5 ting du skal vide, inden du køber en varevogn

// Erhvervsbiler

Skal bilparken udvides med en varevogn, så er der nogle punkter, som du skal overveje inden du investerer i din næste erhvervsbil. Måske undrer du dig over, hvad forskellen egentlig er på en varevogn, en varebil og en kassevogn? Der er faktisk ikke forskel, da de alle dækker over den samme type bil – altså en (større) bil uden bagsæder.

I stedet for bagsæder, er der et stort opbevaringsrum, hvor der kan være alt fra stakkevis af papkasser til reolsystemer fyldt med forskelligt værktøj og tilbehør. I Danmark er der desuden lovgivning, som er til for at beskytte dig som fører af en varevogn: Det er nemlig påkrævet, at der sættes afskærmning op mellem førerhus og varerum. Det sikrer, at du som fører er bedre beskyttet, når du pludselig skal bremse hårdt op. 

Hvad er dit formål med erhvervsbilen?

Det kan lyde utroligt banalt, men det er vigtigt, at du sikrer dig, at varevognen passer til dit (erhvervs) behov. Der er mange, som ikke har sat sig godt nok ind i det, hvilket betyder, at de kører rundt med overlæs – de har ganske simpelt undervurderet, hvor stor en lasteevne, de har behov for. Det kan blive en rigtig dyr affære, hvis man bliver stoppet af politiet, så for din egen skyld – køb en bil med de rette dimensioner, samt den rette lasteevne. 

Se varevogne fra Mercedes

Hvordan skal din varevogn betales/finansieres?

Der er mange måder at anskaffe en varebil på – du kan vælge operationel leasing, finansiel leasing eller kontaktkøb. Den bedste løsning afhænger af din forretning og derfor anbefales det, at du får hjælp af en ekspert til at vælge den bedste løsning for dig og din virksomhed. Det er vigtigt, at du ikke overskrider den hårfine grænse mellem at nedbringe virksomhedens omkostninger og fortsat fleksibilitet. Sørg for, at du har øje for virksomhedens generelle behov i det daglige, samtidig med, at du sikrer en sund bundlinje. 

Varevognen skal passe til virksomhedens image

Førstehåndsindtryk er Alfa og Omega! Hvis du gerne vil have, at din virksomhed bliver taget seriøs, så skal du ikke køre rundt i en gammel rustbunke som ryger fra begge ender. Hvis du kommer anstigende i et køretøj, som ikke ser ud til at være pænt og sikkert, så ser kunden, samarbejdspartneren eller din kommende medarbejder allerede skævt til dig – og dét skal der meget til at rette op på. 

Iveco varevogne til salg

Vær opmærksom på de løbende omkostninger

Alle ved, at en bil kører x antal kilometer pr. liter, men det er ikke det eneste, man skal være opmærksom på ift. løbende udgifter. Disse er blot udvalgte områder, som du skal være bevidst om, når det kommer til økonomien omkring til erhvervsbil: Intervallet af km mellem service, dækskifte og -slid, slid på bremser, bilens levetid, omkostninger for almindeligt vedligehold, samt gensalgsværdien. Hvis du allerede har en bil, så prøv at lægge de forskellige omkostninger sammen – så får du et bedre overblik over, hvor dyr den reelt er i drift. Det er lettere at holde rent end at gøre rent, som ordsproget lyder – jo bedre stand, du holder din bil i, jo kortere nedetid har du, når den endelig skal til service eller lignende. 

Se udvalget af VW Transporter

Skal du køre meget?

Hvis du skal køre meget, så er det værd at bruge energi på at overveje komfort og køreglæde. Det hænger også sammen med, hvor tilbøjelig du er til at passe på den; hvis det er en bil, som du er glad for, så er både du og dine medarbejdere mere tilbøjelige til at passe på den og sørge for, at den er i god og præsentabel stand. Hvis du derimod har sparet for meget, købt lidt for billigt og lidt for gammelt, så ender du hurtigt med at køre rundt i en skrammelkasse, hvilket vil gå ud over din virksomheds image. Det er også en god idé at overvejer, om lækre ting som f.eks. aircondition skal være et krav – det giver så meget mere glæde, når du eller dine medarbejdere skal køre rundt på vejene.