Fritid

958
Pestmuren. Af André Brink

Pestmuren. Af André Brink

65 kr.

Hæftet/uopskåret På fem dage af en planløs rejse rundt i Sydfrankrig søger en farvet sydafrikansk kvinde at afklare sine følelser både for alt det, hun har forladt: hjemlandet, apartheid, ægtemand og for den hvide afrikaner, der ønsker at gifte sig med hende. 1. udgave fra 1985 ISBN: 87-7560-696-8 Vægt: 487 gram

6200 Aabenraa
i dag
 Søger Fjernstyret nitro bil

Søger Fjernstyret nitro bil

1.000 kr.

Søger en fjernstyret nitro bil med alt,skal kunne køre Max 1000 kr

9800 Hjørring
i dag
SØGER: Mitski i Vega den 10.5.22

SØGER: Mitski i Vega den 10.5.22

500 kr.

Søger 2 billetter til MITSKI i VEGA den 10.5.22

5863 Ferritslev Fyn
i dag
Tre seje prinsesser!

Tre seje prinsesser!

392 kr.

I et kongerige langt, langt borte ...En grusom trold forårsager tumult og spektakel, vælter skovens træer og skræmmer alle og enhver (især ridderne!).Se , det er lige en sag for tre seje prinsesser!Mød tre fabelagtige og modige prinsesser i et eventyr fuld af fare, heltemod og dødbringende dans!En herlig historie, der indeholder alt det, der hører til i et rigtigt eventyr: prinsesser, trolde og forhindringer. Men også nogle helt uventede drejninger. En historie om at holde sammen, søge eventyret og gøre det umulige.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk
Black Pink billetter

Black Pink billetter

1.500 kr.

2 stk Black pink koncert den 15 dec I København Pris er for 2 stk siddepladser Sælges her fordi de er købt på resale ticketmaster og derfor ikke kan gen søges der . Men de kan godt overdrages i jeres navn . Normal prisen for disse billetter er kr 985 stk

7840 Højslev
i går

Venja del 2 " Hemmeligheden

363 kr.

Ny letlæst fantasyserie af Gry Kappel Jensen Venja lever et ensomt liv på et stort slot. Hendes eneste ven er barnepigen Inge, som er forsvundet. Sammen med det talende egern Rana prøver Venja at finde Inge igen. Deres søgen leder Venja steder hen, hun aldrig har været før. Og på sporet af ting, der indtil nu har været holdt skjult for hende.  Serien om Venja er spænding, eventyr og magi til læsere fra 8 år og op. Bøgerne er skrevet i lix 10 og er illustreret af Andreas Erstling. Bagerst i hvert bind er der et faktaopslag samt en tegnevejledning, hvis man selv har lyst til at tegne en af karaktererne fra bogen. Gry Kappel Jensen er forfatter til flere bøger for børn og unge, blandt andet fantasyromanerne i Rosenholm-trilogien: Roser og violer, Forglem mig ej og Natskygge. Gry oplevede ofte at møde læsere, som var lidt for unge til bøgerne om Rosenholm Kostskole, men som stadig efterspurgte spændende bøger om magi, og derfor skrev hun den eventyrlige serie om Venja. Serien er på 6 planlagte bind: 1: Pagten (udkommer 13/9 2022), 2: Hemmeligheden (udkommer 13/9 2022), 3: Forbandelsen (udkommer efterår/vinter 2022), 4: Børnene i skoven (udkommer efterår/vinter 2022), 5: Slottets herre (udkommer 2023), 6: Troldmandens hjerte (udkommer 2023).

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Jeg hedder Zero

229 kr.

Zero er snart fjorten år. Han har aldrig rørt et andet levende væsen. Han har aldrig oplevet kulde eller varme, og han ved ikke, hvad blæst eller sne er. Zero er vokset op i Verden, et beskyttet miljø, hvor han er opdraget, trænet og uddannet til at kæmpe ved hjælp af droner, ramme og udslette målene. På sin egen specielle måde er Zero lykkelig. Da Verden en dag slukkes, og alt bliver mørkt, tror Zero, at det drejer sig om en ny, stor eksamen. Han søger efter døre, og uden at ville det kommer han ud.    Fra den virtuelle Verden, han er vokset op i, kommer han ud i den virkelige Verden, hvor det sner, og det er koldt, og hvor man ikke kommunikerer gennem en skærm. Der er intet, han kan genkende. Her begynder en anden historie om Zero. Han sendes på en flugt, der stadig bliver farligere, væk fra dem, der har opdraget ham. Her må han begynde at forstå grunden til sin eksistens og finde en måde, hvorpå han kan leve i den virkelige verden. Denne komplicerede verden, hvor ude og inde, smag og lugte, kærlighed og oprør eksploderer omkring ham. Og så valget. Vende tilbage? Eller konfrontere et nyt liv? I hvilken verden hører Zero til?         Uddrag af bogen  Jeg kan ikke lide det. På den måde er det virkelig alt for mørkt, og det er aldrig sket før. Nogle gange er det sket, at lyset forsvandt i nogle minutter, men i hjørnet af loftet, blev der så øjeblikkelig tændt nogle små, blå lamper, der kunne vise omridsene af tingene. Det er de samme, der forbliver tændte, når jeg sover. Og i de tilfælde taler Madar med mig for at berolige mig. Nu er det derimod mørkt. Der er helt stille. På en måde er det ikke så mærkeligt: Også om natten er der stilhed i Verden. Men sådan helt uden lys, er også den stilhed alt for stille. Først og fremmest har mørke og stilhed aldrig passet sammen. Ikke før nu. Jeg har besluttet mig: Der er ikke længere nogen ide i at stå stille. Jeg har ventet alt for længe. Jeg må gøre noget. Ja, nu bevæger jeg mig. Jeg bevæger mig. Jeg bevæger mig med sikkerhed. Hvis jeg bare vidste, hvad jeg skulle gøre.             Om forfatteren   Luigi Ballerini er født i Sarzano, Italien, i 1963. Han har studeret og bor i Milano, hvor han arbejder som psykoanalytiker. I 2014 vandt han Premio Andersen for bedste børnebog i kategorien 9-12 år. I 2016 modtog han Premio Bancarellino for  Jeg hedder Zero .

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Metamening

259 kr.

Metamening handler om hvordan mennesker skaber mening. I dag søger mennesker at realisere det meningsfulde liv på flere og flere områder, både i privatlivet og på arbejdet. Mening er således i centrum for menneskers liv, men hvad er mening egentlig for noget, og hvad er det, vi gør, når vi skaber mening? Metamening viser, hvorledes der findes fællesmenneskelige måder at skabe mening på, som skaber vores tanker og følelser, og som vi bruger til at forstå andre med. Metamening er først og fremmest en praktisk filosofibog, som anviser teorier og metoder, hvormed man kan udvikle en større selvindsigt i sin egen livsfilosofi og meningsudvikling. Bogen behandler emnerne: personlig livsfilosofisk udvikling, kommunikation, etik, organisationsudvikling og samfundsudvikling samt anviser metoder til livsfilosofisk vejledning. At have indsigt i menneskers måder at skabe mening på kan blive en afgørende faktor for, om menneskeheden formår at skabe en global fredelig sameksistens og tilpasse sig klodens økosystem.          Uddrag af bogen   "Dit liv er dit eksperiment, og det er din livsmening, du eksperimenterer med. Uden at vide noget om, hvad mening er, og hvordan mening forandrer sig, risikerer man at blive styret af mening. Med indsigt i metamening forstår man bedre, hvordan bevidstheden virker. Målet er at opnå en selvopmærksomhed rettet mod de forudsætninger, man skaber sit liv ud fra."  Metamening s. 12          Om forfatteren   Alex Riel (f. 1962) er cand.mag. i filosofi og forfatter til flere bøger om livsfilosofi. Alex Riel arbejder som foredragsholder og uddanner filosofiske vejledere, hvor forståelsen for menneskets livsfilosofiske udvikling er i centrum. For Alex er livsfilosofi ikke kun et fag, men en måde at leve på.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Matematik for lærerstuderende - Tal, alg...

360 kr.

I anledning af den seneste reform for læreruddannelsen, LU13, er Matematik for lærerstuderende nu blevet målrettet de nye krav, og omfanget af systemet er tilpasset modulopbygningen og fagets reducerede timetal. Tal, algebra og funktioner 4.-10. klasse præsenterer fagligt og fagdidaktisk materiale samt tilhørende arbejdsopgaver af et omfang, der på de fleste læreruddannelser vil svare til to moduler efter LU13. Bogens første del omhandler Talsystemer og regneprocesser og den anden del Algebra, funktioner og modellering. Den såkaldte stofdidaktik, der er knyttet til bogens faglige emner, findes i særlige kapitler, mens det fagdidaktiske stof, der er fælles for al matematikundervisning, skal søges i to andre bøger i systemet: Fagdidaktikken findes i Delta, og bogen My dækker elever med særlige behov. Til den studerendes øvrige arbejde med undervisningsfaget Matematik 4.-10. klasse er udgivet bøgerne Geometri 4.-10. klasse og Stokastik 1.-10.klasse. I Tal, algebra og funktioner 4.-10. klasse indledes hvert kapitel med en liste over de vigtigste mål for arbejdet med det pågældende kapitel, og det rundes af med en opsamling, der muliggør en evaluering af udbyttet. Således fremhæves det i hvert kapitel, hvilke kompetencer der især sigtes på at udvikle, hvilket er i samklang med de matematiske kompetencer, som står centralt både i LU13 og i det aktuelle faghæfte for grundskolen.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Forklædt som krimi

99 kr.

