Få beskedNår der er nye resultater i Kunst

Lup med søgeord i
Kunstfotografi af Rosa Engelbrecht

Kunstfotografi af Rosa Engelbrecht

350 kr.

Kunstfotografi, Rosa Engelbrecht, motiv: Dannebrog, der spejles i vand, b: 40 cm, h: 60 cm Selve fotografiet er fra 1998, måler 29 cm x 44 cm og er monteret professionelt i en alu-ramme. Skal afhentes. Rosa Engelbrecht skriver bl.a. følgende: Motiverne finder jeg hovedsagelig i linjer, detaljer og farver i naturen og de ting vi færdes iblandt. Gennem mine billeder vil jeg gerne vise, at vi i en hektisk og kaotisk tid har brug for at se og opleve den ro og harmoni, som findes i de nære, enkle og ofte oversete ting. Dermed sætter jeg også fokus på værdier vi bør passe på og spor vi efterlader os. Læs mere om Rosa Engelbrecht på http://refoto.dk/ under 'Kontakt'

Fredericia·25. dec. 2022·

Maleri, Christian Zacho

Maleri, Christian Zacho

4.500 kr.

Christian Zacho, Udsigt fra en Søbred, 1898. (70x50cm) Christian Zacho gennemgik en usædvanlig grundig uddannelse. Først skoledes han i den danske landskabstradition, dels på Kunstakademiet, dels hos La Cour, P.C. Skovgaard og V. Kyhn. Hos sidstnævnte tilegnede han sig en ny frihed over for motivet og en storladenhed i udtrykket, der gjorde ham usædvanligt åben over for nye kunstneriske udtryk. 30 år gammel var han i Italien sammen med Anton Thiele, Otto Haslund og Chr. Blache, men nok så afgørende var besøget på hjemrejsen på verdensudstillingen i Wien. Her blev han, fortæller Haslund i et brev, stærkt betaget af de franske landskabsmalere, heriblandt repræsentanterne for Barbizon-skolen. Turen gik snart til Paris, hvor han uddannede sig videre, og hvorfra han sammen med Godfred Christensen og Vilhelm Groth formidlede den ny begejstring for fransk kunst og kultur hjem til Danmark. Sammen med en anden Bonnat-elev, P.S. Krøyer, tilbragte han en sommer i Bretagne. Og hjemkommen til Danmark tilsluttede han sig kredsen af nytænkende litterater og billedkunstnere, der mødtes i foreningen Bogstaveligheden. Z. begyndte tidligt at udstille. Arbejderne fra 1872-73, året for hans første store rejse, må betegnes som særdeles talentfulde. Kunsthistorisk er hans malerier fra Frankrig af stor betydning ikke mindst for forståelsen af de mere berømte malere, der fulgte i hans spor. Z. forblev nemlig trofast mod sin første oplevelse af fransk landskabsmaleri. Det er den lidt ældre generation med Théodore Rousseau i spidsen, der prægede ham, som det er tilfældet med de to kunstnere, han gerne grupperes med, Godfred Christensen og Groth. Impressionistisk påvirkning søger man forgæves efter. Landskaberne fra Fontainbleau er i den henseende karakteristiske, ligesom det store vinterbillede, malet i Bretagne, på Statens Museum for Kunst. Betragter man imidlertid Z.s produktion som helhed, finder man mange træk, der viser ham som en maler i den danske landskabstradition.

Hørsholm·24. dec. 2022

Grafik (Zinkografi), Povl Christensen

Grafik (Zinkografi), Povl Christensen

375 kr.

Grafik (Zinkografi), Povl Christensen 02-06-1909 - 09-07-1977 - Engen ved Hærmdrudes borg Signatur: Povl 68. (indgår i Kastrupsamlingen) B: 65 x H: 85 cm Ovennævnte mål: incl træramme - Nettomål: 39,6 x 59,8 cm. Efter de traditionelle forberedende øvelser på Teknisk Skole blev optaget på Kunstakademiets malerskole. Tre år senere debuterede han på Kunstnernes Efterårsudstilling. I 1930 tog C. springet fra malerskolen til grafisk skole, hvor Aksel Jørgensen var drivkraften bag den både praktisk og teoretisk rettede undervisning. Udrag fra Weilbachs Kunstnerleksikon om kunstneren: "-Også efter 2. verdenskrigs ophør udgik en stadig strøm af billeder fra hans værksted. Det var især den klassiske litteratur, der optog ham. Hans to foretrukne danske forfattere var uden tvivl Blicher og H.C. Andersen. Dem begyndte han med at illustrere, og til dem vendte han gang på gang tilbage. Men også Saxo, Kingo, Brorson, Holberg og Tom Kristensen hørte til hans favoritter...."

Værløse·19. dec. 2022

Grafik (Zinkografi), Povl Christensen

Grafik (Zinkografi), Povl Christensen

375 kr.

Grafik (Zinkografi), Povl Christensen 02-06-1909 - 09-07-1977 - Amlet sover i skoven Signatur: Povl 68. (indgår i Kastrupsamlingen) B: 65 x H: 85 cm Ovennævnte mål: incl træramme - Nettomål: 39,6 x 59,8 cm. Efter de traditionelle forberedende øvelser på Teknisk Skole blev optaget på Kunstakademiets malerskole. Tre år senere debuterede han på Kunstnernes Efterårsudstilling. I 1930 tog C. springet fra malerskolen til grafisk skole, hvor Aksel Jørgensen var drivkraften bag den både praktisk og teoretisk rettede undervisning. Udrag fra Weilbachs Kunstnerleksikon om kunstneren: "-Også efter 2. verdenskrigs ophør udgik en stadig strøm af billeder fra hans værksted. Det var især den klassiske litteratur, der optog ham. Hans to foretrukne danske forfattere var uden tvivl Blicher og H.C. Andersen. Dem begyndte han med at illustrere, og til dem vendte han gang på gang tilbage. Men også Saxo, Kingo, Brorson, Holberg og Tom Kristensen hørte til hans favoritter...."

Værløse·19. dec. 2022