Sommerhussalget er steget støt i takt med COVID-19-udbruddet

// Annoncørbetalt indhold

Samarbejde med GulogGratis branded content

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Coronapandemien har på mange måder ændret den måde vi “plejer” at gøre ting. En af de, for mange, store ændringer, siden udbruddet af virussen, har været frarådet mod at rejse rundt i verden. Derfor har der ligeledes været en betydelig ændring i antallet af danskere, der har holdt ferie hjemme i Danmark i stedet for at rejse sydpå, som mange ofte tyer til, når sommervarmen melder sig. Denne ændring i antallet af danskere, der er blevet hjemme, når hverken arbejde eller skole kalder, har ligeledes betydet, at sommerhussalget er steget støt. Flere og flere søger alternative muligheder for at holde en god sommer i det danske, og det kan med betydelighed ses på boligmarkedet.


Rekordhøjt salg af sommerhuse i 2020

Pandemien har altså sat gang i sommerhuskøb blandt mange danskere. Det er blevet mere og mere populært at investere i et sommerhus, havemøbler og alt, der hører til, så man stadig kan sikre sig at komme lidt væk hjemmefra, når sommervarmen og ferien melder sin ankomst. Aldrig før har der været lige så mange danskere, der har anskaffet sig et sommerhus, som der var i løbet af 2020. År 2020 blev altså et rekordår på boligmarkedet, hvor antallet af boliger var det absolut højeste på denne side af finanskrisen.
 Det forventes, at der efter et par rolige vintermåneder igen vil komme tryk på boligmarkedet og handelsaktiviteten. Dog forventes det at være i lavere grad end i 2020, eftersom der er en grænse for, hvor mange mennesker, der går i flytteplaner igen.


Sommeren 2021: Endnu et “hjemmeår”?

Selvom vaccinerne giver mange forhåbninger om, at der er lys for enden af tunnelen, og det forhåbentlig er med til at gøre flere og flere ting mulige igen, så er det svært at vide noget med sikkerhed endnu. Ligeså vel som, at det måske bliver muligt at rejse ud i verden igen til sommer, kan vi ligeledes risikere, at det fortsat frarådes, og at sommeren 2021 igen bliver et år, hvor vi må blive hjemme og få det bedste ud af en dansk sommer.
 Det er svært at spå om fremtiden - især når det kommer til den nuværende situation og ikke mindst udviklingen og forbedringen mod lysere tider. Vi må derfor væbne os med tålmodighed, når det kommer til sommerferieplanlægningen. Vi kan lige nu ikke gøre meget mere end at følge regeringens retningslinjer og se, hvad de følgende måneder bringer.


Danskernes positive syn på Danmark som ferieland

I forbindelse med at flere og flere tilbragte deres ferie i Danmark sidste sommer, har danskerne ligeledes generelt fået et mere positivt syn på Danmark som feriedestination. Rigtig mange søgte ud i den flotte natur og besøgte forskellige destinationer rundt omkring i landet, de måske ikke havde set før. Det har været med til at give danskerne et andet syn på Danmark som ferieland, og ikke mindst dets mange muligheder for naturoplevelser og udendørsaktiviteter. 
Flere og flere søgte altså udendørs frem for indendørs, og mange så gode muligheder for at investere i et sommerhus for dermed at komme væk hjemmefra og se nye dele af landet og naturen. Der er noget, der tyder på, at mange har fået øjnene op for mulighederne i Danmark, og med det store salg af sommerhuse i 2020, er der gode muligheder for, at mange vælger at tilbringe endnu en sommer inden for landegrænserne.


Designhavemøbler er populære blandt danskere

De mange sommerhuskøb har givet danskerne rig mulighed for at få det bedste ud af deres ferier, og mange har måske også opdaget, at det ikke absolut kræver en ferie ud af landet, før ferien er vellykket. Der kan komme mange hyggelige stunder ud af sommerhusture med familien eller vennerne, og der er masser af aktiviteter, man kan tage sig til. Mange danskere forbinder også sommerferie og charterrejser med luksus, men selvom vi ikke har den samme mulighed for at rejse, udelukker det jo ikke, at det ikke kan være en luksusoplevelse at tilbringe ferien i sommerhuset.
 Der er eksempelvis gode muligheder for at indrette sit sommerhus udendørs, så der bliver rart at opholde sig, og så ferien kan blive både luksus og coronavenlig. En god indretning af haven er for mange danskere helt essentielt, når der skal hygges i sommerhuset, og der vil være gode muligheder for at invitere vennerne på besøg i haven alt imens der holdes god afstand.
 Det er blevet populært at indrette med Fermob havemøbler i fransk design. De franske havemøbler er meget populære til minimalistiske boliger, og så er de slidstærke og perfekte til brug i sommerhuset. Brands og mærker såsom HAY, Fatboy og Skagerak er ligeledes populære og et hit blandt danskerne. De tidløse møbler kan med fordel bruges år efter år. Det kan altså godt betale sig at indrette sommerhuset med disse møbler - også selvom der igen åbnes op for mulighederne for at rejse til udlandet.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.