Grusforvirret? Her er, hvad du kan bruge dit grus til

// Annoncørbetalt indhold

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Hvilke former for grus skal du vælge til hvilke opgaver? Hvor granitskærver oplagt kan spredes på gårdspladsen, tvivler du måske på, hvor du skal bruge ærtesten, stabilgrus, nøddesten eller pigsten? Dybest set kan du bruge alle disse stensorter til overfladelag af grus, men det er ikke deres primære formål. Her kan du blive klogere på grustyper og deres konkrete anvendelser.
 

Granitskærver kan være et alternativ til flis

Værd at nævne om granitskærver er, at du kan finde dem i forskellige farvemiks, hvilket gør det muligt at eksperimentere med flere farvekombinationer. Desuden kan dine granitskærver foruden gårdspladsen bruges i bede som erstatning for flis, hvis du ønsker at værne mod ukrudt eller holde visse skadedyr væk fra planterne. Skærverne er derfor temmelig alsidige.
 

Ærtesten er gode til indkørsler

Hvad så med ærtesten? Ærtesten kan du også bruge ude i haven, men deres værdi bliver allermest synlig, når de anvendes i indkørsler. Stenene har nemlig en fin kornstørrelse og er ofte et billigere alternativ til granitskærver. Forskellen i pris på grus er især værd at skele til, når målet er at bruge grus steder, hvor biler spreder gruset, så gruslaget med tiden går tabt.
 

Læg holdbare underlag med stabilgrus

Stabilgrus bruges til fundamenter, hvilket lidt fremgår af navnet. Blandinger med stabilgrus består af sten med vidt forskellige kornstørrelser, og idéen er, at du før fx fliselægning sørger for at lægge et lag stabilgrus, så fliserne ikke synker ned i jorden. Dette er værd at undgå, da den slags fordybninger i et fliselag både er grimt at se på og decideret farligt at snuble over.
 

Dekorér dit blomsterbed med nøddesten

Nøddesten – hvad gør du så med dem? De er gode til blomsterbede eller krukker, selvom du selvfølgelig også kan bruge dem til indkørsler. Stenene er i modsætning til granitskærver meget dekorative, da blandinger af nøddesten ofte findes med vidt forskellige stentyper og farver. Desuden kan stenene rent praktisk give effektive drænlag, som nedbør kan sive bort i.
 

Få en flot gabionvæg med pigsten

Endelig kommer pigsten, hvor de forskellige blandingers enkelte sten ofte har større diameter end fx nøddesten. Pigsten er flotte nok til at være dekoration i sig selv – modsat andre typer grus, der i bedste fald kan være et supplement til fx planter. De kan derfor både spredes om et springvand eller bruges til gabionvægge. Grus er ikke kun én ting, men et væld af produkter.
På nettet kan du sammenligne priser og finde rette tilbud.
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.