Er den nordiske krimi død? Er den blevet til noget andet? Frank Egholm Andersen svarer på spørgsmålene ved at analysere bøger af bl.a. Jesper Stein, Jens Høvsgaard, Matti Rönkä, Elsebeth Egholm, Kristian Ditlev Jensen, Stig Dalager, Anne-Marie Vedsø Olsen, Liza Marklund, Michael Katz Krefeld, Erik Valeur, Franck Thilliez, Camilla Läckberg, Jerker Eriksson & Håkan Sundquist, Lotte Petri, Jørgen Brekke, ??sa Larsson, Jussi Adler-Olsen, Jo Nesbø, Karen Vad Bruun & Benni Bødker, Ninni Schulman, Jens Lapidus, Carin Gerhardsen, Johan Theorin, Jean-Christophe Grangé, Arne Dahl, Cilla & Rolf Börjlind, Carsten Nagel, Tove Alsterdal, Yrsa Sigurðardóttir, Olle Lönnaeus, Lotte & Søren Hammer, Thomas Ringstedt, Unni Lindell, Arnaldur Indriðason, Lars Kepler, Monica Kristensen og  Håkan Nesser.   "Som de to foregående værker et must for alle krimifreaks og andet godtfolk. Det er især også for helt nye læsere et værk, hvor man kan få gode oplysninger om, hvad der p.t. oppe i vælten og med masser af titler, som kan anbefales. Den metier med at komme med nye betragtninger må han hellere end gerne fortsætte med." Finn Hansen, Krimi-Cirklen.dk "Andersens bog er grundig god at blive klog på. Han ved en masse om krimier og kommer godt ud i hjørnerne af alskens udgivelser i den dur og mol. Hans tese er, at især den nordiske krimi er livsstilsromaner og mainstreamlitteratur i diverse forklædninger... "Forklædt som krimi" er både frugtbart diskutabel og velbjærget informativ", Bo Tao Michaëlis, Politiken. "Henvender sig generelt til de mange, der selv læser mange krimier. Her vil den almindelige læser kunne få sig et indblik i, hvorfor vi er så interesseret i litteratur om mord, blod og lemlæstelse. Men Andersen har et så godt overblik over genren, at bogen også - trods sine stedvist lidt for lette løsninger - er en fornøjelse at læse for krimieksperter, der blot ønsker at komme tættere på en storgenre. Krimien er en genre, der er lidt som vådt sæbe: Så snart vi synes at have fået godt fat om den, glider den os af hænde. Forklædt som krimi kan hjælpe med at holde fast lidt længere", Kim Toft Hansen, kulturkapellet.dk "Henvender sig til læsere med faglig interesse i krimien som genre, men kan også læses af entusiastiske krimilæsere, der søger ny inspiration... stoffet formidles fint i korte afsnit og i et direkte og fortællende sprog... aktuel bog om kønnets betydning i den forklædte nordiske krimi", Dorte Tissot Hansen, lektørudtalelse, Dansk BiblioteksCenter "En interessant bog... forsøger at tage temperaturen på de sidste 10 års kriminalromaner, og hvor han på glimrende vis skelner mellem deciderede krimier, thrillere og spændingsbøger", Jannik Lunn, bogpusheren.dk "En rejse, som er guld værd for de mere nye krimilæsere, der er blevet bidt af genren. Her får de en bred orientering af en mand, der ved en masse og kan sit stof til fingerspidserne... god som oplagsbog og som et kompas til at navigere i en genre, der både i Norge, Sverige og Danmark eksploderer i disse år". Holger Ruppert, Lokalavisen Frederiksberg

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Klinisk forskning

148 kr.

Den sundhedsvidenskabelige forskning er i de senere år blevet mere og mere tværfaglig. Der er en tendens til deltagelse af flere sundhedsfaglige grupper i projekterne, ligesom sundhedspersonale med middellange, videregående uddannelser selv initierer forskningsprojekter. Det er også blevet afgørende, at sundhedsfaglige interventioner foretages på et evidensbaseret grundlag.  Denne bog vil i et letlæseligt og pædagogisk sprog gennemgå de basale forskningsmetoder " både indenfor kvalitativ og kvantitativ forskning. Desuden beskæftiger bogen sig med evidensbaseret tilgang til klinisk praksis, herunder hvordan man søger information i kliniske databaser og på internettet, hvordan man læser artikler med kritiske briller, og hvordan man efterfølgende kan bruge forskningsresultaterne i patientbehandlingen. Endelig beskriver bogen værktøjer til simpel projektledelse og gennemgår, hvad der forstås ved en systematisk oversigtsartikel. Bogen er skrevet med respekt for målgruppens faglige niveau, og den indeholder mange illustrationer og faktabokse. "Klinisk forskning " metodebog for MVU-studerende" er en del af FADL"s Forlags serie af udgivelser til sygeplejefaget. Serien omfatter undervisningsbøger til MVU inden for sundhedsfagene samt fagbøger og selvudviklinsbøger for sundhedsprofessionelle.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Samfundsfag i skolen

284 kr.

Forfatterne forsøger med denne bog at tegne et aktuelt billede af, hvad der sker i samfundsfag i skolen og hvad der har betydning for elevernes demokratiske dannelse. Bogen er baseret på en spørgeskemaundersøgelse med 1566 elever og 127 lærere fra 94 skoler.Bogen ser bl.a. på elevernes kundskaber og færdigheder, holdninger, undervisning i " og med " demokrati, anvendte arbejdsformer og indhold. Endvidere belyses samfundsfagslærernes arbejde med, og forståelse af faget. Her viser det sig blandt andet, at elevernes kulturelle kapital, engagement, og et anerkendende demokratisk klassemiljø har stor betydning for deres faglige resultater og den demokratiske dannelse.Bogen søger tillige at afdække, hvilke udfordringer faget står overfor nu og i fremtiden.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Timeless Themes. Imperialism. War. Globa...

552 kr.

Denne bog rummer 4 tidsløse temaer: krig, imperialisme, identitet og globalisering. Hvert tema indledes med en kort historisk introduktion. Derpå følger tekster fra forskellige genrer, historiske perioder og geografiske områder - historiske oversigter, artikler, taler og fiktion. Alle tekster er forsynet med gloser og arbejdsspørgsmål. En stor del af bogens tekster er nye og ukendte.Læserne får et solidt og inspirerende grundlag for temalæsning og projektarbejde gennem de temaer, der går på tværs af bogens hovedtemaer ??? Lande og områder som Sydafrika, Irland, Indien, Mellemøsten, UK, USA, Australien. ??? Emner som sprog, imperialisme, krig, terrorisme, NGOer, racisme, medier, censur, religion, nutidig politik. ??? Begreber som: tolerance, kønsroller, menneskerettigheder, psykologiske traumer, diktatur, sociale medier, cyberaktivisme, globalisering. ??? Identitet og intelligens : traditionelle opfattelser, digitale identiteter, IQ samt arv og miljø, overvågning, ytringsfrihed eller sprog som identitetsskabende. Bogen bringer ingen konklusioner, men lægger hele tiden nye tekster frem, der udfordrer det vedtagne og opfordrer eleverne til at søge flere informationer på nettet og være kritiske overfor det, de finder.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Fremtidens Fællesskaber

290 kr.

Hvad har INSP i Roskilde til fælles med SYMB i Kalundborg? Hvad har Grobund i Ebeltoft, Den Selvforsynende Landsby mellem Svendborg og Fåborg og Sager Der Samler i ??rhus til fælles med Folkevandringen på Møn? Hvad har Lolland-Falster Lovestorm til fælles med Venligboerne og Næstehjælperne? Og hvad har Repair Caféen og Grejbanken i landsbyen Vallekilde  til fælles med Hemingway Club"erne?   Jo, alle er de bud på fællesskaber, der peger ind i fremtiden og som allerede nu spirer frem i Danmark. De er også bud på, hvordan Danmark forener sig påny, når Forenings-Danmark er under forandring. Et mere end 100 år gammelt fællesskab er under forandring: det danske foreningsliv og dermed også vores demokrati. Foreninger var traditionelt forbundet i en praktisk struktur med vedtægter, generalforsamlinger og bestyrelser, der sikrede at fællesskabet hang sammen og at man kunne mødes omkring en fælles aktivitet og sag. Denne praksis har gennemsyret det samfund vi kender i dag. "Forenings-Danmark" er det blevet kaldt - en ideel træningsarena for den form for enighedsskabende demokrati, vi har vænnet os til.  Men noget nyt er på vej. Det er dette nye, som vi med denne Futurible ønsker at synliggøre og som små mosaikker at samle til et nyt billede. Vi har kaldt vore aktører i denne samling for "fremtidens fællesskabere". Måske kan man også kalde dem for fremtidens demokratiske pionerer. Vi tror, at de ved at blive synliggjort som en bevægelse, vil kunne bevæge verden mere, end de gør hver især. Hver for sig virker de forskellige og uensartede. De opstår ud fra en konkret og fælles interesse. Men den gammelkendte foreningsstruktur ser vi kun sjældent. Hvad den fælles kerne er i de nye fællesskaber, vil det være op til læseren selv at ane konturerne af. Hvis vi alligevel skal for læseren skal søge at indkredse, hvad de nye fællesskabsformer har til fælles, vil det være, at de i forskellig grad - og i forskellige kombinationer:  opstår i mellemrummene mellem sektorer, siloer, brancher og områder falder udenfor frivilligbegrebet, og er snarere en art civilsamfundets opfindere og entreprenører er åbne og eksperimenterende er udogmatiske, pragmatiske og fleksible ift. deltagelse er globalt orienterede men lokalt forankrede er hverdagsaktivistiske og socialt inkluderende har fokus på bæredygtighed er organiseret som sociale netværk (løst koblede) og er holdt sammen af relationer har også iboende en grad af økonomisk forpligtelse er optaget af demokrati, men er ikke-hierarkiske og ubureaukratiske er innovativt tænkende, disruptive, entreprenante og selvvirksomme (dvs. venter ikke på hjælpe udefra eller oppefra) er samfundskritiske, men hverken røde eller blå har både en digital og en analog dimension

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

På sporet af det moderne Paris

298 kr.

På sporet af det moderne Paris er ikke en traditionel rejsebog med omfattende oversigter over turistmål, spisesteder og overnatningsmuligheder. I stedet giver bogen et portræt af den franske hovedstad igennem et udvalg af attraktioner og lokaliteter, der har det til fælles, at de emmer af kunst og kulturhistorie. En del af stederne er slet ikke med på de gængse lister over Paris-seværdigheder, men tilbyder sig som alternative muligheder for at opleve byen. Ligeledes er der tale om en kulturbog, der tager udgangspunkt i berømte kulturpersonligheder og deres forhold til Paris. Bogen fremstår således som en invitation til at stifte nærmere bekendtskab med byernes by på et kulturhistorisk grundlag. Læseren får igennem de forskellige kapitler lejlighed til at orientere sig i en bred palet af de ting, vedkommende kan opleve i Paris " eller måske har oplevet i Paris " og bogen kan derfor læses som en stemnings- og kulturbog.       Uddrag af bogenDe brede boulevarder med asfalten og platantræerne, de flotte køretøjer, de glimrende butikker, den forekommende og behagelige måde, man overalt modtages på, den masse mennesker, altid høflige og glade, man møder, og pariserinderne! Måske er de ikke skønheder, men nette, nydelige, elegante, graciøse, klædte med en smag, der er kunstnerisk, strålende af liv og lystighed " man må være galdestensramt englænder for ikke at være glad midt i glædens hjem. Der er kun en by, og det er Paris " Paris og den øvrige verden. Paris er alles og byder, hvad enhver især søger. Man kan søge, hvad man vil, man træffer det i Paris " undtagen ensomhed. (Buk-Swienty, Tom: Kaptajn Dinesen "  Ild og blod, Gyldendal 2013)            Om forfatterne FLEMMING ANDR?? PHILIP RAVN  Lektor i engelsk, fransk og psykologi. Tredobbelt cand.mag., sprogforsker og anmelder. Har tidligere boet i Paris. Sammen med Jørgen Refshauge medforfatter til Irland under huden " og sammen med Troels Wolf medforfatter til Psykologi " fra celle til selfie . Endvidere forfatter til Dansk-moderne hebraisk ordbog. Stifter og redaktør af tidsskriftet Epsilon .    J??RGEN REFSHAUGE er født i Sønderjylland 1950. Kontoruddannet; cand.mag. i engelsk og dansk. Gymnasielærer 1980-2012. Oversat diverse faglitteratur fra engelsk til dansk og omvendt: merkantilt, psykologisk og sundhedsfagligt. Oversat to romaner, dansk til engelsk og omvendt. Anmelder bøger og kulturbegivenheder til tidsskriftet Epsilon . Medforfatter til Irland under huden (2017).

