Slagterens kogebog – fra danske slagtere og viktua

Slagterens kogebog – fra danske slagtere og viktua

30 kr.

Slagterens kogebog – fra danske slagtere og viktualiehandlere SLAGTERENS KOGEBOG indeholder et væld af dejlige kødretter, hver illustreret med et farvefoto og med nøjagtig vejledning i rettens tilberedning, men husmoderens problemer er ikke begrænset til madlavningen alene. For at gøre bogen endnu mere varieret og værdifuld, bringes der mellem opskrifterne et mylder af gode råd om alt fra pletrensning til børneopdragelse”. J. Sjøgrens Forlag – Fra 1960’erne engang – 156 sider – stort format. Siderne er begyndt at løsne sig – ikke på grund af dårlig behandling, men på grund af elendig produktion – derfor den noget lave pris! Hovedoverskrifter: Farsmad og pølser Fjerkræ og lam Grydemad Flæskekød Indmad Kalvekød Oksekød Bagværk Blandt de inspirerende navne på retter er f.eks. Bygmester-koteletter, ostekage, spånkager, kalvenyresteg med grønsager, pytt-i-panna-wienerschnitzel, weekendret, spansk æggekage, skinkekroketter med ris, hovmester-mørbrad, svinemørbrd med forloren gåseleverpostej, gode ben, brunkål med flæsk og pølse, kage i en fart, letsprængte duer, grillet høne, lam i dild, bankekød, Irish Stew, Hvid lobescowes, Pickelsteiner, svine-stroganoff, Székely Gulyas, kdboller i karrysovs, kogt medister med urtesovs, wienerpølser med kartoffelsalat, studentens pølseret små karbonadepølser i hvidvinssauce……. Se også mine øvrige annoncer på f.eks. gammel danmarks- og lokalhistorie og ikke mindst gemt og næsten forglemt musik på dens rette medie: vinyl.....ja, hele slægtens læsestof og musik er i spil.

Frederikshavn·19. jan.

Mesterkokkens Smørrebrødsbog – R. Oest-Larsen

Mesterkokkens Smørrebrødsbog – R. Oest-Larsen

35 kr.

Normanns Forlag i Odense – 1956 – fast bind – 277 sider – fin stand Illustreret med en række mundvands-drivende fotos af en del af lækkerierne. INDHOLD: SMØRREBRØDETS SKÆRING PYNTEN TIL SMØRREBRØD RÅVARERNES TILBEREDNING SILD OG ANDRE FISK SAMT SKALDYR ÆG, RØRÆG SAMT HENGEMNING AF ÆG INGREDIENSERNE TIL SMØRREBRØDET: -sky -dressing -tilberedning af forskellige ingredienser -mayonnaiser -kolde smørsaucer -salater -originale engelske salater FERSK KØD, FJERKRÆ OG VILDT -leverpostej -vildt SALTMAD OG RØGET KØD DET OVERDAADIGE SMØRREBRØD MED SMÅ KOLDE OG LUNE SAGER RETTER MED KARTOFFELMOS PINDEMAD SANDWICHES NATMAD SMØRREBRØDSIDÉER RAAKOST-IDÉER SERVERING AF SMØRREBRØD -cocktail-party BORDDÆKNING ØL OG SNAPS -behandling og servering af øl -akvavit og brændevin Se også mine øvrige annoncer på f.eks. gammel danmarks- og lokalhistorie og ikke mindst gemt og næsten forglemt musik på dens rette medie: vinyl.....ja, hele slægtens læsestof og musik er i spil.

Frederikshavn·18. jan.