Mad med Maizena – lille gammel opskriftsbog

Mad med Maizena – lille gammel opskriftsbog

25 kr.

Birthe Uttenthal Jensen – krt. – anslået fra 1965+ - 46 sider – ok stand med patina Rigtigt mange opskrifter velkendte og ukendte retter og kager, f.eks. cacaosuppe, madeirasauce, remouladesauce, æggekage med grønærter, ostesoufflé, bornholmeræggekage, bøf Stroganoff, Otto’s brisselstuvning Ries fiskeret, hornfisk stegt som kylling, halvmayonnaise, sildesalat á la Rosita, svampejægerens stuvning, Ingeborgs moccadessert, sneboller, chokoladesauce, kaptajnens ålefad, kødfars, tryllekonens kager, æbletærte, lagkagebunde, lagkagecreme, chokolade smørecreme, jordbærroulade med flødeskum, Sandy-vafler, vandbakkelser, ostepenge, kærnemælkssuppe, norsk øllebrød, bernaisesauce, sennepssace, blomkålsgratin….. Se også mine øvrige annoncer på f.eks. gammel danmarks- og lokalhistorie og ikke mindst gemt og næsten forglemt musik på dens rette medie: vinyl.....ja, hele slægtens læsestof og musik er i spil.

Frederikshavn·24. apr.

Mesterkokkens Idébog – Rich. Oest Larsen

Mesterkokkens Idébog – Rich. Oest Larsen

30 kr.

M. Normanns Forlag, Odense – 1962 – fast bind – 320 sider - fin stand INDHOLD: FROKOSTRETTER Salater ÆGGERETTER Omeletter Røræg Gratiner RIS- OG MAKARONIRETTER GRØNTSAGER SUPPER FISK Fiskefars KØD Farsretter Indmad Gryderetter Ovnretter FJERKRÆ OG VILDT Vildt SAUCE DESSERTER RESTE-MAD KONSERVES Udenlandske krydderier Danske krydderier JULEMAD julebagværk julefrokosten En af det gamle danske køkkens store læremestre og undervisere deler her rundhåndet ud af sine opskrifter, metoder, rutiner, fif og råd. Mange af retterne er illustrerede med fine fotos – en del i sort/hvid, men også mange i farve. Se også mine øvrige annoncer på f.eks. gammel danmarks- og lokalhistorie og ikke mindst gemt og næsten forglemt musik på dens rette medie: vinyl.....ja, hele slægtens læsestof og musik er i spil.

Frederikshavn·11. apr.·

Mesterkokkens Smørrebrødsbog – R. Oest-Larsen

Mesterkokkens Smørrebrødsbog – R. Oest-Larsen

35 kr.

Normanns Forlag i Odense – 1956 – fast bind – 277 sider – fin stand Illustreret med en række mundvands-drivende fotos af en del af lækkerierne. INDHOLD: SMØRREBRØDETS SKÆRING PYNTEN TIL SMØRREBRØD RÅVARERNES TILBEREDNING SILD OG ANDRE FISK SAMT SKALDYR ÆG, RØRÆG SAMT HENGEMNING AF ÆG INGREDIENSERNE TIL SMØRREBRØDET: -sky -dressing -tilberedning af forskellige ingredienser -mayonnaiser -kolde smørsaucer -salater -originale engelske salater FERSK KØD, FJERKRÆ OG VILDT -leverpostej -vildt SALTMAD OG RØGET KØD DET OVERDAADIGE SMØRREBRØD MED SMÅ KOLDE OG LUNE SAGER RETTER MED KARTOFFELMOS PINDEMAD SANDWICHES NATMAD SMØRREBRØDSIDÉER RAAKOST-IDÉER SERVERING AF SMØRREBRØD -cocktail-party BORDDÆKNING ØL OG SNAPS -behandling og servering af øl -akvavit og brændevin Se også mine øvrige annoncer på f.eks. gammel danmarks- og lokalhistorie og ikke mindst gemt og næsten forglemt musik på dens rette medie: vinyl.....ja, hele slægtens læsestof og musik er i spil.

Frederikshavn·18. jan.

50 gryderetter til hverdag og fest-Eenrets middage

50 gryderetter til hverdag og fest-Eenrets middage

30 kr.

-Eenrets middage- Gerda Andersen og Gunver Nielsen – Arnold Busck – 1955 – krt. Med spiralryg – 60 sider – god stand Overskrifter: Flæskekødsretter Oksekødsretter Kalvekødsretter Fjerkræretter Fiskeretter Grønsagsretter Diverse Salater etc. Blandt de lokkende retter kan nævnes, Amerikansk bankekød, farserede løg, hornfisk stegt som kylling, kalv i karry, klosterret, kotelet á la Cornell, lever florentine, makrel med fyld, maskintorsk, Siddinge grydeål, spinatgratin, sømandsbøf, vegetarens gryde, tunfiskegratin, Aalborg herreret, pyt-i-gryde, klipfiskebudding, indianerragout med nyrer, amagerpie….. Se også mine øvrige annoncer på f.eks. gammel danmarks- og lokalhistorie og ikke mindst gemt og

Frederikshavn·18. jan.