Den Italienske Kogebog

Den Italienske Kogebog

60 kr.

Johannes Winz & Paolo Manzini. Indbundet, 173 sider. Som ny. Sendes gerne, porto = 50 kr. MobilePay. "L'appetito vien mangiando. Ma anche vedendo mangiare gli altri." " - Appetitten kommer, medens man spiser". Det er nok almindelig kendt. Men den italienske forfatter Roberto Gervaso går et typisk italiensk skridt videre: "Men også, når man ser på andre, der spiser". For en italiensk nyder af det gode køkken er det komplet utænkeligt at sætte sig alene til bords. Det smager først rigtig godt, når man sidder hyggeligt sammen og også bliver lidt tillokket af lækkerierne på nabobordet. Det hele behøver slet ikke at være så overdådigt mere — det enkle kan være både raffineret og genialt, og netop det er nøglen til den ver-densberømte italienske madlavningskunst. Den Italienske Kogebog præsenterer over 100 opskrifter fra den uendelige mangfoldighed af regionale specialiteter i Italien: Fra raffinerede antipasti over den første hovedret af velsmagende pasta- og risretter til overdådige stege eller lækre fisk og som kronen på det hele naturligvis en af de mange uimodståelige italienske desserter. Dertil kommer et godt glas italiensk vin. Hvad vil man mere?

Valby·13. apr.·

Køkkenhaven

Køkkenhaven

75 kr.

Gitte Kjeldsen Bjørn & Jørgen Vittrup. Hardback, 168 sider. Ny og ubrugt. Sendes gerne, porto = 50 kr. MobilePay. Dyrk dine egne grøntsager. Der er en helt særlig tilfredsstillelse ved at sætte sine egne frugter og grønsager på bordet. Bruger man et stykke af sin have til køkkenhave, kan man glædes over blomstrende frugttræer om foråret og bugnende grønsagsrækker om sommeren og langt ind i efteråret. Køkkenhaven gør det lettere for både nye og erfarne haveejere at planlægge og anlægge køkkenhaven. Ved hver eneste planteart i bogen findes letoverskuelige informationer om, hvornår og hvordan det er bedst at så eller plante. Desuden er der masser af gode råd om, hvordan man får succes med dyrkningen, og hvornår det er bedst at høste.

Valby·3. sep. 2023·

Almanak - Julemad

Almanak - Julemad

75 kr.

Claus Meyer. Softcover, 87 sider. Som ny. Sendes gerne, porto = 45 kr. MobilePay. Når vi i julemåneden sætter os til bords for at spise og drikke julens gode mad og øl, er det en tusind år gammel nordisk skik, vi holder i hævd. I vikingetiden fejrede vores forfædre hvert år ved midvinter, at halvdelen af den mørke tid var ovre, og at man gik mod lysere tider. Man samledes om bordet for at drikke for fred, men også for at spise godt. Da vi blev kristnet omkring år tusind flyttedes festentil december, og man fejrede nu i stedet Jesu fødsel. Det har vi gjort hvert år siden, og nu nærmer sig igen tiden, hvor familie, venner og kolleger samles om måltider, som helst skal være genkendelige og vække minder, men samtidig gerne må være noget ud over det sædvanlige. I denne bog har Claus Meyer samlet 50 af sine bedste opskrifter på alt, hvad der hører december til, af spiselige sager. Her er sild, fiskefilet og rugbrød. Mørbrad, and og flæskesteg. Kartofler og rødkål. Risalamande, naturligvis. Og ikke at forglemme ? gløgg, æbleskiver og honninghjerter. Nytårets torsk og kransekage er heller ikke glemt. .

Valby·31. dec. 2022·