Biopejse – de miljøvenlige alternativer til pejs

// Annoncørbetalt indhold

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Er du nogensinde stødt på betegnelsen biopejs, og har du undret dig over, hvad begrebet egentlig dækker over?
De miljøvenlige pejse kan noget, som de konventionelle – og især ældre - brændeovne ikke er i stand til, nemlig at tilbyde opvarmning, der er grøn og bæredygtig. Især brændeovne, der er produceret før 2003, kan være skadelige for miljøet. Derfor er der også fra politisk side etableret en skrotordning herhjemme for disse brændeovne af ældre karakter, da de kan skabe en skadelig partikelforurening.


Omdan din gamle pejs
Der er altså masser af incitament til at anskaffe sig en mere grøn og mindre forurenende kilde til opvarmning ude i de enkelte hjem, men den teknologi, som de miljøvenlige pejse tilbyder, er stadig ny for de fleste. Derfor skal vi i denne artikel dykke ned i, hvilke løsninger, der findes på markedet for miljøvenlig opvarmning, og forklare, hvordan teknologierne virker i praksis.  
Når ordet biopejs anvendes, er det både som en samlebetegnelse over en vifte af miljøvenlige pejse med forskellige teknologier, men også som en terminologi for pejse, der anvender bioethanol som brændsel.
På markedet for alternative pejse vil du typisk støde på disse fire teknologier:
·        Biopejs
·        Gaspejs
·        Elpejs
·        Opti-myst-pejs


Biopejs – den nemme løsning med bioethanol
En biopejs, som ofte også kaldes en bioethanolpejs, anvender bioethanol som brændsel og brænder utroligt rent. Bioethanol er et bæredygtigt produkt, der produceres af bl.a. kartofler, majs og sukkerrør, og ved afbrænding af bioethanol kan der både opnås en varmeefekt, men også et hyggeligt samlingspunkt i hjemmet. En biopejs udleder hverken røg eller sod, og biopejsen er desuden nem at installere og kræver ingen skorsten. En biopejs fås med forskellige typer brandkar, der tilbyder manuel eller automatisk påfyldning af bioethanol.


Gaspejs med autentisk bål
En gaspejs anvender, som du måske allerede har gættet, gas som brændsel, og pejse af denne type anvendes ofte i nyere byggerier. En gaspejs kan opvarme et helt hus og kan anvende både naturgas, bygas eller flaskegas. Gas er umiddelbart ikke et miljøvenligt alternativ.
En gaspejs er ligesom en biopejs forholdsvis nem at installere, da den ikke kræver en skorsten, men derimod kræver et aftræk.
Gaspejse fås til både inden- og udendørs brug.
 
Elektrisk pejs med LED flammer
Elpejsen baserer sig ligesom en biopejs og en gaspejs også på en spændende teknologi. Den tilsluttes blot en stikkontakt, hvorefter den skaber flammer, der er kreeret ved hjælp af LED-teknologi.
Elpejsen kan anvendes både som et visuelt samlingspunkt, men den kan også afgive varme via det indbyggede varmemodul, som flere af modellerne er udstyret med fra fabrikkens side. Den er nem at anvende og kræver et minimum af vedligehold.


Opti-myst er pejsebranchens hybrid
En opti-myst-pejs anvender den vel nok mest kuriøse teknologi blandt de fire kategorier af miljøvenlige pejse, nemlig en blanding af strøm af vand, der sikkert for nogle vil få alarmklokkerne til at ringe, da kombinationen lyder småfarlig! Men bare rolig, der er ingen fare på færde, for det hele foregår på en sikker måde.
Opti-myst-pejsen baserer sig på en teknologi, hvor fordampet vand bliver belyst via LED-teknologi, og dermed skabes visuelt imponerende flammer, som du hverken brænder fingrene på, eller udleder forurening ved at benytte.
Fælles for disse fire forskellige teknologier er, at de er gode alternativer til de ældre brændeovne, men samtidig slipper du for en masse vanskeligheder som at tømme aske, kløve brænde, monitorere ilden og etablere en skorsten.
Fremtiden er grøn, og den er her allerede! 
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.