Julemiddagen er reddet!

// Annoncørbetalt indhold

Samarbejde med GulogGratis branded content

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Julen varer længe, koster mange penge. Det har vi alle hørt for, og mange af os har også sunget det rundt om juletræet. Men før vi når dertil, skal julemiddagen nydes og overstås. Der er mange forskellige variationer af denne menu, nogle har gås, nogle har frikadeller, alle har endda heller ikke julemedisteren på bordet. Mange vælger dog, at servere en saftig andesteg sammen med flæskestegen. Det er dog heller ikke en nem opgave, da der er mange ting at overveje. Skal anden grilles eller i ovnen? Hvad skal fyldet være? og for nybegynderne, hvor skal jeg starte? Der er dog ingen grund til bekymring, for her kommer der tips og tricks til at tilberede den bedste andesteg.

Munden løber i vand
Til at starte med, når man skal tilberede en andesteg skal man vælge en and. Dette kan man i de fleste supermarkeder, men den skal være af god kvalitet og gerne være på den tunge side. Typisk vil en and på omkring tre kilo fungere. Resten af ingredienserne kan variere lidt fra husstand til husstand, men klassisk er svesker, æbler, fløde, mel og smør. Så er der handlet ind til både anden og sovsen. Ligesom med alt andet i livet, bliver anden bedre når den får lidt kærlighed, derfor er en langtidsstegt and klart at foretrække. Man kan smage den ekstra indsats der er lagt i det og det giver mere råderum til resten af julemiddagen. 

Andeguide
Første trin ved en langtidsstegt and er, at soignere anden; altså fjerne overskydende fjer, fjerne indmaden og skylle anden. Derefter fylder man en bradepande med lidt fyld, indmaden og vingespidserne samt ca. 750 ml. vand. Så kan man begynde at gnide anden med salt på indersiden og ydersiden samt begynde at fylde anden op med fyld. Man lukker anden tæt med nogle kødnåle. Steg dernæst anden i ovnen i 4,5 timer på 110 grader, hvor du kontinuerligt hver 30. minut hælder væde fra bradepanden over anden. Når de 4,5 timer er gået, fjerner du det meste af væden og hælder det over i en skål så det kan køle ned. Til sidst skruer du ovnen op på 180 grader og steger anden i en time mere, eller til skindet er sprødt. Der skal stadig hældes væde på anden hver 30. minut. Skulle skindet mod alt forventning ikke være sprødt herefter, kan du sætte ovnen på grill og skrue op på 225 grader i fem til ti minutter. Anden skal så hvile før du parterer den og så kan du servere din saftige andesteg for familien. 
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.