Lav et budget og få indblik i dit maksimale afdrag

// Annoncørbetalt indhold

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Står du og overvejer at låne penge, men ønsker at være opdateret i forhold til gode råd og vejledninger, så finder du i denne artikel, information omkring hvad der er værd at vide om lån. Når du skal vurdere, hvorvidt du skal tage et lån, er det først vigtigt at overveje, hvorvidt du overhovedet har råd til at lån penge. Lånet du optager skal nemlig betales tilbage med renter og gebyrer, hvorfor et fuldtidsjob eller anden regelmæssig månedlig indkomst er en afgørende faktor, før du vælger at optage et lån. Så selvom renter og gebyrer er mindre månedlige beløb så længe lånet løber, så skal du stadig have mulighed for at betale dem rent privatøkonomisk. Derfor er det en god idé at starte ud med at lægge et budget, så du kan få et overblik over din økonomi. 

Hvad er et budget?

Et budget indeholder et overblik over dine faste indtægter - altså løn og eventuelle offentlige tilskud - og dine faste udgifter. Dine faste udgifter kan være husleje, billån, betaling til daginstitution og meget andet) per måned. Månedlige udgifter indebærer også afdrag til andre eventuelle lån. Når begge dele er listet op og udregnet, trækker du summen af udgifterne fra summen af indtægterne for at se hvor stort et rådighedsbeløb du har hver måned. 

Husk dit månedlige forbrug

Når du har fundet frem til dit rådighedsbeløb, skal du efterfølgende fratrække dine månedlige leveomkostninger. Altså den sum penge du månedligt bruger på mad, gaver, tøj og fornøjelser. Hvis du gerne vil have et generelt indblik i dette beløb, kan du med fordel lægge disse poster sammen for de seneste tre måneder og tage gennemsnittet af dette. Så har du et cirkabeløb, du kan gå ud fra. 


Glem ikke uforudsete udgifter

Udover leveomkostninger, bør du også lægge et beløb til side til de uforudsete udgifter der kunne ske at indtræffe. Dette kunne være en udgift til en ny vaskemaskine, tørretumbler, køleskab eller lignende, hvis disse skulle ske at gå i stykker. Det ses ofte, at det er denne type udgifter, folk låner penge til, fordi de ikke har sparet op til at dække dem, inden de valgte at bruge pengene andetsteds. Gør derfor dig selv den tjeneste ikke at glemme de uforudsete udgifter i regnestykket. 

Samlet beløb til afdrag hver måned

Efter at have fratrukket leveomkostninger samt et beløb til uforudsete udgifter, har du nu et beløb, der reelt set er svarende til dit rådighedsbeløb hver måned. Det er ud af dette samlede beløb, at du kan tage det afdrag, du skal betale af på dit lån. Det er med andre ord det maksimale beløb, dit månedlige afdrag kan lyde på. Hvor stort det månedlige afdrag er, på det lån du vil ansøge om, får du oftest angivet i den låneberegner, de fleste online låneudbydere tilbyder på deres hjemmeside. Når du har kendskab til dit maksimale rådighedsbeløb på forhånd, kan du nemmere sikre dig imod at tage et lån, som er for dyrt for dig. En smule fleksibilitet er derfor at foretrække.
 Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.