Blæk vs Lasertoner: Hvad er forskellen, og hvordan træffer man et valg?

// Annoncørbetalt indhold

Samarbejde med GulogGratis branded content

 Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Kender du forskellen mellem toner og blækpatroner? Hvis ikke, er du ikke alene. Mange mennesker kender ikke forskellen eller antager, at de er det samme. Både toner og blækpatroner er vigtige forbrugsstoffer til printere. Selvom de kan virke ens, er der nogle vigtige forskelle mellem toner og blæk, som brugerne skal være opmærksomme på.
Forskellen mellem toner og blækpatroner
En af de vigtigste beslutninger, du skal træffe, når du køber en printer, er, hvilken type patroner den bruger: toner eller inkjet. Men hvad er forskellen?
Tonerpatroner indeholder et fint pulver, der, når de opvarmes, smelter og smelter sammen til siden. Blækpatroner, på den anden side, indeholder flydende blæk, der dispenseres på papiret.
Toner ses generelt som mere effektiv, fordi den producerer skarpere og mørkere tekst end blæk. Det bløder heller ikke igennem papiret så meget som blækket gør, hvilket gør det til et bedre valg for dokumenter, der vil blive set af andre. Brother toner er et godt valg, da det er meget overkommeligt og af god kvalitet. 
Blæk er generelt billigere end toner, men ulempen er, at det kan udtværes eller falme over tid. Derudover kan blæk forårsage udskrivningsproblemer, hvis der er for meget fugt i luften.
Sådan træffer du valg
Når det kommer til hjemmeprintere, er inkjet-modeller langt den mest populære type. Inkjet-printere bruger små mængder blæk til at udskrive billeder og tekst på papir. Fire farver bruges typisk i inkjetprintere: sort, cyan, magenta og gul. De har tendens til at være billigere end laserprintere, og de gør et godt stykke arbejde med at udskrive billeder og grafik. En ulempe ved inkjet-printere er dog, at de bruger blækpatroner, som skal udskiftes eller genopfyldes oftere end tonerpatroner. Dette kan være lidt af en plage, men heldigvis er der et par ting, som forbrugerne kan gøre for at reducere den hyppighed, hvormed de skal udskifte deres blækpatroner. Prøv først at udskrive i sort/hvid, når det er muligt, da dette vil bruge mindre blæk end farveudskrivning. For det andet skal du investere i blækpatroner af høj kvalitet, da de holder længere end billigere alternativer. Sørg endelig for at rense printhovederne regelmæssigt, da dette vil hjælpe med at forhindre tilstopning og forbedre udskriftskvaliteten. Ved at følge disse enkle tips kan du holde din inkjetprinter kørende i mange år fremover.
Hvis du leder efter en printer, der vil spare dig penge i det lange løb, er en laserprinter en vej at gå. Tonerpatroner har en tendens til at holde meget længere end blækpatroner, så du behøver ikke at udskifte dem så ofte. Dette betyder, at selvom du skal foretage en større investering i toner på forhånd, vil den i sidste ende være mere omkostningseffektiv end en inkjetprinter. Laserprintere er også ideelle, hvis du har tendens til at udskrive mest tekstbaserede dokumenter. De kan udskrive tekst to eller endda tre gange hurtigere end de fleste inkjet-printere, så du får dit arbejde gjort hurtigere.
Hvis du laver meget udskrivning i store mængder, vil en tonerbaseret printer sandsynligvis være den bedste investering. Men hvis du har et stramt budget eller ikke laver meget udskrivning, så kan en inkjetprinter være den bedre løsning. I sidste ende er valget dit - så afvej dine muligheder nøje, før du træffer en beslutning.
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.