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Matematiske mysterier

249 kr.

Matematiske mysterier præsenterer nogle af matematikkens største gåder og mysterier - både løste og uløste. Mange af problemerne har en historie, der går helt tilbage til oldtiden. Det gælder f.eks. problemer med talteorien, egenskaber ved primtal og ligninger. To af de store klassiske problemer er løst for kun få år siden. Fermats sidste sætning blev bevist af Andrew Wiles i 1995 efter mere end 300 års søgen. Poincaréformodningen blev bevist af Grigory Perelman i 2003, efter at det havde stået uløst siden 1904. Det er to ud af en række eksempler på matematiske mysterier, der forklares i bogen af danske matematikere og videnskabshistorikere. Andre emner, der undersøges i bogen, er blandt andet paradokser i sandsynlighedsteorien og mængdelæren, firefarveproblemet samt talteoriens uløste problemer. Matematikkens mysterier er skrevet i en fortællende stil og tilstræber at forklare problemerne og deres løsning uden at kræve stor matematisk baggrundsviden.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

FAQ om uro

150 kr.

FAQ-serien er en ny bogserie fra Hans Reitzels Forlag, hvor forskere med viden om aktuelle pædagogiske emner søger at besvare en række af de oftest stillede spørgsmål til disse.Denne første bog i serien handler om uro. I mange sammenhænge udpeges undervisningsforstyrrende uro som folkeskolens største problem og udfordring, og uro er vitterligt en kæmpe udfordring, både for mange lærere og pædagoger, men bestemt også for eleverne.Men uro er ikke en isoleret størrelse, som kan håndteres med et universalpædagogisk snuptag, og når fænomenet på den måde sættes i centrum, kalder det både på kritisk undren og en mere nuanceret analyse og forståelse. Hensigten med denne bog er netop at udfolde kompleksiteten omkring uro i et lettilgængeligt sprog.Bogen henvender sig til alle aktører inden for det pædagogiske felt, både studerende, praktikere, forskere og beslutningstagere.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Hvem skriver lovene?

298 kr.

Folketinget vedtager lovene, men det skriver dem ikke. Lovene forfattes overvejnde af ministeriernes embedsmænd - ofte i et tæt samspil med centrale interesseorganisationer, der forfølger deres egne interesser i forberedelsen af lovgivningen.Folketinget er dog ikke uden indfldelse på den administrative lovforberedelse. Ministre og embedsmænd fokuserer tidligt i processen på lovens parlamentariske muligheder, og de søger at forudskikke partiernes holdninger. Det sker desuden, at partierne involveres direkte i lovforberedelsen. man kan derfor ikke måle lovgivers indflydelse på lovgivningen ved at se på, hvad der sker, fra en minister har fremsat et lovforslag, til loven er vedtaget.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Miraklernes Tid

199 kr.

"Miraklernes Tid er en sjældent smukt skrevet bog" """""" Merete Reinholdt, Berlingske TidendeMiraklernes Tid er en utrolig historie om at være på flugt, om løgne, sandhed og søgen efter lykken i et nyt land. Den er oversat til en række sprog og vandt The Batchelder Award i USA, samt blev nomineret til Deutcher Jugendliteraturpreis. "Jeg var tolv år gammel, den dag tolderne fandt mig ved den franske grænse. Jeg havde sneget mig ind bag i lastbilen og havde gemt mig mellem alle svinene.     Jeg vidste ikke, at mit pas var falsk, og på nær et par få ord talte jeg kun russisk. Jeg kunne ikke forklare, hvordan jeg var kommet hele vejen fra Kaukasus og her til Frankrig, hvor menneskerettighederne og Charles Baudelaire blev født.     Jeg havde mistet Gloria.     Gloria Boheme havde passet på mig, lige siden min mor forsvandt. Vi var på flugt og levede i konstant frygt, men jeg havde følt mig hjemme sammen med Gloria. Jeg savner hende forfærdeligt meget, men jeg har stadig et håb om at finde hende igen, kvinden med det store hjerte, der fortryllede mit liv."

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Naturtro

249 kr.

Gavn og glæde " Et filosofisk forsvar for naturligheden I sin bog fremsætter Gemynthe den forjættende påstand: Vor " menneskets "  natur er langt bedre end sit rygte. Så god er den, at den tilskynder os til at søge de bedst mulige livsbetingelser for os selv, vore medmennesker og for jorden som sådan. Læren om arvesynden er således et groft justitsmord på vor uskyldige natur, hvor kulturen giver naturen skylden for kulturens forbrydelser. Gemynthe fremsætter på sin joviale, let humoristiske og filsofiske facon den opfattelse, at det er nødvendigt at finde et fælles grundlag, uanset om vi er kristne, muslimer, budhister, jøder, hinduer, taoister, ateister eller socialister --- og medlemmer af en boligforening i udkanten af byen. I bogen finder læseren et overflødighedshorn af naturtro og faunisk inspiration, til livsudfoldelse og fauniske fællesskaber.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Projektbaseret læring og innovation i en...

350 kr.

Projektbaret læring er en undervisningsmetode, som med fuld fart, stor appel og pædagogisk begejstring er på vej ind i det danske uddannelsessystem. På flere og flere af landets grundskoler stilles spørgsmål som: Bør vi implementere PBL? Hvordan kommer vi i gang med PBL? Hvordan designer man undervisning, som inddrager PBL og innovation? Hvad kan eleverne særligt lære ved at PBL integreres i undervisningen, og hvordan kan man undersøge, om det sker? Bogen giver dig og din skole et teoretisk og praktisk grundlag, der klæder jer på til at kunne besvare spørgsmålene. Yderligere beskrives samtidig et didaktisk ståsted som, på tværs af grundskolens mange faggrupper, kan fungere som et fælles sprog. De mange, sammenhængende modeller giver en værktøjskasse som, på trods af faglige forskelligheder, kan medvirke til at frigøre lærerteamets kreativitet, viden og diversitet.  Bogen er til alle, der interesserer sig for børn, læring og kreativitet, f.eks.  Lærere , der søger efter nye metoder til at arbejde med PBL, innovation og kreativitet Lærerstuderende , der ønsker didaktisk indsigt i tankerne bag PBL, innovation og kreativitet.   Skoleledere , som ønsker inspiration og didaktisk grundlag for implementering af PBL, innovation og kreativitet.  En af grundskolens fornemste opgaver er "??? [at] udvikle arbejdsmetoder og skabe rammer for oplevelse, fordybelse og virkelyst, så eleverne udvikler erkendelse og fantasi og får tillid til egne muligheder og baggrund for at tage stilling og handle." (Folkeskolens Formålsparagraf 1 stk. 2, 2019). Når du har læst bogen, kan du besvare spørgsmål som: Hvad er undervisning, der har fokus på PBL, innovation og kreativitet?  Hvorfor er det vigtigt at implementere undervising med fokus på PBL, innovation og kreativitet? Hvordan planlægger og gennemfører jeg undervisning med fokus på PBL, innovation og kreativitet? Bogen bruger projektbaseret læring som ramme for beskrivelsen af en teoretisk, didaktisk og praktisk forbindelse mellem kreativitet, innovation og læring. Målet er, at du ved at læse og bruge bogen bliver bedre rustet til at designe og evaluere meningsfuld undervisning, der styrker elevernes faglige engagement og giver dem mulighed for at interagere med omverden, tage risici, udforske usikkerhed, undersøge egne ideer, øve og udvikle kreativitet og innovationskompetencer. Søren Peter Dalby Andersen, født 1980. Er uddannet folkeskolelærer og siden talentvejleder, PD i naturfagsdidaktik og Master innovation og ledelse på Aarhus Universitet og CBS.Har i de seneste 20 år arbejdet som folkeskolelærer, været del af en skoleledelse, kommunal konsulent, projektleder i Astra og didaktisk ekspert i OECD-projektet Future of Education and Skills 2030. Er i dag ansat hos Science Talenter og er medstifter af firmaet KlimaZirkus, som sigter mod at skabe fremtidige generationer med faglig viden, innovationskompetencer og motivation til at arbejde med bæredygtighed og klimaudfordringen.Søren Peter har modtaget:Den danske Verdensmålpris på folkemødet 2019Undervisnings- og kulturministeriets Springfrøpris Anmeldelser:  "Det er en yderst interessant og inspirerende udgivelse, som giver læseren lyst til straks at give sig i kast med PBL sammen med sine kolleger" (Lektøranmeldelse, DBC) "Bogen anbefales kraftigt til læreruddannelsens samling samt til lærerbiblioteker og ledelseshylder på grundskoler, der ønsker at arbejde med projektbaseret læring og innovation i en åben skole." (Lektøranmeldelse, DBC)

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Videnskabsteori

300 kr.

Den pædagogiske forskning og videnskab har igennem tiderne været knyttet til forskellige videnskabstraditioner inden for især psykologi, sociologi og antropologi. Pædagogisk forskning og teori tager derfor stilling til og er et resultat af grundlæggende og almene konflikter og problemstillinger i 1900-tallets videnskabsteori. Disse konflikter vedrører fundamentalt forskellige svar på spørgsmålet om, hvad et subjekt og det sociale er, og hvad videnskabelig praksis er eller bør være. Stridens parter søges fremstillet i så ren og rå form som muligt med henblik på at skabe et grundlag for at kunne genkende og diskutere variationer over disse problemstillinger i den aktuelle pædagogiske og uddannelsesvidenskabelige forsknings positioner. Bogen fremstiller dels den fænomenologisk/hermeneutiske versus den strukturalistiske tradition, dels Poppers kritiske rationalisme versus Kuhns paradigmetænkning. Endvidere vil problemstillinger som historicitet, sprog eller diskursbegrebet og endelig begrebet det ubevidste og bevidstheden blive fremstillet.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

De Store Indviede

350 kr.

