The Glenlivet 15 År French Oak

The Glenlivet 15 År French Oak

300 kr.

Ny og ubrudt plombering. 70 cl, 40% Speyside er hjertet af Skotland, og floden Livet er hovedpulsåren. I livet dalen ligger Glenlivet destilleriet, som med sit passende navn producerer whisky der passer Speyside-profilen efter bogen. Denne 15-årige aftapning er lavet af whisky, som efter sin primære lagring har gennemgået en efterlagring i friske franske fade, som er lavet af Limousin-eg. Dette giver et unikt lag af kompleksitet og karakter til den klassiske smag af Glenlivet. Et lækkert trin op fra den 12-årige Glenlivet, som viser hvad nogle ekstra år i fadene kan gøre ved destillatet.

Sønderborg·28. apr.

Daniel Bouju Reserve Carafe, 3/4 ltr. Daniel Bouju

Daniel Bouju Reserve Carafe, 3/4 ltr. Daniel Bouju

425 kr.

Ny pris kr. 600-700 Daniel Bouju er en lille familievirksomhed, grundlagt i 1805 og beliggende i Saint-Preuil. Huset laver cognac i Grande Champagne, Cognacområdets absolutte “Hjerte”, og råder over 25 ha vinmarker. At besøge Daniel Bouju er som at sætte tiden lidt i stå – hele produktionen foregår i det lille landbohus’ tilhørende lade og – man fristes til at sige – redskabsskur. Daniel Bouju er et stærkt bevis på, at småt er godt – hos ham er masseproduktion og industriel produktion bandlyst. Her er det detaljerne, der tæller: Cognacen destilleres på en 16,5 hl. still og fadlagres på helt nye små fade Limousin-fade, hvorved den tager karakter gennem flere års naturlig udvikling på fad og ikke ved hjælp af kunstige tilsætninger som karamel eller sukker. Daniel Boujus generelle kendetegn er en mørk, finesserig og karakterfast smag, der i VSOP-kvaliteten er rund og fyldig med udviklede tanniner og en lang eftersmag med frugtrige, krydrede nuancer. Forskellen i de forskellige cognacer ligger i lagringen, der er mellem 5 og 80 år, afhængigt af den enkelte produkttype. Herudover fremstiller Daniel Bouju også den for området så kendte specialitet, Pineau des Charentes. Den oprindelige opskrift på Daniel Boujus cognac blev lavet i 1804, og det er stadig den, der danner grundlag for produktionen i dag. Ingen hokus pokus. Men selvfølgelig en lille hemmelighed i fremstillingen. Vil man have kraftig, mørk og tung cognac, skal råmaterialet være sure druer høstet tidligt, og som tidligere nævnt: Ingen tilsat karamel, kun den ægte farve fra fadlagringen. Og så er Boujus cognacer ikke engang dyre – tværtimod!

Odense M·5. feb.·

Farina Amarone Della Valpolicella Classico 0,75 l

Farina Amarone Della Valpolicella Classico 0,75 l

175 kr.

Vingården ligger i San Pietro i Cariano i hjertet af Valpolicella Classico, det historiske og originale Valpolicella. Valpolicellas stolthed, er det særlige udvalg af druer dyrket i egne vingårde. Lagringen foregår 30 % i store barriqes og 70 % i slavonske vintønder i løbet af de næste 2 år. Dette giver vinen dens fuldstændighed og ædelhed. Farven er rubinrød. Duften er krydret med noter af kirsebær, hindbær og kakao. Farina Amarone Della Valpolicella Classico er en super fyldig, fin og afbalanceret vin der passer perfekt til diverse kødretter, oste samt julemaden. 5 stjerner i Vinavisen uge 51, 2022 som skriver: En dejlig rødvin med en anelse mørke rosiner i duften og med en fyldig, kompleks og fint krydret smag. En Amarone med elegance, rygrad og integreret alkohol. Nyd vinen til kraftige kødretter og cremede oste.

Sønderborg·9. aug. 2023