Det skal du overveje før du køber en elevationsseng

// Annoncørbetalt indhold

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Når man skal vælge en seng til soveværelset, så gælder det om at vælge en seng, som man glæder sig til at lægge sig ned i hver eneste nat. Den skal kunne støtte ordentligt, samtidig med at den skal passe ind i soveværelsets indretning og forskønne rummet. Det giver nemlig det bedste sovemiljø, og kan være med til, at man vågner udhvilet og opfrisket om morgenen. 


En af de senge, som tilbyder den bedste støtte og komfort i løbet af natten, er en elevationsseng, og det er en sengetype, som danskerne inden for de seneste par år virkelig har føjet øjnene op for. Her får man nemlig madrasser med utrolig støtte og komfort, samtidig med at man får en sengeramme, der tilbyder ekstrem fleksibilitet. Men selvom elevationssenge generelt er fantastiske at sove i, så går det ikke, at man bare køber den første seng, man ser. Der er nogle ting, som er værd at overveje, før man køber en elevationsseng.


3 fordele ved elevationssenge


En elevationsseng er generelt et rigtig fornuftigt valg af seng, fordi man med en elevationsseng får en stor fleksibilitet i forhold til den støtte, som man har brug for, at sengen yder. Med en elevationsseng kan man nemlig hæve hovedet eller fødderne alt efter ens behov. Hvis man fx læser meget i sin seng, eller bruger aftenerne på at se tv, så er det en rigtig god ide med en elevationsseng, hvor man kan hæve hovedet.


Derudover bliver de fleste elevationssenge også skabt med fokus på madrassen, som opbygges med et vælg af komfortzoner. Det giver nogle ekstremt ergonomiske madrasser, som kan aflaste kroppen korrekt, mens man sover. Det gælder især områderne omkring knæ, hofte og skulder.


Til sidst er det også sådan, at mange af de bedste elevationssenge faktisk produceres af danske firmaer. Det betyder, at man både kan være med til at støtte dansk erhverv, og samtidig ikke skal vente i evigheder på, at ens seng bliver leveret. 


Overvejelser før købet af en elevationsseng


Der er altså mange fordele ved en elevationsseng, men det gælder selvfølgelig stadig om at finde den seng, der passer bedst til dig, og derfor er det en god ide at have gjort sig nogle overvejelser om sengen, før man køber den.


Det gælder især om at finde ud af, hvor blød eller hård en seng, man har brug for. Det kan nemlig være meget forskelligt fra person til person. Uanset hvilken hårdhed man har brug for, så er det dog en dog ide at vælge en seng med pocketfjedre eller multipocketfjedre, fordi disse giver den bedste støtte i løbet af natten, og har generelt flere fjedre per kvadratmeter end fx madrasser med posefjedre. 


Derudover er det en god ide at overveje, hvilke funktioner ens seng skal kunne indeholde. I dag kan man fx få elevationssenge, der kan betjenes via app. Det kan man fx med en Jensen Ambassadør Dream elevationsseng, som både kan styres via en app, trådløs fjernbetjening og endda også via stemmen. Derudover kan man også indstille sengen og gemme disse indstillinger, så man nemt og hurtigt kan få sengen til at støtte præcist, som man har brug for nat efter nat.


Slutteligt er det en god ide at være opmærksom på, at topmadrassen ligeledes gør utrolig meget for ens søvn. Topmadrasser er oftest lavet af enten latex eller memoryskum, som har forskellige kvaliteter. Har man tendens til at fryse om natten, så er det en god ide med en topmadras af memoryskum, for denne holder nemlig på varmen. Har man det derimod varmt om natten, så er det en god ide med en latex topmadras. Den er nemlig god til at ventilere.


Hvilken slags elevationsseng, skal man vælge?


Den elevationsseng, som man skal vælge, kommer altså meget an på ens individuelle behov, og ofte er man nødt til ikke kun at overveje en specifik elevationsseng men i stedet overveje en kombination af elevationsseng og topmadras. 


Uanset hvilken elevationsseng man ender med at vælge, gælder det om at vælge en seng med så mange komfortzoner som muligt. Det giver nemlig den bedste aflastning af kroppen i løbet af natten.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.