Bogens hovedtese er, at alle de store religioner og spirituelle retninger i deres inderste kerne rummer de samme sandheder, der dog har fået forskellig form efter stifternes karakter og den kultur, de er en del af.  Uddrag fra bogens nye forord af Lars Muhl: "De Store Indviede er et af de første værker i nyere tid, der beskæftiger sig med de store religiøse arketyper Rama, Krishna, Hermes, Moses, Orpheus, Pythagoras, Platon og Jesus på et åndsvidenskabeligt og esoterisk plan. Selv skriver Schuré i sit forord til bogen, at tidens store udfordring er sammensmeltningen af fysik og metafysik som en nødvendig forudsætning, hvis menneskeheden skal tage et virkeligt kvantespring frem mod dets højere bestemmelse. Både Rudolf Steiner, Carl Gustav Jung og en lang række andre natur- og åndsvidenskabsmænd og -kvinder er blevet inspireret af Schurés mesterværk.       Værket fører læseren gennem en indvielsesproces, en indvielsesrække, der gennem de i bogen behandlede arketyper fungerer som milepæle i historien og indvielsestrin til inspiration for ethvert søgende menneske. Med De Store Indviede betrådte ??douard Schuré nyt land. Han er således den første, der indgående beskriver Jesus" forhold til Essæerne og giver læseren en levende forestilling om, hvem Essæerne var. Og det er Schurés værk, der løber som en rød tråd gennem det meste af den litteratur, der i århundredet efter blev skrevet og udgivet om dette emne."

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Er Europa kristent?

250 kr.

Europa har i årtier debatteret sin kristne identitet i lyset af indvandring og sekularisering. I Er Europa kristent? spørger Olivier Roy: I hvilken forstand er vi europæere stadig kristne? Er islam og sekulariseringen af samfundet virkelig de alvorligste trusler mod kontinentets kristne værdier? Er det snarere religiøsiteten, og ikke kristendommen, der er under pres?    Er vi i færd med at reducere kristendommen til identitet og politisk kultur, hvis vigtigste symboler er homoægteskaber, abort og aktiv dødshjælp?    Er Europa kristent? handler om de betingelser, vi lever under som moderne arvinger til en kristen fortid. I følge Olivier Roy må vi europæere søge tilbage til værdierne i det liberale samfund og det, der er tilbage af den kristne erindring.    Er Europa kristent? bekræfter endnu en gang Olivier Roys position som en skarp iagttager af tiden.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Gennem et grufuldt spejl

139 kr.

Serie af Bjarke Schjødt Larsen om to drenge, der en dag søger tilflugt i en mærkelig butik ejet af en meget excentrisk mand, der tilbyder drengene et magisk ur. Da de åbner uret, bliver de transformeret til en anden verden - en verden, hvor frygten råder. Vil de to drenge klare skærene og komme tilbage? Meget flot illustreret af Rasmus Jensen. Indbundet som hardback.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Sommerhus Gråsten til 6 personer

Fra kr. 7.099

Flot og rummeligt feriehus med rolig beliggenhed og vidunderlig udsigt til Flensborg Fjord.Dette hus har plads til seks personer, så her er der god plads til en stor familie. Huset er hyggeligt indrettet med gode fællesarealer og et velvalgt inventar af høj kvalitet. Ud over en skøn bolig venter der en fantastisk have med en pavillon, hvor I kan nyde udelivet i alt slags vejr. Haven er indhegnet, og der er både grill og havemøbler til de lange, lyse nætter. Udsigten er helt enestående, så her søger øjnene hen igen og igen. I bor kun få minutters gang fra stranden og den 84 km lange Gendarmsti, som går langs kysten og er opdelt i fem etaper, nemlig bjerg-etapen, tegl-etapen, krage-etapen, strand-etapen og til sidst mølle-etapen. Hver etape bugter sig langs bredden af ??fjorden og byder på et varieret og til tider kuperet landskab. Feriebolig Soveværelse (nr. 1) - 2 Sovepladser. (Dobbeltseng(e)). Soveværelse (nr. 2) - 2 Sovepladser. (Enkeltseng(e)). Soveværelse (nr. 3) - 2 Sovepladser. (Dobbeltseng(e)). Køkken Toilet (nr. 1) - WC. Varmt og koldt vand Badeværelse (nr. 1) - WC. Varmt og koldt vand. Bruser Badeværelse (nr. 2) - WC. Varmt og koldt vand. Bruser Terrasse el. lignende - Åben og overdækket terrasse

6300 Gråsten
i dag
Feline Holidays

Omsorgens ide

185 kr.

Omsorg/Humanisme Bogen søger at belyse, hvad ægte omsorg er, og hvordan vi kan udvikle en bedre omsorg og et bedre omsorgssamfund til gavn for alle. Omsorgens væsen beskrives som at lære og at lege i en ånd af tro, håb og kærlighed.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Guder, Gudinder & Gudemennesker

449 kr.

Hvad skete der i Egyptens mysterieskoler?  Hvad underviste man i?  Hvilken udvikling medførte det?  Og hvorfor var mysterierne hemmelige?  Beskrivelse Mysterierne var ganske vist skjulte og hemmelige, men i indvielses-processerne lærte man at løfte sløret, som bestod af myter, legender, allegorier og symbolik " for de skjulte den viden, der førte til åndelig oplysning. Bogen afslører mysteriernes skjulte viden uden at gøre krav på, at sandheden om livet afsløres.  Sandheden er ikke noget et menneske finder " det er noget, det bliver.  Guder, Gudinder & Gudemennesker gennemgår de gamle egypteres dybe kosmologiske, religiøse, psykologiske og moralske viden, som stammer fra højt indviede, og deres forståelse blev integreret i civilisationen. På denne måde blev mange legender bevaret og vitaliseret, idet de blev gennemsyret med religiøse og filosofiske betydninger.  Gudekredsen danner den egyptiske kabbala med ti guder og gudinder. Gudekredsen repræsenterer ikke alene universelle kræfter, kvaliteter og processer, men også den guddommelige hensigt med skabelsen og menneskeheden. De gamle egyptere mente, at mennesket kan forbinde sig med et højere princip og blive en del af en guddommelig oplevelse. Den samme idé møder man i nutidens åndsvidenskab. Egypterne forsøgte at bringe Himlen ned på Jorden. Gudernes kvaliteter skulle udtrykkes i menneskets liv. Landet blev derfor ledet af et visdomshierarki, der bestod af ypperstepræster og -præstinder. Og landets og templernes ledelse var en nøjagtig kopi af det egyptiske gudehierarki. Liv og død er hinandens forudsætninger. Begravelsesritualet havde derfor stor betydning, og i bogen beskrives og fortolkes ritualets forskellige faser " herunder mumificeringen.  Bogen giver ikke alene en beskrivelse af, hvordan egypterne balsamerede de afdøde, men også hvorfor. Guder, Gudinder & Gudemennesker afslører i det hele taget  sublime makrokosmiske og mikrokosmiske sandheder, som ikke alene giver dyb indsigt i de gamle egypteres livsforståelse, men desuden er relevante for åndeligt søgende i nutiden.  INDHOLD:  Forord Introduktion De tre store skaberguder Den egyptiske gudekreds Khepera - den mystiske skarabæ Gudernes storfamilie Visdomshierarkiet Efterlivets land Mumificeringens hemmeligheder Religiøs revolution Symbolernes skjulte sprog Indeks

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Kunsten (ikke?) at gå på pension

90 kr.

" Idéen til bogen er opstået på baggrund af en række samtaler om det at gå på pension og de udfordringer, der kan være, når man stopper på arbejdsmarkedet. Specielt, hvis man har været "et med sit arbejde". Det er ikke nyt, at det kan være svært at skifte fra et aktivt arbejdsliv til en pensionisttilværelse. For nogle er skiftet starten på en givtig og indholdsrig tilværelse, hvor der åbner sig nye muligheder. For andre bliver skiftet en så stor nedtur, at de enten bevidstløst søger arbejde igen eller ganske enkelt går i stå. Alkoholmisbrug og depression er desværre ikke unormalt i denne alder. Denne bog prøver at belyse omstændighederne i denne livsfase og kommer med idéer og forslag til et godt liv i "den tredje alder"."

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Pædagogiske landskaber

298 kr.

I P??DAGOGISKE LANDSKABER " 232 INDRE DRYS er der alt fra pædagogiske spidsformuleringer, mindre politiske og kulturelle analyser, små digte og polemiske indlæg om aktuelle pædagogiske, politiske og kulturelle begivenheder.  Der er 232 indre drys fra Thomas Aastrup Rømers og den pædagogiske filosofis værksted.  Et par eksempler:    "Dårlige mål er fortidens fremtid. De binder fremtiden i fortidens fejltagelser, som så kan bestyre og tæmme fremtidens muligheder.  Gode mål er rumlige. De søger og finder mål i kulturens vekselvirkninger, så både fortid og fremtid altid holdes i maksimal spændstighed og liv."   "Det største problem med finanskrisen er, at den også gør alt muligt andet end finanserne til et finanskritisk problem. Hele samfundet bliver en finanskrise.  Alle vores institutioner skal "sikre", at finansernes "udfordringer" bliver "adresseret".  Skolen er en metode til finanskritisk problemløsning, og det er børnehaverne også. Det samme er universitetet og mange andre institutioner."   "Problemet med velfærdsstaten er ikke, at den er for stor. Problemet er, at den har mistet sin kontakt med den dyd, som har skabt den, nemlig syntesen mellem solidaritet og åndsfrihed. Problemet er med andre ord, at velfærdsstaten ikke er velfærdsstatsmæssig."   "Kundskaber er det, man finder, når man nærmer sig tingene i sig selv og opdager deres indre liv og konstitution, der samler dig i deres kreds.  Kundskaber er at blive væk i kulturel essens. Der, hvor tingene ikke er tæmmet af kompetencer, men hvor tingene kan tale frit og overraskende tilbage til en kundskabssøgende opmærksomhed."   "Skolen er et sted, hvor vi arbejder med åndsfrihed, solidaritet og fantasi samt med elevernes følelsesmæssige og sanselige samspil med deres omverden."    "Hvis man ikke " også som ansat " kan kritisere sin arbejdsplads, bliver hele skoletænkningen jo bygget op på ren klap-hat, og ingen borger eller kollega vil kunne stole på nogen som helst."

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Fem år med Obama

148 kr.

Han blev valgt på løftet om at forandre Amerika. 'Change We Can Believe In' lød sloganet, der henrykkede både amerikanerne og resten af verden. Fem år er gået siden Barack Obama blev taget i ed som præsident og spørgsmålet er nu: Har Obama forandret Amerika? I denne antologi søger skribenterne på Kongressen.com at give svaret. Ud fra såvel indenrigs- som udenrigspolitiske vinkler ser de tilbage på Obamas første fem år ved magten, og ser frem mod de kommende.  'Fem ??r Med Obama - Forandring Vi Kunne Tro På?' er den første antologi om Obama på dansk og kommer hele vejen rundt om en præsident, til hvem forventningerne var så store, at de næsten var umulige at indfri.   Antologien er inddelt i tre hoveddele: "Indenrigspolitik", "Washington" og "Udenrigspolitik". Ud fra hver deres ekspertise-område ser fagskribenterne på Kongressen.com, samt Ulrik Bie og Michael Ehrenreich, tilbage på de fem år der er gået, gør status, og ser fremad mod de kommende år. Tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft har skrevet forordet.  Om forfatterneAnders Agner Pedersen er redaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Er forfatter til bøgerne "Kennedybrødrene" fra 2011 og "Da Spin Erobrede Danmark", som han sammen med Jens Aagaard udgav i 2013. November 2013 udgav han den meget omtalte bog "Fred Til Alle Tider " Historien Om John F. Kennedys Største Taler???. Jens Aagaard er nyhedschef på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole. Dækkede i knap ti år dansk politik for Ekstra Bladet og var derefter ansat på Søndagsavisen, hvor han bl.a. dækkede dansk politik og skrev interviews og portræthistorier.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

De skjulte algoritmer

350 kr.

