Byer

Områder

Lande

For hurtig søgning indtast
annonce id: 42490816
i søgefeltet og klik søg

Emil Eckoldt, Suhl. Kaliber 16

Kr. 5.000,-
Tilbud på lån - ansøg her
Beskrivelse:
Helt usædvanlig let og smækker lille kaliber 16/65. Dette er en helt utrolig veludført bøsser fra den lille bøssemager Emil Eckoldt i Suhl. Bøssen er på alle måder udført i bedste kvalitet, med mangel lækre detaljer. Som feks navn, og "Sicher" henover den automatiske sikring ilagt i guld. Graveringerne er klassiske scrolls. Løbene er 75 cm lange, og borede 1/4 & 3/4. De er udført i det bedste stål de tyske bøssemagere kunne bruge, nemlig " Excelsior Witten"
Den har naturligvis ejectors.
Den har signalstifter for spændte haner, skjult Greenerlukke, skråtstillede aftrækkere og rosét i horn som afslutning på pistolgrebet.
Dette våben er perfekt hvis du er træt af at slæbe rundt på en tung kanon, den vejer nemlig kun 2541 gram! Og er i alle detaljer scaleret ned i forhold til en kaliber 12. Faktisk tror de fleste der får den i hænderne, at det er en kaliber 20.
Et godt eksempel på bøssen størrelse, er at basculen måler 35 mm i bredden!
Den er uden rust og slør, dog har den en "plet " på højre løbs underside, hvor bruneringen er slidt igennem. Jeg tror der måske engang har været glemt en smule blod her, og det har så sat sit spor på bruneringen her. Det er naturligvis kun et kosmetisk problem.
Jeg vil tro at bøssen er ca 100 år gammel. Herr Eckoldt døde i 1930 og var mest produktiv op til 1. verdenskrig.
Det er med blødende hjerte jeg sætter den til salg, men der skal ryddes lidt ud i skabet.