 5G vil det ligefrem blive sikkert at køre i sådan nogle. Der vil ikke være de samme udsving på dækningen, da kapaciteten og hastigheden er bedre. Ligeså vil droner, tog, busser osv. kunne styres med samme sikkerhed.
Operationer på afstand lyder mere specielt, men 5G kan gøre det muligt at have kirurger til at foretage en operation via en robot på en patient flere tusinde kilometer væk. Det er da effektivt. På den måde vil vi kunne blive behandlet af de bedste kirurger og spare miljøet for CO2-udslip pga. lange distancer i fly og biler. 
Du har måske hørt om bekymringerne med 5G og stråling, men ifølge Sundhedsstyrelsen er der ingenting at frygte på den front. Der er ingen sundhedsrisiko forbundet med udrulningen af 5G-netværk. Strålingen er langt under grænseværdierne for den slags. Der er altså intet at frygte, Sundhedsstyrelsen har talt. Men hvad betyder 5G ellers for Danmark? Herunder finder du tre fordele ved 5G. Så behøver du ikke være i tvivl om, hvorvidt du skal vælge mobilabonnement med 5G.
5G er det nye, og det er kommet for at blive. Vi kan lige så godt få anskaffet os en mobil og et 5G-mobilabonnement, og så kan vi komme i gang. 

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.