Lige nu fejrer algoritmerne deres indtog i alle sektorer af samfundslivet: de sociale medier, sundhedsplatformen, hospitalernes diagnostiske systemer, bilindustrien, det omorganiserede skattevæsen, ældreforsorgen, database-marketing og ikke mindst nye managementprincipper i den offentlige sektor " principper, der markedsføres under betegnelsen "afbureaukratisering". Men selv om opmærksomheden på algoritmernes autoritet er vokset, finder størsteparten af hele denne udvikling upåagtet sted og uden nogen form for eftertænksom debat om de etiske og samfundskulturelle perspektiver. Det vil denne antologi søge at råde bod på ved at rejse en række af de centrale spørgsmål. Hvordan får vi bedre indblik i algoritmernes udformning og rolle? På hvilken måde udgør de nye datastrømme en trussel mod demokratiet? Hvor flyder ansvaret hen, og kan individet bevare magten over egne data? Klavs Birkholm er direktør for tænketanken TeknoEtik. Niels Frølich er IT- og telekommunikationskonsulent.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Den finansielle sektor

280 kr.

Denne bog søger at give indblik i finanssektorens komplekse verden, der for mange kan virke uoverskuelig. Der redegøres for de grundlæggende principper for de finansielle tjenesteydelsers samfundsmæssige rolle samt deres betydningen for borgerne. Udviklingen og den aktuelle situation for pengeinstitutter, boligfinansieringen og pensionsopsparingens institutioner gennemgås og belyses i tabeller og figurer. Der afsluttes med Nationalbankens aktuelle rolle som led i det europæiske monetære system og dets indflydelse på de danske penge- og kreditforhold. Bogen henvender sig både til den samfundsinteresserede læser, der ønsker en større indsigt i den finansielle sektor og økonomistuderende i faget Samfundsbeskrivelse.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Tak for donationen, Hr. Fond

298 kr.

Ny og opdateret udgave af den uundværlige håndbog, når du skal søge om penge til projekter hos fonde og puljer. Har du en idé til et projekt i en forening eller organisation og mangler du bare lige penge til projektet? Så bør du læse bogen her! Du får rigtig god hjælp på vejen - både med dit projekt og med dine fondsansøgninger. Men vær forberedt på at du bliver udfordret. Du risikerer også at at dit projekt bliver både større og vildere, og at din forening eller organisation ikke er den samme, når du har gennemført dit projekt. Bogen er ikke en garanti for tilskud fra fonde, men du kan opnå meget bedre projekter og væsentlig større chance for at ramme plet, når du søger om penge til dine projekter, hvis du følger bogens anvisninger. Læs mere på www.foreningsforlaget.dk

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Find dit næste job med LinkedIn

129 kr.

Find dit næste job og få tips og tricks til at optimere din Linked-In profil. Hvad enten du er nybegynder på Linked-In eller har en LinkedIn-profil og gerne vil udnytte mulighederne endnu bedre, så får du fif til, hvordan du kan bruge dit netværk på LinkedIn mere i det daglige, så du sikrer, at du er synlig i din jobsøgning. Lær hvordan din personlige profil kommer til at stå helt skarpt, så den danner et godt udgangspunkt for at udnytte LinkedIn under din jobsøgning. Vi gennemgår desuden en drejebog for jobsøgning som kan inspirere dig til at kickstarte din jobsøgning ved at bruge LinkedIn. Netværksbaseret rekruttering har eksisteret længe, men det er blevet endnu mere aktuelt med sociale netværk som LinkedIn og du lære hvordan du konkret kan bede netværket om hjælp. For netværket kan være guld værd, hvis du bruger det rigtigt. Du kan også læse om boomerang-rekruttering, som for nogle kan være en let og hurtig vej til det næste job. På LinkedIn handler det ikke kun om at søge de job, der er slået op. Det handler i allerhøjeste grad også om at pleje din karriere ved brug af f.eks. alumni- og interessegrupper eller blogs. Så står du bedre og kan skifte job eller finde dit foretrukne job i tilfælde af ledighed. Her får du hjælp til at pleje din karriere med LinkedIn.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Friskt blod til Baron Stirg

139 kr.

Serie af Bjarke Schjødt Larsen om to drenge, der en dag søger tilflugt i en mærkelig butik ejet af en meget excentrisk mand, der tilbyder drengene et magisk ur. Da de åbner uret, bliver de transformeret til en anden verden - en verden, hvor frygten råder. Vil de to drenge klare skærene og komme tilbage? Meget flot illustreret af Rasmus Jensen. Indbundet som hardback.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Børne- og ungdomslitteratur portrætter a...

99 kr.

Bent Rasmussen, redaktør af Skolebiblioteket, præsenterer 14 danske forfattere til børne- og ungdomsbøger - og deres værker: Sally Altschuler, Aage Brandt, Cecilie Eken, Hans Chr. Hansen, Nils Hartmann, Louis Jensen, Søren Jessen, Anders Johansen, Lene Kaaberbøl, Jens Peder Larsen, Josefine Ottesen, Martin Petersen, Glenn Ringtved og Kim Fupz Aakeson.»Portrætterne fremstår levende og meget personlige med vægt på biografiske oplysninger, inspirationskilder og motivationen til at skrive... Teksten er delt op i læsevenlige afsnit og overskrifter. Alt sammen skrevet i et letflydende, levende sprog som appellerer til målgruppen. Bogen byder på spændende og vedkommende møder med forskellige forfattere... Et fint bud til børn og unges opgaver, inspiration og lystlæsning fra ca. 11 år. Interesserede voksne kan sagtens læse med«.Vibeke Munch Kofoed, lektørudtalelse, DBC»God idé at give eleverne denne bog i hånden... Materialets styrke er, at forfatterportrætterne er nøje udvalgte... Meget relevante forfattere... Værkomtalen af forfatternes udgivelser giver eleverne et godt og brugbart overblik over forfatterskabet og forfatternes intentioner med værket. Sproget i portrætbiografien flyder let og er fint tilpasset målgruppen, som er elever på 12-17 år. Bent Rasmussens bog er alle tiders og fortjener at være til rådighed for eleverne.«Sofia Esmann Busch, Folkeskolen»Ikke en litteraturhistorie i gængs forstand med lister og analyser, men et forelsket kig ind i skribenters værksteder og tanker. Det er en meget let anretning, som kun kan skærpe appetitten. Der er god brug for sådanne bøger«.Steffen Larsen, BOGMARKEDET»Med denne bog, som er en oplagt anskaffelse til skolebiblioteket, har dansklærerne fået et godt værktøj til brug i undervisningen, og børn og unge fra 11 år og helt op til gymnasiealderen har fået en god hjælp til at få kendskab til deres yndlingsforfattere og til at finde svar i deres søgen efter ""flere bøger af samme forfatter"". Tak for´et, Be

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Jagten på frirum

362 kr.

I denne bog søger vi at nærme os en forståelse f, hvilken betydning de ændrede rammer har for elevernes søgen efter svar på de universelle ungdomsspørgsmål: "Hvem er jeg?", "hvad skal jeg?", og "hvem skal jeg det sammen med?". Hvad betyder det, at svarene skal findes sammen med jævnaldrende venner, der er lige så kloge/"dumme" som en selv, og forældre, der i nogen grad selv går og tumler med de samme spørgsmål? Hvilken rolle spiller den organiserede fritidsarena? Bliver man her til nogen, mens man går til noget, og kan den siges at være den del af svaret i unges jagt på frirum?

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Den originale Bach blomsterterapi

358 kr.

Mechthild Scheffers Bachs blomsterterapi " teori og praksis er nu kommet i en ny, revideret udgave. Bachs blomsterterapi er en blid helbredelsesmetode, som er kendt og skattet af tusinder af mennesker verden over. Den blev udviklet i begyndelsen af det 20. århundrede af den engelske læge Edward Bach, som mente at årsagen til alle sygdomme skal søges i sjælen. Gennem sit intuitive arbejde med vilde planter fandt dr. Bach frem til 38 blomster, som med deres lægende egenskaber dækker hele menneskets spektrum af ubalancer. Ved at indtage udtræk af disse blomster hjælper man organismen til at helbrede sig selv.Alle kan bruge Bachs blomsterterapi, og bogen giver udførlige anvisninger på, hvordan man udvælger og kombinerer de enkelte midler. Den henvender sig både til den, som blot vil behandle sig selv og sine nærmeste, til studerende og til professionelle behandlere. Mechthild Scheffer  er naturlæge og har grundlagt Bach-institutterne i Tyskland, ??strig og Schweiz. Hun betragtes internationalt som den førende ekspert i Bachs blomsterterapi.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Styringsparadigmer i den offentlige sekt...

575 kr.

"Den offentlige styring er i opbrud, og Leon Lerborg er styringsopbruddets kartograf. Rundt om i landskabet prædiker styringspræster hver deres evangelium: NPM er død! Afbureaukratisering! Professionerne er i krise! Slip anerkendelsen løs! Lerborg lader sig ikke rive med af denne tummel, men søger ned under disse udsagn og kortlægger de tankemønstre, som gør sig gældende i de stridende styringsparadigmer. Hvad er deres grundantagelser? Hvor er deres blinde pletter? Og ikke mindst: Hvordan kan de forbinde sig med hinanden? Gennem dette grundige arbejde skaber Lerborg grundlaget for en reflekteret og pluralistisk styringsdebat. Med bogen får vi både en begrebslig systematik og et væld af praksisnære, udfordrende iagttagelser, som er berigende, uanset hvor i landskabet man selv befinder sig." Klaus MajgaardKonsulent "???Fronterne i (styrings)debatten er ved at udvikle sig i en uheldig retning. Der er behov for, at hellige køer slagtes i styringsdebatten. Kritikere af styringsteknologierne hævder, at de enten er nyttesløse eller skadelige. Omvendt mener fortalere, at der spildes alt for meget tid på sløseri i den offentlige sektor. For mig er det ikke et enten eller, men et spørgsmål om både og. Det, som man kunne kalde for reflekteret styring. At nogle metoder ikke virker eller virker mindre hensigtsmæssigt betyder ikke, at styring er uden betydning. Alle styringsmetoder kræver, at man er over dem det meste af tiden, forfiner dem, blander dem med hinanden, og hele tiden justerer..." Per HansenFormand for Offentlige Chefer i DJ??F Indholdsoversigt Forfatterens forord Prolog  1 Indledning 2 Indledende om styringsparadigmerne 3 Om de enkelte styringsparadigmer 4 NPM og DRP 5 Styringsparadigmer og styreformer 6 Eksempler på styringsparadigmer og styringstemaer 7 Styringsparadigmernes teoretiske rødder 8 Harmoni og/eller konflikt 9 Hvordan kombineres paradigmer? Oversigt over anvendte forkortelser Litteratur Epilog af Klaus Majgaard. Hvor sidder den sunde fornuft? Stikordsregister

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Marte Meo - udviklingsstøttende samspil ...

