Mega Spileo Syrah vintage 2015

Mega Spileo Syrah vintage 2015

120 kr.

Estate Mega Spileo Syrah vintage 2015 - helt ny flaske fra leverandøren. Pris: 120 kr. normal pris på webshoppen Dionysos-vine.dk 135 kr. Type: rødvin Alkohol 14% Drue: Syrah Stil: tør. Baggrund: Vinen er dyrket på Mega Spileo gården i 780-820 meters højde i Achaia regionen, på halvøen Peloponnes i Grækenland. Vinifikation: Vinen har lagret i mindst 2 år på nye franske egetræsfade efterfulgt af aftapning og lagring i minimum 2 år på flaske. Udseende: Rubinrød og med blå nuancer. Næse: Brombær, pepper tørrede blomster noter af læder, røg, pepper, chokolade, nødder og rosiner. Smag: Kraftig og rund med bløde tanniner og en lang behagelig eftersmag med en pebret afslutning. Drikkes til: Rødt kød, grill, stærke oste. Anvendelse: Vinen er også egnet til opbevaring i flere år. Anmeldelse: den verdenskendte vinanmelder Robert Parker har givet samme vin fra år 2011 91/100 point, hvilket svaret til, at han har vurderet den som værende exceptionel god. Temperatur: Optimal temperatur ved servering - 16-18 grader. OBS: Vinen skal dekanteres 60-90 min før nydelse, for at undgå bundfald og for at sikre sig at vinen når at åbne sig.

Allerød·18. apr.·

Daniel Bouju Reserve Carafe, 3/4 ltr. Daniel Bouju

Daniel Bouju Reserve Carafe, 3/4 ltr. Daniel Bouju

425 kr.

Ny pris kr. 600-700 Daniel Bouju er en lille familievirksomhed, grundlagt i 1805 og beliggende i Saint-Preuil. Huset laver cognac i Grande Champagne, Cognacområdets absolutte “Hjerte”, og råder over 25 ha vinmarker. At besøge Daniel Bouju er som at sætte tiden lidt i stå – hele produktionen foregår i det lille landbohus’ tilhørende lade og – man fristes til at sige – redskabsskur. Daniel Bouju er et stærkt bevis på, at småt er godt – hos ham er masseproduktion og industriel produktion bandlyst. Her er det detaljerne, der tæller: Cognacen destilleres på en 16,5 hl. still og fadlagres på helt nye små fade Limousin-fade, hvorved den tager karakter gennem flere års naturlig udvikling på fad og ikke ved hjælp af kunstige tilsætninger som karamel eller sukker. Daniel Boujus generelle kendetegn er en mørk, finesserig og karakterfast smag, der i VSOP-kvaliteten er rund og fyldig med udviklede tanniner og en lang eftersmag med frugtrige, krydrede nuancer. Forskellen i de forskellige cognacer ligger i lagringen, der er mellem 5 og 80 år, afhængigt af den enkelte produkttype. Herudover fremstiller Daniel Bouju også den for området så kendte specialitet, Pineau des Charentes. Den oprindelige opskrift på Daniel Boujus cognac blev lavet i 1804, og det er stadig den, der danner grundlag for produktionen i dag. Ingen hokus pokus. Men selvfølgelig en lille hemmelighed i fremstillingen. Vil man have kraftig, mørk og tung cognac, skal råmaterialet være sure druer høstet tidligt, og som tidligere nævnt: Ingen tilsat karamel, kun den ægte farve fra fadlagringen. Og så er Boujus cognacer ikke engang dyre – tværtimod!

Odense M·5. feb.·