Det skal du gøre hvis du taber din harddisk

// Annoncørbetalt indhold

Denne tekst indeholder sponsoreret indhold

I en travl og hektisk hverdag kan der desværre opstå uheld. Man har altid computeren med på transport til og fra arbejde og skole, og det er ikke unormalt, at man lige tager den frem, når der er lidt tid til overs. Under alt dette er der muligheden for, at man taber computeren, eller at den på anden måde bliver udsat for slag eller skade.
Elektronik som en computer er jo desværre ofte lidt skrøbeligt, og at tabe den kan derfor hurtigt komme til at blive en katastrofe – for hvad sker der med harddisken, når man taber computeren, og hvad skal man gøre, hvis man ikke vil miste alle sine filer?

Er der skade på harddisken?
Har du tabt din computer, så vil der altid være en chance for, at den stadig kan starte op uden problemer. Her kan du få den i gang og begynde at se, om alting kører som normalt. Du vil dog i nogle tilfælde opleve, at der er sket en skade på computerens harddisk – for særligt ældre typer harddisk kan være meget følsomme overfor slag, da der er mange bevægelige dele.
Det er dog ikke kun ved tab og slag, at en harddisk kan tage skade. Det kan også være overophedning, overbelastning eller bare generelle fejl. I disse tilfælde vil du skulle foretage samme problemløsning.
Løsningen på dine problemer med harddisken vil typisk være en datagendannelse – hvis harddisken er skadet og ikke kan reddes, så har du nemlig i mange tilfælde stadig muligheden for at redde de filer, du har liggende på den. Du skal derfor ikke være bange for, at alt dit arbejde, dine familiefotos eller andre vigtige filer er gået tabt.

Gendan data
Når skaden er sket, og harddisken er død, så er der nemlig stadig nogle måder, hvorpå man kan redde de filer, der ligger på enheden. Dette kaldes typisk for Data Recovery, som også på dansk går under navnet datagendannelse. Det handler om at tilgå harddiskens data, hvorefter man prøver at redde filerne derfra, hvor man typisk vil overføre dem til en ekstern harddisk. Det er en ret omfattende proces, og det kan tage mange timer, og i nogle tilfælde flere dage, men hvis det lykkes, så er der ingen tvivl om, at det vil være det hele værd.
Selve processen for dette kan være meget kompliceret, og det anbefales ikke, at det er noget, man selv kaster sig ud i. Der er nemlig en risiko for, at man kan forværre situationen, og at man derved mister filer, som ellers kunne have været reddet. Det bedste valg vil derfor i disse situationer være at kontakte professionelle, som ved, hvordan opgaven bedst muligt skal løses.

Kontakt eksperter
Det er derfor altid den bedste løsning at kontakte en kvalificeret reparatør, som PC Service Center, som specialiserer sig i al slags service af PCs og Macs, herunder også Data gendannelse fra harddisks. Her får du nemlig eksperter, som har forstand på opgaven, og som har løst den mange gange før. De vil hurtigt kunne danne sig et overblik over skaderne, og de vil derfor kunne vurdere allerede fra start, om det vil være muligt at redde dine filer. Vælger du dette, så har de netop også kvalifikationerne til at gøre det, og de vil sørge for at få dine filer flyttet over på en ekstern harddisk, så du kan få dem med hjem igen, når arbejdet er slut.
Har de ikke muligheden for at redde dine filer, så vil de i stedet tilbyde at sende harddisken til deres samarbejdspartner Ibas, hvor de er i stand i stand til at redde filerne i selv de mest komplekse sager.

Denne tekst indeholder sponsoreret indhold 

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.