250 kr.

Marte Meo er en interaktionsanalysemetode, der anvender video til at forbedre, etablere eller reetablere udviklingsstøttende samspil mellem mennesker. Marte Meo betyder oversat fra latin "ved egen kraft", og det er netop ved egen kraft, vi skal være i samspil med hinanden.Forfatterne ønsker med denne bog at udbrede kendskabet til Marte Meo ud fra deres fælles, mangeårige erfaring. Det særlige ved netop denne metode er, at den udelukkende tager udgangspunkt i det præcise og ak­tuelle samspil og de personer, der søges hjælp til. Og det er disse per­soner " børn, elever eller demensramte " der anviser, hvilket samspil omsorgspersonerne " fx forældre, pædagoger, folkeskolelærere eller social- og sundhedsassistenter " skal tilbyde. Derudover er metoden ressourceorienteret, hvilket betyder, at der er fokus på mestring og på de samspilssekvenser, der lykkes.Del 1 tager udgangspunkt i metoden overordnet set " hvordan man gør i praksis, og hvilke overordnede tanker metoden bygger på. Del 2 er uddrag og beskrivelser af en lang række Marte Meo-forløb, som forfat­terne har fået kendskab til og er blevet inspireret af gennem årene. Der er kapitler om hhv. Marte Meo inden for 0-6-årsområdet, i folkeskolen og i ældreplejen. Del 3 er specielt henvendt til studerende.Pernille Roug og Jane Larsen er begge uddannede Marte Meo-terapeuter og -supervisorer. De har hver især mange års erfaring med metoden både i pædagogisk praksis og som undervisere.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Slog nysgerrighed kattene ihjel?

150 kr.

"Hvad tror du, der er sket?"  "Svært at sige." Hendes øjne blev smalle.  "Måske har vi at gøre med en, der hader katte og kører dem ud i en skov og tager livet af dem?"  "Mener du det?" gøs jeg, men Sia slog ud med armene.   "Den slags mennesker findes!"  Hvad har en gul undulat, et stykke lilla plastic, et blodigt øje og reklamebud mon tilfælles med katte, der forsvinder?  Det ved 12-årige Jonva intet om, da hun kort før sommerferien flytter til Odense og starter på en ny skole. Her bliver hun hurtigt tiltrukket af klassens seje pigegruppe, men mødet med naboen, Sia Louisa Holm, hvirvler hende ind i mysteriet om de forsvundne katte. Sia deler nemlig interesse med mesterdetektiven Sherlock Holmes, og hun er stærkt opsat på at løse mysteriet om kattene. Inden længe er Jonva en del af efterforskningen, og i deres søgen efter de forsvundne katte kommer de to piger længere og længere ud, hvor de ikke kan bunde. Alt imens leder reklamebuddet Mike desperat efter sin kat Laban, men spørgsmålet er, om nysgerrighed slog kattene ihjel?

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Hverdagsliv og livsforløb

299 kr.

Børn og unge bosat uden for eget hjem er afhængige af, at mange professionelle samarbejder om at skabe sammenhæng i deres hverdagsliv og livsforløb. Bogen argumenterer for at forstå den socialpædagogiske opgave som en tværprofessionel støtte til, at disse børn og unge udvikler en personlig livsførelse gennem deltagelse i fællesskaber i deres hverdagsliv og livsforløb. Det indebærer, at professionelle søger mere viden om, hvordan børnelivet former sig set ud fra børnenes perspektiver. En socialpædagogisk støtte, der ønsker at bakke op om børnenes livsførelse, må tage udgangspunkt i, hvordan børnene oplever krav, udfordringer og muligheder i deres hverdagsliv de forskellige steder, hvor de færdes. Bogen ønsker at inspirere professionelle til i samarbejde med børnenes forældre at arbejde sammen på tværs af professionsområder om at udvide børnenes deltagelsesmuligheder. Børne- og ungeliv handler i høj grad om at dele og deltage i interesser, aktiviteter og læringsmuligheder med andre børn og unge. Bogen udforsker, hvordan en socialpædagogisk indsats kan styrke, at børn og unge bosat uden for eget hjem kan tage del i fællesskaber i samfundets mange forskellige udviklingssammenhænge. Livsførelse handler om at lære, hvordan man forfølger egne muligheder gennem deltagelse i og bidrag til noget fælles. Bogen henvender sig til pædagoger, lærere, socialrådgivere, familieplejere og andre professionelle, der tager del i omsorgen for børn og unge bosat uden for eget hjem. Den er tillige rettet mod studerende på professionsuddannelser og universiteter, der er interesseret i problematikker inden for anbringelsesområdet.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Sommerhus Ulfborg til 6 personer

Fra kr. 8.160

I et dejligt område med uberørt natur, ligger dette skønne feriehus som er lidt ud over det normale. Flot beliggenhed med en fantastisk udsigt fra 1. salen, hvor I kan sidde på balkonen og nyde solnedgangen, skøn lukket have med en åben terrasse og en terrasse overbygget med en pavillon. Haven er velplejet og indbyder til hyggeligt samvær. I huset er der god plads til alle! Tre soverum, veludstyret køkken, dejlig stue med bl.a. brændeovn og udgang til den unikke udestue og et pænt badeværelse med spa. Husets beliggenhed er ideel hvis I søger rolige omgivelser med højt til himlen og med masser af uberørt natur. Et par minutter på gåben og I er ved Helmklink Havn som er en lille lokal, meget hyggelig havn med bl.a. en god legeplads, bålplads mm. Der er sti helt til Thorsminde hvis I vil opleve naturen på tæt hold, fremfor at tage bilen. Ca. 1.5 km. fra huset ligger det unikke og til tider brusende Vesterhav som er et besøg værd, uanset om I kommer i januar eller juli. Feriebolig Soveværelse (nr. 1) - 2 Sovepladser. (Dobbeltseng(e)). Soveværelse (nr. 2) - 2 Sovepladser. (Dobbeltseng(e)). Soveværelse (nr. 3) - 2 Sovepladser. (Enkeltseng(e)). Opholdsstue/køkken Badeværelse (nr. 1) - WC. Varmt og koldt vand. Bruser Terrasse el. lignende - Åben og overdækket terrasse Havestue opvarmet

6990 Ulfborg
i dag
Feline Holidays

Mennesket mellem evigheden og intetheden

249 kr.

Mennesket mellem evigheden og intetheden præsenterer nogle forskellige filosofiske strømninger som almen filosofi, viden, metafysik, logik, det epistemologiske, etik og det eksistentielle. Disse perspektiveres ud fra en filosofisk opfattelse. Når man betragter emnerne i bogen, vil man opdage, at hvert emne har betydning for entusiaster.     Mennesket mellem evigheden og intetheden er en bog, der bedst kan beskrives som en kognitiv, mental og åndelig dialog med sindet selv. Formålet er at inspirere folk til at tænke frit og stille spørgsmålstegn ved menneskets eksistens siden oprindelsen. Hensigten har ikke været at virke belærende, men blot en fremlæggelse egne erfaringer om forskellige emner.    I menneskets liv opstår mange ubesvarede spørgsmål, der ligesom hænger udefinerbart i luften under søgen efter mening. Mennesket spekulerer ikke blot på svaret og spørgsmålet om, hvordan mennesket er. Spørgsmålet om hvorfor er lige så afgørende som hvordan, hvornår og hvor holder det menneskelige sind altid travlt beskæftiget.        Uddrag af bogen  Eksistens er læren om menneskets søgen efter sin egen eksistens som en helhed ud fra filosofiske og videnskabelige undersøgelser. Menneskets eksistens er årsag til mangel på en bred vifte af spørgsmål. Menneskets eksistens kan både være uafhængig af menneskelig bevidsthed, men samtidig også være afhængig. Eksistens opnår sin realitet via objekter, personer og begivenheder. Eksistens optager plads i universet og forsvinder med tiden. Denne eksistens er i modstrid med menneskets bevidsthed, fordi det er meningsløst. Mennesket har på den baggrund siden forsøgt at forstå eksistensen af sig selv og verden. Mennesket er med sin viljestyrke og bevidsthed blevet kastet ind i en verden af objekter blottet for disse. Mennesket kan forstå sin eksistenskamp, så længe mennesket forstår det liv, mennesket har sat spørgsmålstegn ved.            Om forfatteren  Erdal ??olak er uddannet cand.scient. i informationsvidenskab fra IVA, journalist, forfatter, foredragsholder og bibliotekar. Før han flyttede til Danmark, dimitterede Erdal ??olak fra Fakultet for kommunikation på Selçuk-universitet i Tyrkiet. Erdal ??olak har kurser inden for personlig udvikling som life-coaching og NLP.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Sommerhus Ringkøbing til 6 personer

Fra kr. 6.760

Velkommen til dette dejlige feriehus, der har gennemgået en komplet renovering og står færdigt i april 2021. Huset består af 3 soveværelser hvoraf de to har dobbeltsenge og det sidste har køjesenge, som familiens yngste vil elske. Der er desuden 2 madrasser på hemsen, der kan fungere som TV- og legestue for ungerne, mens de voksne kan slappe af i stuen, hvor der findes endnu et TV. Huset har et badeværelse med bruser samt et gæstetoilet. Det er desuden veludstyret med blandt andet varmepumpe, så I let kan regulere temperaturen.Ferielandet Holmsland Klit er kendt og elsket af mange, ikke mindst på grund af den smukke og storslåede natur. Høje klitter og hedelandskab præger dette enestående område mellem hav og fjord. Her står 40 km strand til jeres rådighed til traveture, solbadning eller en tur i bølgerne alt efter årstid og temperament. Udover naturen har området mange seværdigheder, attraktioner og forretninger. Ikke langt fra Søndervig ligger den lille by Kloster. Her finder man bl.a. et lysstøberi, hvor man selv kan dyppe lys. Søges mere rolige omgivelser, kan Vedersø Klit varmt anbefales. Feriebolig Soveværelse 6m2 (nr. 1) - 2 Sovepladser. (Dobbeltseng(e)). Soveværelse 4m2 (nr. 2) - 2 Sovepladser. (Dobbeltseng(e)). Soveværelse 4m2 (nr. 3) - 2 Sovepladser. (Etageseng(e)). Opholdsstue/køkken 40m2Toilet 3m2 (nr. 1) - WC. Varmt og koldt vand Badeværelse 4m2 (nr. 1) - WC. Varmt og koldt vand. Bruser Terrasse overdækket 20m2 - Overdækket terrasse Terrasse overdækket 12m2 - Overdækket terrasse

6950 Ringkøbing
i dag
Feline Holidays

Hellerup

349 kr.

