Sådan registrerer du dit domæne
// Annoncørbetalt indhold
Samarbejde med GulogGratis branded content
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Når du har et domænenavn, har du et sted hvor du “hører hjemme” på internettet. Du kan se det ligesom din egen adresse. Du kan have et domænenavn til mange forskellige ting. Det kan være til din virksomhed, til en blog, til et projekt, eller måske for at promovere dig selv hvis du eventuelt er maler, sanger, skulptør eller noget helt andet. Det er faktisk både billigt og rimelig simpelt at finde hoved og hale i domæneregistrering. Folk vælger at registrere et domæne af flere forskellige grunde; Det kan være for at skabe en identitet online eller for at have en professionel virksomheds e-mail adresse på eget domæne. Der er også nogle der køber domæner som en investering, hvis de vurderer at et givent domæne vil blive penge værd i fremtiden, når en stor virksomhed vil købe domænet. En ting der er vigtig at huske på omkring domæner er at de unikke. Det vil sige at der kun kan findes ét domæne i hele verden med et givent navn. Derfor er det vigtigt at du skynder dig at registrere dit domæne, hvis altså det er ledigt.
Domæneregistrering
Man registrerer et domænenavn hos en hosting udbyder. Der findes mange forskellige hostingudbydere, så tag gerne et kig på nettet og find den du synes bedst om. Når du har valgt et domænenavn og registreret det, ejer du det i et år, derefter skal registreringen fornyes. Der er dog nogle hosting udbydere, som eksempelvis one.com, der automatisk fornyer din domæneregistrering. Så hos nogle udbydere skal du selv sørge for at forny det, til gengæld behøver du ikke at gøre noget hvis du ikke længere vil eje domænet, så lader du simpelthen bare være med at forlænge det. Hos andre udbydere bliver det automatisk forlænget, og skal altså gøre en aktiv handling hvis du ikke længere ønsker at eje domænet.
Hvilke regler gælder for domænenavne
Der er ikke ret mange regler når det handler om at registrere et domænenavn, så du er faktisk fri til, stort set, at registrere hvilket som helst domænenavn, så længe det er ledigt. De eneste “begrænsninger” der er, er følgende:
- Det må kun bestå af små bogstaver, bindestreger og tal. Hvor mange af hver, og hvilke, er helt op til dig.
- Minimumslængden er tre karakterer, og det er udover domæneendelser.
- Maksimumlængden er 64 karakter, men det anbefales ikke at lave et domænenavn der er alt for langt, fordi så kan folk have meget svært ved at huske det.
- Nogle enkelte domæneendelser kan kun bruges hvis dit firma er bosiddende i det land - .dk er et af dem.
En sidste ting du bør huske på, er ikke at træde andre virksomheder over fødderne. Hvis du vælger et domænenavn der ligger alt for tæt op af et andet firmas navn, kan du risikere at blive sagsøgt, og det kan gå hen at blive meget dyrt, så det er bedre at være sikker fra starten.
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold