Populært

Masser af ordbøger

Masser af ordbøger

50 kr.

Følgende 11 ordbøger sælges for 50 kr. pr. stk.: 1. Politikens Store Nye Nudansk Ordbog. bind 1 fra A - K og bind 2 fra L - Å. Sælges samlet for 100 kr. 2. Dansk Ordbog, Politikens Forlag, 2. udgave 3. Retskrivningsordbogen, Dansk Sprognævn 4. Fremmedordbog, Gyldendals Røde Ordbøger, 1998 5. Fremmedordbogen, Gyldendals Røde Ordbog, 1975 6. Dansk - Tysk. Gyldendals Røde Ordbøger 7. Tysk - Dansk. Gyldendals Røde Ordbøger 8. Dansk - Engelsk. Gyldendals Røde Ordbøger 9. Dansk - Engelsk. Gyldendals Røde Ordbøger 10. Antik Dansk Ordbog. Retstavning her og nu. Udgivet af Degne Distrib, 1987, 1. udgave, 1. oplag Alle bøgerne er yderst velholdte. Pris 50 kr. pr. stk. Sendes gerne.

Munkebo·14. apr.

Få beskedNår der er nye resultater i Ordbøger

Lup med søgeord i
Danske ord der driller

Danske ord der driller

75 kr.

Hardback, 192 sider. Som ny. Sendes gerne, porto = 50 kr. MobilePay. Hedder det udenfor eller uden for, og hvad er forskellen pa højst og højest? Test din viden om det danske sprog. Politikens Danske ord der driller er en lærerig og underholdende opslagsbog med ord og udtryk som man ofte kan være i tvivl om. Bogen har en overskuelig opbygning og er nem at slå op i. Du kan fx hurtigt og nemt finde ud af om det hedder indvilge eller indvillige, eller om begge former er korrekte, om finansiere kan staves med c, og hvad forskellen er på engang og en gang. Derudover er bogen krydret med faktabokse som giver svar på forskellige sproglige spørgsmål. Her kan du bl.a. læse om hvad unbrakonøgle og hindbær har til fælles, og hvorfor folk stadig vælger at kalde deres nystiftede sejlerforening et badelaug når den korrekte form er bådelav.

Valby·20. aug. 2023·

Politikens Forkortelsesordbog

Politikens Forkortelsesordbog

100 kr.

Christan Becker-Christensen & Susanne Keiding. 2.udgave. Hardback, 208 sider. Ny og ubrugt. Sendes gerne, porto = 50 kr. MobilePay. Politikens Forkortelsesordbog giver nøglen til de fleste af de forkortelser, vi bruger i hverdagen, og som vi støder på i aviser, på internettet og i faglitteratur. Bogen giver forklaringer på: • Forkortelser fra en lang række fagområder, fx edb, forsvar, handel, jura, kemi, medicin, musik, søfart, valuta og økonomi • Forkortelser af navne på stater, organisationer, institutioner og firmaer • Forkortelser fra chatsprog og SMS-beskeder Smileys • Forkortelser brugt i almindelig tekst.

Valby·20. maj. 2023·

Politikens Øresundsordbog

Politikens Øresundsordbog

75 kr.

Indbundet, 125 sider. Som ny. Sendes gerne, porto = 50 kr. MobilePay. "Vil du have en kasse?", spørger den svenske kassedame den danske kunde, der er ved at betale for sin mælk og tandpasta. -"Nej tak", siger kunden, "en kasse er måske i overkanten, men hvis du har en pose.". "Kasse" på svensk betyder, som man vil have gættet, bærepose eller indkøbsnet, og altså ikke en kæmpe papkasse - og sådan kan man blive ved! Politikens Øresundsordbog behandler alle de ord, der lyder eller staves helt eller næsten ens, men betyder noget forskelligt. Disse ord bruges og forstås i bedste tro af både danskere og svenskere, men der menes og forstås to vidt forskellige ting, og disse fælder er ikke umiddelbart indlysende i almindelige ordbøger. Øresundsordbogen er det ideelle værktøj til at undgå de sproglige bommerter. Den opstiller alle de lumske fælder, vi danskere kan dumpe i, når vi begiver os over Sundet. De drilagtige ord, "falske venner", er sat op over for hinanden, og ordbogen gør derved opmærksom på lige netop de steder, hvor der er størst risiko for fejl og misforståelser. Ordbogen er opdelt i to dele: En dansk-svensk ordbogsdel og et svensk-dansk register. Hver del består af en dansk spalte og en svensk spalte, hvor ord, der kan misforstås enten stave- eller udtalemæssigt er sat op over for hinanden. Ordbogsdelen indeholder opslagsord, udtale af alle ord, ordklasser, ækvivalenter på det modsatte sprog og eksempler til alle opslagsord. Øresundsordbogen indeholder udover selve ordbogsdelen en lang række bokse med sjove og informative historier om danskere, svenskere og sproglige misforståelser, om interessante etymologier og andre sproglige finurligheder. Et indledende afsnit fortæller om forskellen på rigssvensk og skånsk og om generelle sproglige/grammatiske faldgruber i mødet mellem dansk og svensk. Ordbogen er skrevet af sprog- og mediakonsulent Jonny Sjöberg, der er født i Sverige men siden 1967 har været bosat i Danmark.

Valby·14. maj. 2023·