2900 er mere end bare et postnummer " det er medlemsnummeret til en eksklusiv klub, som drager mange og får fordommene frem i endnu flere. Men hvad er det, der kvalificerer 2900 Hellerup, Danmarks kendteste forstad, til al opmærksomheden? I Hellerup tager journalisterne Pernille Stensgaard og Markus Bernsen fra Weekendavisen os med bag om postnummeret og alle dets hemmelige koder og klasseforskelle. Med et glimt i øjet stiller forfatterne skarpt på de rige " og dem, der gerne vil være det. Og med Tine Hardens sublime fotos af folk, fæ, firhjulstrækkere og smuk arkitektur i forstaden, får vi et fint portræt af et stykke Danmarks-historie. Overklasse og medfødte privilegier har altid interesseret os andre " og med denne bog kan vi få et kig ind i en verden og et område i Danmark, som kun de færreste har adgang til. Det er ikke nødvendigvis her, de rigeste bor - siger dem, der bor der??? Men det er her, borgere kan finde på at søge kommunen om tilladelse til at have en elefant med til en børnefødselsdag " og det er her i Gentofte Kommune, en fjerdedel af landets au-pair-piger bor og arbejder. Og så er der ånden " den helt specielle stemning af skødesløs elegance og uskrevne regler, som tilflytterne lige skal bruge lidt tid på at spore sig ind på ??? Allerede i anden halvdel af 1700-tallet fik de første storkøbmænd øjnene op for området og placerede deres landsteder langs Strandvejen. Senest har snobberne Poul og Fritz fra "Rytteriet" taget Hellerup-borgerne under kærlig behandling med deres "de fattige er sgu så kedelige " og nærige!" Læs bogen og få den journalistiske version af, hvordan livet i leves i sejlersko, pullovere og evigt solskin. Kig i bogen her: http://issuu.com/gads-forlag/docs/118537545eaf44a597483ef18a220f0f?mode=embed&layout=http%3A//skin.issuu.com/v/light/layout.xml Markus Bernsen (f. 1980) har været journalist på Weekendavisen siden 2008. Pernille Stensgaard (f. 1960) er journalist på Weekendavisen. Hun har bl.a. skrevet bøgerne "København " Folk og kvarterer", "Skagen" og "Da Louisiana stjal billedet".Tine Harden (f. 1960) er freelancefotograf, og har bl.a. udgivet fotobøgerne "A kick out of Africa" og "Victor Borge".

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Sundhedens veje

310 kr.

Sundhedsantropologien " eller den medicinske antropologi som den også kaldes " beskæftiger sig med sociale og kulturelle aspekter ved sundhed og sygdom. Hvorfor bruger nogle mennesker både antibiotika og shamanisme for at blive raske? Hvad gør den teknologiske udvikling ved vores forestilling om slægtskab og samhørighed? Hvorfor giver det mening for nogle at forklare ulykker med hekseri eller alkoholisme med en dårlig barndom? Hvad er normalt og naturligt, og hvad gør vi for at hjælpe livet på rette vej?I Sundhedens veje undersøger bidragyderne blandt andet sociale relationer og kulturelle værdier, forestillinger om lidelse og velvære, forskellige sundhedspolitikkers konsekvenser og betydningen af de ressourcer, der er tilgængelige for folk, som søger behandling.Bogen giver en indføring i centrale teorier og begreber inden for sundhedsantropologien. Den bygger på både klassiske tekster og nyere dansk forskning, og der trækkes på empiriske eksempler fra hele verden, bl.a. Brasilien, Uganda, USA, Vietnam og Danmark.Sundhedens veje henvender sig til studerende og undervisere inden for antropologi, etnologi og alle grene af sundhedsfagene " sygeplejersker, ergo- og fysioterapeuter, læger, jordemødre, tandlæger o.l.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Tekst og trafik - vejen til mere salg på...

249 kr.

Du vil have din hjemmeside til at ligge på side 1 på Google. Du vil skrive effektive og fængende tekster. Du vil have mere salg på nettet. Tekst og trafik viser dig hvordan. Bogen er til dig, der måske lige har startet virksomhed eller har et par år på bagen. Måske har du en blog, studerer onlinekommunikation eller sidder i en kommunikationsafdeling.  På en pædagogisk og sjov måde lærer du, hvad du skal gøre og hvorfor. Du lærer om tekstforfatning, onlinekommunikation, SEO (søgemaskineoptimering), tekstgenrer på nettet, budskab, modtager, afsender, argumentation, et sælgende sprog, og hvordan du lægger indhold op i WordPress. Du lærer også om Fru Søge, tre musketerer og en stor, krammelysten bamse " det giver god mening, når du først er kommet i gang.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Særklasse

229 kr.

Særklasse betegner den situation, hvor en gruppe af individer kommer i "en klasse for sig", hvor de begynder at tænke nyt, stille nye spørgsmål og søge nye svar. Og hvor de opdager, at de kan langt mere, end de vidste. Særklassen har et revolutionært moment i sig. Den er en begyndende revolution. Men det betyder ikke, at den er voldelig, præget af fanatisme eller skabt af had eller frustration. Det betyder heller ikke, at det kun er bestemte grupper eller typer, der kan deltage i den. Tværtimod kan alle mennesker under de rette omstændigheder komme i særklasse. Særklasse " den tøvende revolution undersøger særklassens forskellige måder at manifestere sig på, fra reality-tv til kærlighedens mirakel, og fra Rosa Parks og den gryende amerikanske borgerrettighedsbevægelse til Occupy Wall Street og Tahrirpladsen. Det handler blot om at få øje på særklassen og begynde at udforske den.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Sommerhus Harboøre til 6 personer

Fra kr. 3.505

Nyrenoveret og komfortabelt feriehus beliggende på en fantastisk og meget flot klitgrund i den yderste klitrække, tættere på Vesterhavet kommer man ikke. Huset er et rigtig godt valg, hvis man gerne vil have et moderne feriehus, som er lækkert indrettet, og ligger helt ud til Vesterhavet. Gratis internetadgang.Husets indretningGodt indrettet køkkenafdeling med alle tænkelige hjælpemidler bl.a. opvaskemaskine, mikroovn og køle-fryseskab. Køkkenet er kombineret med opholds-/spisestuen. Opholdsstuen som er forsænket i forhold til køkken og spiseafdeling er med komfortable møbler og fladskærms-TV med DR1 og parabol til de tyske kanaler samt CD-afspiller. Sæt dig i sofaen og tænd op i brændeovnen og lyt til brændeovnens knitren og nyd udsigten til klitterne, det er hvad en afslappende ferie i dette hus også kan tilbyde. Huset har installeret en varmepumpe, som gør det energibesparende. 3 soverum med 1DS + 1DS + 2S.  Badeværelse med bruser, toilet, håndvask og sauna og vaskemaskine. Husdyr er ikke tilladt.Husets omgivelserFra huset er der udgang til en stor terrasse som omgiver det meste af huset, her kan man nyde solen og altid finde et sted med læ. Fra terrassen kan man høre havets brusen. Der er havemøbler, solvogne og grill til rådighed. Fra huset er der blot 20 m til den hvide sandstrand, så fra grunden er der direkte adgang til Vesterhavet. Her kan man gå lange ture og søge efter sten og rav eller ligge sig i en "gryde" og nyde solen og havet. Eller gå op og sætte sig i klitterne og nyde solnedgangen over Vesterhavet. Adgang til Harboøre Centeret.

7673 Harboøre
i dag
Feline Holidays

På bondegården

378 kr.

Rasmus er på besøg på bondegården i dag. Han finder en masse spændende ting. Hvem har mon lagt det lille æg? Hvem har en hale, der svinger fra side til side? Og hvem er mor til de små lam?  En søg og solid papbog med flapper til de mindste læsere om bondegårdens dyr.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Eksistens og person

349 kr.

Oversat og med efterord af Jens Viggo Olavi Nielsen Den italienske eksistensfilosof og hermeneutiker Luigi Pareyson (1918-1991) var blandt de allerførste, der introducerede eksistentialismen i Italien, ligesom han udviklede sin egen udgave af hermeneutikken - før både Hans-Georg Gadamer og Paul Ricoeur. Pareyson har skrevet over 20 bøger, undervist og influeret så store navne som Gianni Vattimo og Umberto Eco, men alligevel er han stort set ukendt inden for danske akademiske og filosofiske kredse. Denne bog præsenterer læseren for Pareysons samlede filosofi med en dansk oversættelse af det centrale værk Eksistens og person. Her forsøger filosoffen at fremskrive en eksistentialistisk ontologi, der både handler om mennesket som en relation til væren, og som et væsen, der må vælge mellem kristendommen og antikristendommen. Pareyson søger en vej imellem Sartres og Kierkegaards forståelse af eksistentialismen på den ene side og Jaspers' og Marcels eksistensfilosofier på den anden side. På et langt senere tidspunkt korrigerede Pareyson imidlertid sig selv og tilføjede et nyt for- og efterord, og netop disse nye dele giver et enestående indblik i Pareysons stadige arbejde med filosofiens store spørgsmål. Bogen spænder således over mere end 40 års tænkning og giver et flerstrenget indblik i Pareysons eksistentielle forfatterskab.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Om at opdage

325 kr.

Opdagelse er fællesnævneren for en stor del af politiets arbejde, og evnen til at opdage udgør kernen af politiets undersøgelsespraksis i særdeleshed af politiets efterforsknings- og efterretningsarbejde. Om at opdage  belyser politiets undersøgelsespraksis ud fra forskellige metodologiske, erkendelsesteoretiske og videnskabsfilosofiske perspektiver. Bogen søger at bidrage til refleksion over og diskussion af, hvordan den professionelle opdager foretager skøn og slutninger, der kan danne baggrund for politifaglig handling. Bogens kapitler adresserer spørgsmål som: Hvad er politifagets status? Kan man tale om en profession, et håndværk eller en teknik? Hvad karakteriserer den gode og effektive efterforsker? Hvilken rolle spiller er faring? Hvilke kognitive begrænsninger kan have indflydelse på politiundersøgerens konklusioner? Hvad er spor, og hvordan opdager man disse? Hvordan argumenterer man juridisk? Hvad kendetegner efterforskerens og efterretningsanalytikerens slutninger og argumentation? Hvordan opstilles konkurrerende hypoteser i denne type af undersøgelsesarbejde? Og hvad karakteriserer den bedste forklaring i dette domæne? Antologiens bidrag er skrevet af forskere med tæt tilknytning til politiet i Norden, og den indeholder bidrag fra bl.a. filosofi, vidensantropologi, kognitiv psykologi, retsfilosofi og videnssociologi.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

De udstødtes klan

249 kr.

Ertebølletiden, ca. 5000 f.Kr.     En shaman får den 15-årige dreng Hånd bortvist fra klanen på en falsk anklage. Han skal derfor overleve syv måneder i et øde, vildtfattigt sumpområde for at måtte komme tilbage.     Men her slutter Hånds trængsler ikke! Klanen har forladt deres traditionelle jagtmarker for at søge nyt land mod nordvest, og Hånd står pludselig med ansvaret for en gruppe mennesker, som på grund af handicap eller alder er blevet ladt tilbage for langsomt at dø af sult. Blandt dem er hans to venner: Tumpe, en hjerneskadet dreng, og den lyshårede Bellis, som lider af epilepsi " og måske kan tale med guderne og se ind i fremtiden.     Dagligdagens udfordringer er enorme, og dertil er et opgør på vej. Sydpå lurer en krigerklan på at erobre nye territorier, og ude mod nordvest har shamanen ikke tilgivet Hånd, at han har tilladt sig at overleve, og pønser på hævn.          Uddrag af bogen  Ti hjerteslag senere kom de myldrende forbi. Forrest en mand klædt i en læderkjortel og med et jagtspyd i hånden, og lige bag ham to andre mænd, begge med buer i hænderne. Han holdt vejret, indtil de var passeret, før han forlod skjulet og kravlede over til tjørnekrattet. Tornene nappede i hans kjortel, men han rev sig fri og kravlede langsomt længere og længere ind krattet, mens han lyttede. Da tunge fodtrin meddelte, at de tre forfølgere ikke var alene, pressede han sig ned mod skovbunden og ventede, indtil lyden af skridtene aftog. Så fortsatte han dybere ind i den næsten ufremkommelige underskov på alle fire.            Om forfatteren  Jens Jørgen Hansen er født i Vestjylland nær Varde, uddannet cand.scient. fra Aarhus Universitet og underviser på Herning Gymnasium. Han har tidligere udgivet en lang række pseudohistoriske bøger, herunder serien Legionæren om den romerske legionær Marcus, samt bogen Gnallingstenen , der " som De udstødtes klan " foregår i stenalderen.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

På sporet af Dora Maars adressebog

249 kr.

Da Brigitte Benkemouns mand mister sin ældre Hermès-adressebog, køber han en anden på eBay. Da den ankommer, åbner hun den og finder en række private optegnelser, der går tilbage til 1951 " tyve sider med adresser og telefonnumre på store kulturpersonligheder som Balthus, Brassaï, André Breton, Jean Cocteau, Nathalie Sarraute og Jacques Lacan. Snart står det klart for hende, at adressebogen har tilhørt Dora Maar " modellen til Picassos kubistiske maleri Grædende kvinde og en fremragende kunstner i egen ret. Det bliver begyndelsen på en to år lang rejse, hvor Benkemoun kommer til at lære denne provokerende, lidenskabelige og gådefulde kvinde at kende, ligesom hun finder ud af, hvilken rolle personerne i adressebogen spillede i hendes liv.    Bogen, der er en blanding af biografi, kulturhistorie og detektivhistorie, har været longlisted til den prestigefulde litteraturpris Prix Renaudot og blev en bestseller i Frankrig.  »Formidabelt godt skrevet og med en lidenskab som den, der kendetegnede tidens genier, som forfatteren får os til at føle, vi kender.«   Paris Match    »Benkemouns kærlighed til sit stof er smittende. Bogen giver en god fremstilling af en kvinde, der i årtier var reduceret til den begrænsede fortolkning, en kubist havde lavet af hende.«    The New York Times    »Denne fængslende fremstilling af Paris og dens kunstneriske avantgarde bør ubetinget læses af alle, der holder af surrealisterne og den moderne kunst.« Publishers Weekly        Uddrag af bogen Jeg ville selvfølgelig vide, hvem der havde skrevet alle disse navne ned med kastanjebrunt blæk. Hvem havde kendt og haft at gøre med disse geniale personer fra det tyvende århundrede? Et geni, tydeligvis! For at være ærlig, så var det ikke mig, der havde taget beslutningen. Jeg havde ikke valgt adressebogen, den insisterede på sig selv, trængte sig på, trængte sig ind på mig ???     Og nu sad jeg dér, fanget, ude af stand til at modstå disse navnes kalden, som en politihund, man har præsenteret for færten af en forsvunden person ??? Søg ??? Søg ???Jeg lod mig rive med uden overhovedet at vide, hvem der gemte sig bag håndskriften. Jeg jagtede et spøgelse, og var fascineret af hendes venner, endnu før jeg blev fascineret af hendes liv. Jeg kendte endnu ikke hendes navn, men disse sider var som en slags lille nøglehul, hvorigennem jeg iagttog en forsvunden verden, som ikke havde sin lige. Om forfatteren  Brigitte Benkemoun (f. 1959) er fransk forfatter og journalist.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Erfaringer på kanten. Bemærkninger om li...

275 kr.

I Erfaringer på kanten rejser Alexander Carnera en række etiske, æstetiske og eksistentielle spørgsmål om vor tid. Har kunsten og litteraturen stadig en betydning for vort liv? Hvad sker der med vores erfaringer i et liv uden varighed " et liv in the flow? Enhver er overladt til sig selv, med sin egen fortælling og sin egen krop. Måske kunsten minder os om, at det ikke er nok at være i live, man må eksperimentere " gå på opdagelse uden at vide hvad man søger. Se og arbejde med tingene som de er, i deres foranderlige, nedbrydende og sære former. Standse det lineære fremskridt, se livet fra dødens side. Gennem bogens 22 essays etableres et særligt møde med kunsten og livet som det udfolder sig hos blandt andre Knausgård, Tarkovskij, Musil, Sloterdijk, Rilke, Gombrowicz, Thykier, Sontag, Blanchot, Agamben og Kiefer. Erfaringer på kanten er også et forsøg på at genopfriske evnen til at påskønne kunstens og skabelsens hemmelighedsfulde liv. Ikke for at fejre kunsten og vende livet ryggen, men omvendt for at nå frem til livet via kunsten. At være hjemme i livet takket være kunsten.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Det gode PLF

296 kr.

Teamsamarbejdet i skolen har fået fornyet fokus med begrebet 'professionelle læringsfællesskaber', forkortet PLF. Denne bog omhandler det gode PLF, som ikke blot er en bestemt teamstruktur eller en metode, men nærmere en tænkning eller en kultur. I PLF er fokus på, at de professionelle lærer af og med hinanden og udvikler praksis sammen - med elevernes læring og trivsel som det endelige mål. Bogens første del præsenterer kort de primære fordele og grundlæggende kendetegn ved et godt PLF, hvorefter bogen kommer ind på, hvordan man kan arbejde med udviklingen af en god PLF-kultur på egen skole, herunder hvordan man bedst muligt etablerer en god PLF-mødekultur. Undervejs gives mange eksempler på redskaber, der kan understøtte arbejdet. Samlet set er bogen en håndsrækning til ledere, vejledere, teamkoordinatorer, lærere, pædagoger og andre med interesse for emnet, som søger viden om og konkrete værktøjer til, hvordan der kan arbejdes med det gode PLF i skolen. Bogens redskaber findes digitalt på www.dafolo.dk/dengode, hvorfra de kan downloades, redigeres og printes. Lene Skovbo Heckmann har arbejdet som lærer i flere år. I dag er hun indehaver af Kompetencehuset Heckmann, som hovedsagelig laver større procesforløb kommunalt eller lokalt, for eksempel på den enkelte skole, med fokus på læring og ledelse. Thomas Nybo er uddannet lærer og har arbejdet som lærer i flere år. I dag er han konsulent i Kompetencehuset Heckmann, hvor han afholder kurser og faciliterer udviklingsforløb på skoler over hele landet.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Pædagogisk vejledning

349 kr.

Det er en bog, der søger at forankre teorien om vejledning i en praksis i professionen. Det lykkes, fordi Ole Løw har så stort et overblik over sit felt. Folkeskolen , august 2021 P??DAGOGISK VEJLEDNING præsenterer og drøfter otte forskellige vejledningsformer: ? Vejledning som praksislæring og modellæring ? Vejledning som mentoring ? Vejledning som refleksion over handling ? Vejledning som reflekterende processer og positioner - systemisk vejledning ? Løsningsorienteret vejledning - L??FT ? Mestringsorienteret vejledning ? Vejledning som bevidnende processer og positioner - narrativ vejledning ? Vejledning som co-teachende pædagogisk vejledning Læseren guides igennem vejledningsformernes historiske baggrund, grundlæggende ideer, begreber og teorier, case-eksempler samt basale vejledningskompetencer. Undervejs drøfter forfatteren centrale teori og praksisfelter som for eksempel mening, deltagelse, imitation, refleksion, narration, anerkendelse og magt. Denne tredje udgave rummer et nyt kapitel om co-teachende pædagogisk vejledning og en udvidet værktøjskasse til vejledningens deltagere.

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk

Skrivelyst i et specialpædagogisk perspe...

100 kr.

Elever i skriftsproglige vanskeligheder er sjældent vilde med at skrive " de kan måske snarere være verdensmestre i overspringshandlinger. Hvordan kan disse elever få skrivelysten tilbage? Hvordan kan skolen udfordre dem på en måde, så de oplever succes og får lyst til at kommunikere skriftligt?Elever i skriftsproglige vanskeligheder skal mødes, støttes og anerkendes i deres skriveprocesser og dermed deres læringsprocesser. Det argumenterer forskere og erfarne praktikere for i denne bog ud fra et inkluderende specialpædagogisk perspektiv.Bogen indeholder eksempler og giver bud på, hvad skrivelyst er, og hvordan man kan stimulere og fastholde skrivelysten for elever i skriftsproglige vanskeligheder. Det er en pædagogisk opgave, der stiller nye krav til læreren og til et inkluderende perspektiv på skriveundervisningen. Bogen anlægger et kommunikativt deltagelsesperspektiv på skrivning. Et perspektiv, der lytter til eleven, søger kreative tilgange, anerkender elevernes mangfoldige behov og skrivningens mangfoldige genrer " og giver lystog energi til at lære at skrive, og til at skrive i utallige kontekster.Målgruppen er lærerstuderende, specialundervisningslærere, dansklærere, læsevejledere, læsekonsulenter og alle andre, der beskæftiger sig med børn og skrivning/læsning professionelt. Skrivelyst i et specialpædagogisk perspektiv er udgivet i samarbejde med Nationalt Videncenter for Læsning " Professionshøjskolerne. Bogen kan ses i forlængelse af bøgerne Skrivelyst og læring (2011) og Læselyst og læring (2010).

8800 Viborg
i går
Plusbog.dk
Side:af 16