Ta’ et lån uden om banken med et pantebrevslån

// Annoncørbetalt indhold

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Penge kan være et stort omdrejningspunkt hos de fleste af os, og i nogle perioder kan pungen være mere tom end andre. Der kan ofte opstå et behov for at tage et lån til for eksempel en renovering, et hus, en uforudset udgift eller lignende. Det kan være svært at få en aftale om lån med banken, men der findes heldigvis andre alternative muligheder for at optage et lån. Du kan for eksempel pantsætte din bolig med et pantebrevslån, og det er også muligt at lave et pantebrevslån uden om banken som lån til boligkøb. Med denne artikel får du et par gode råd til dit pantebrevslån uden om banken. 

Hvad er et pantebrevslån?
Lad os starte med hvad et pantebrevslån er. Pantebrevslån anvendes i forbindelse med finansiering af et boligkøb, hvor låneudbyder tager sikkerhed i den købte ejendom. Dette er et alternativ til at optage et boliglån i en bank og realkreditinstitut, da det for nogle danskere er meget svært at blive kreditgodkendt hos de traditionelle udlånere. Selvom alternativet ikke er den billigste låneform, så er det fortsat det bedste alternativ, hvis du ikke kan få godkendelse på at optage et realkreditlån. 

Navnet pantebrevslån kommer således af, at du tinglyser et pantebrev i ejendommen ved optagelsen af lånet. 

Renten på pantebrevslån
Renten på pantebrevslån er lidt dyrere end ved optagelse af et lån i en bank og realkreditinstitut. Du kan dog nøjes med ét stort lån, da du kan få op til 95% finansiering med et pantebrevslån. Renterne ligger typiske i niveauet af 5-9%. Renterne varierer afhængig af, om der er tale om variabelt- eller fastforrentede lån. Renten på pantebrevslån med variabel rente ligger i niveauet 5-7%. Renten på fastforrentede pantebrevslån ligger i niveauet 7-9% for tiden. Rentens størrelse fastsættes typisk af de enkelte pantebrevsinvestorer ud fra faktorer som låntagers økonomi, ejendommens stand, ejendommens beliggenhed, lånets løbetid og en række andre faktorer. 

Årsager til at vælge et pantebrevslån
Som hovedregel bør du først søge om et pantebrevslån, hvis du ikke kan få et realkreditlån. Nedenfor vil vi gennemgå de seks største årsager til at folk vælger et pantebrevslån: 

  1. Man er blevet afvist i banken grundet for lav pris 
  2. Man er blevet afvist i banken grundet ejendommens beliggenhed
  3. Man er blevet afvist i banken grundet dårlig kreditscore
  4. Man er blevet afvist i banken grundet lavt rådighedsbeløb
  5. Man er blevet afvist i banken fordi man er selvstændig
  6. Fordi man ønsker et gennemskueligt lån
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.