Deltag i vores 32 års-fødselsdagskonkurrence
VIND et 1.000 KR. gavekort
til Deal.dk

Tilmeld dig GulogGratis.dk's nyhedsbrev, når du opretter en brugerprofil på GulogGratis.dk, og vær med i vores fødselsdagskonkurrence om et GAVEKORT på 1.000 KR. til Deal.dk

*Konkurrencen løber t.o.m. d. 31/5.23. Vi trækker én heldig vinder, som vil blive kontaktet direkte pr. mail. Se konkurrencevilkår her.

1/1
2970 Hørsholm

2 Watlt Disney bøger om Fedtmule

50 kr.

1. Fedtmule som skovhugger 2. Fedtmule og det forheksede slot Fedtmule er en tegnefilm og tegneseriefigur i Walt Disneys Mickey Mouse-univers. Han er meget klodset og naiv og en lille smule dum, men er ellers venlig og god. Fedtmule er inspireret af hunde, og han er det man kalder en antropomorf hund, hvilket betyder en "menneskeagtig hund". Fedtmule optrådte første gang i 1932 under navnet Dippy Dawg som birolleindehaver i filmen "Mickey's Revue". Senere blev han til Dippy the Goof, og efter filmen Goofy and Wilbur, slet og ret Goofy. Han var mest bi-figur til Mickey, men på grund af en stor popularitet blev der lavet film med ham som hovedfigur. For mange er det nok især "trio-filmene" fra 1930-ne med Mickey, Anders And og Fedtmule, hvor den høje ranglede figur med den fjogede latter har sine uforglemmelige øjeblikke, men hans solofilm har også sine lyse øjeblikke ligesåvel de mange film, hvor han optræder side om side med den hidsige and. Disney mistede snart interessen for ham, og han blev siden mest brugt som figur i sportsparodier og samfundsoplysende film. Han har så fået en renæssance i tv-serien Max og Mulle, hvor han har fået en søn. Max og Mule varede fra 1992 til 1993. I tegneserierne var han også i starten bifigur, men der blev så lavet adskillige serier med ham som hovedperson, hvor han ofte ender med at få en belønning, fordi hans klodsethed utilsigtet forpurrer en skurks forehavende eller afværger en katastrofe.

Beskeder 0

Beskeder vil kun blive vist for ejeren af annoncen eller beskeden.

For at skrive til T. V. skal du logge ind.