Schotts samling om mad og drikke

Schotts samling om mad og drikke

25 kr.

Ben Schott/Svend Ranild - Borgen – 2006 – fast bind – 159 sider – fin stand ”En gryderet? en buffet? en madpakke? En cocktail? en suppevisk? en gang biksemad? en smørrebrødsseddel? et menukort? en mirepoix? en hotdog med det hele? – Schotts samling om mad og drikke har det hele! Stegetider, strudseæg, surstrømming, Thaimad, regler for tjenere, Tussers ost, kure mod tømmermænd, ubukashya, Lord Chesterfields udskæring, berømte vegetarianere, væddemål, WHO’s drikkestandard, Fannie Farmer om væsker, Ye olde Cheshire Cheese, australske ølglas, østers, nonsensmad, McDonald’s verden over, laotiske køkkenmål, kannibalisme på film, karryopskrift, Kiddush, læsning i teblade, kokke fra det 19. århundrede, Nosser, genopvarmning af persille, præsidentens kalkuner, pølsevogne, skamfering af påfugl, Rumfordske suppe, berømte saucer, skål!, Beatles, Black velvet, Amish bordplan, JFK og Cuba-cigarer, frokostcitater, coca-cola logoer, drikkepenge, dåsemad, spisesteder i Finland, frådseri, Emma Gad, Halal, heksebryg……. Se også mine øvrige annoncer på f.eks. gammel danmarks- og lokalhistorie og ikke mindst gemt og næsten forglemt musik på dens rette medie: vinyl.....ja, hele slægtens læsestof og musik er i spil.

Frederikshavn·11. jul. 2023

Claus Holm: Lav mad med lakrids

Claus Holm: Lav mad med lakrids

50 kr.

Lakrids er de senere år blev en stor trend i den gastronomiske verden og bør ifølge Claus Holm være at finde på krydderihylden ved siden af salt og peber. Og når lakrids har indtaget krydderihylden, så skal der også være en kogebog på bogreolen med lakridsopskrifter. ?Det er simpelthen det, jeg har villet med her projekt,? siger Claus Holm. ?Lakridskogebogen, der kan lære alle og enhver at bruge det sorte pulver i køkkenet. Det er jo ikke svært ? man skal bare lige tage mod til sig, og så kan det bruges i alt fra forretter til desserter.? Bogen indeholder 30 opskrifter fordelt på kapitlerne ?Hverdag?, ?Forretter?, ?Hovedretter?, ?Desserter? og ?Crazy Holm? og med retter lige fra klassiske frikadeller ? piftet op med lakrids ? til ?Voldsomt højreb? eller Creme Brulée med lakrids og lakridsmacarons med fudge er der opskrifter til alle - uanset temperament, mod og eventyrlyst i køkkenet.

Odense N·30. mar. 2023

Mit skandinaviske køkken - Camilla Plum

Mit skandinaviske køkken - Camilla Plum

100 kr.

Nordisk og skandinavisk mad har i de senere år vakt stor opsigt over hele verden. I mit skandinaviske køkken deler Camilla Plum ud af sin store viden om skandinavisk mad og om råvarerne og man får dermed et godt indblik i, hvor eksotisk og særpræget, den skandinaviske madkultur egentlig er – præget af de skiftende klimatiske forhold henover forår, sommer, efterår og vinter. Skandinavisk mad er mange ting. Nordpå har de det mest vidunderlige vildt, svampe og vilde bær på kloden, sydpå har vi perfekt klima til frugt og grøntsager, fisk og husdyr, og vores spisevaner afspejler denne diversitet. Der er dog flere ligheder end forskelle, og fælles er måden at kombinere sødt og surt, peberrod og smør, rug og rå løg samt den meget enkle måde at tilberede og konservere råvarerne på, som ikke har sin lige noget sted i verden. Bogen er oprindeligt skrevet på engelsk til et engelsk og amerikansk publikum, og danske læsere vil måske kunne genkende nogle af opskrifterne fra artikler, bøger og tv-programmer, som Camilla Plum har lavet herhjemme, men resten af stoffet er nyt og her samlet for første gang. Vinder af Gourmand Cookbook Award 2010 i kategorien "Bedste bog om Skandinavisk mad"

Kjellerup·2. dec. 2022·

Gyldendals ølguide, Anders Evald

Gyldendals ølguide, Anders Evald

60 kr.

Gyldendals ølguide, Anders Evald, Det danske ølmarked er i rivende udvikling med etablering af nye bryggerier, importører og øltyper. Denne nye udgave af ølguiden er udvidet og opdateret. Foruden indholdet fra første udgave er guiden nu udvidet, så den dækker Øresundskysten, Sydsverige og Nordslesvig, og der er et nyt kapitel om øl og mad (generelle sammensætninger samt forslag til øl og mad, der går op i en højere enhed). Afsnittet 'Øl i Danmark', med Evalds personlige vurderinger af øl, der kan købes herhjemme, er opdateret med de 2-3 nye danske bryggeriers øl samt øvrige nye øl på markedet. Dertil kommer et nyt kapitel om øllets historie. Illustreret.Få indblik i og overblik over øllets skummende og fascinerende verden, hvor der sker nyt som aldrig før på hjemmesiden Gyldendals ølguide. Her kan du læse anmeldelser, læse om interessante øl og producenterne samt finde links til gode ølsider på internettet.Anders Evald bringer som foredragsholder, skribent og anmelder ny inspiration til den danske ølscene. Han var blandt stifterne af foreningen Danske Ølentusiaster i 1998 og er ølkender med stor erfaring fra ølsmagninger og ølfestivaler. Fra 2004 ? 2. udgave 3. oplag Mobilepay, bankoverførsel eller kontant Kan sendes for købers regning Se mine andre annoncer og køb for 350 kr. eller mere så betaler jeg fragten uden omdeling her i Danmark.

Farsø·30. nov. 2022·