Har dit barn svært ved matematik? Sådan kan du hjælpe

// Annoncørbetalt indhold

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Mange børn har svært ved matematik, og nogle oplever, at er de først kommet bagud fagligt, er det svært at få indhentet de andre i klassen. Som forældre er det ikke sjovt at stå på sidelinjen og ikke føle, at man kan hjælpe sit barn med matematik. Især, hvis barnet slet ikke er motiveret for at lære det, kan det være svært. Derfor får du her to gode råd til, hvordan du måske kan hjælpe dit barn, så plus, minus, ligninger og integralregning er lidt lettere at få lært.


Lektiehjælp

Børn er ikke de eneste, der har svært ved matematik. Det har mange voksne nemlig også. Særligt, når barnet kommer op i de lidt ældre klasser, kan det være svært som forældre at hjælpe med matematikken. En løsning kan derfor være privat matematik lektiehjælp. Her er du sikker på, at dit barn får kompetent, faglig hjælp til lige præcis de ting, der udfordrer dit barn, hvad enten det er på folkeskoleniveau eller gymnasieniveau. At du selv har svært ved at hjælpe dit barn med matematik lektierne, er ikke den eneste situation, hvor de kan være en god idé med hjælp udefra. Mange forældre og børn oplever nemlig konflikter, når der skal laves lektier, især hvis forældrene bliver frustrerede over, at barnet har svært ved lektierne. I sådan en situation kan du også overveje at skaffe dit barn målrettet og pædagogisk matematik hjælp.


Matematik i hverdagen

Har du overskuddet og muligheden for det, så integrer matematik i jeres dagligdag. Dette råd er særligt relevant, når børnene er små, for det er langt lettere at bruge matematik i hverdagen, når det drejer sig om plus og minus frem for differentialligninger. I køkkenet kan man bruge plus og gange i opskrifter til for eksempel at bage dobbelt så mange boller, som opskriften angiver. På indkøbsturen til fredagsslikket kan barnet bruge plus og minus til at regne sig frem til, hvor meget slik der er råd til. Med legetøj, som de populære Magna-Tiles, lærer barnet let om geometri, for eksempel de forskellige former og symmetri. Der findes derudover både brætspil og apps til iPad, hvor matematik er en del af spillet, så det pludselig bliver sjovt at lære. Børn lærer nemlig godt, når de leger i mens. Jo mere, du kan gøre matematik en naturlig del af barnets hverdag, des mere giver det måske også mening for barnet, at matematik er vigtigt at lære.
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.